Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Banned

Badania psychotechniczne-pomocy!!

Jestem w trakcie robienia kursu instruktorskiego kat. B. Na początku nowego roku mam zamiar zapisac się na testy psychotechniczne. Czy ktoś mógłby mi po krótce napisac czego mogę się spodziewac, jak to wygląda? Może ktoś z Was pamięta mniej więcej jakie są zadania do zrobienia i na jakim pułapie trudności są testy?? Wiem tylko że z jednym z zadań jest wciskanie pedału jak zapali się światło czerwone i żółte.Czy jest tylko jedno podejście do testu, czy też można go zdawac wielokrotnie? np. w innym ośrodku badań lub tym samym za jakiś czas Z góry dziękuję za pomoc....

Od dawna na forum

Ja jestem swiezo po kolejnych, przedluzajacych uprawnienia badaniach wiec moge ci powiedziec ze nie ma sie czym przejmowac - to nie boli
    Badania w roznych osrodkach maja rozny przebieg ale zwykle wygladaja mniej wiecej tak:
    1. Test na inteligencje - dopasowywanie brakujacych rusnków w wolne miejsca na podstawie juz narysowanych w poziomie i pionie
    2. Ciemnia - zamykaja cie w ciemni - wala ci w oczy reflektorem potem gasza swiatlo bys mogl sie przyzwyczaic i po pewnym czasie masz odczytac wyswietlane ksztalty - kolka krzyzyki
    3. pedaly - czerwone wciskasz zielone nie
    4. tabela z liczbami - musisz poukaldac liczby po kolei
    5. maszyna do oceny odleglosci - ustawiasz prety w rownej odleglosci
    6. maszyna na refleks - przyciski 10 X 10 - zapala sie rzad i kolumna a ty musisz nacisnac przycisk na przecieciu
    Chyba tyle bylo
    Pozdrawiam
    PS. Testy nie sa do oblania - maja pokazac Twoje preferencje umyslowe.

Banned

Pamiętaj jeszcze o jednym podczas rozwiązywania testu na inteligencję nie możesz być bardzo mądry lub bardzo głupi Trafiają się pytania czy kiedykolwiek skłamałeś?, czy dotrzymujesz słowa?, czy cokolwiek ukradłeś?

Banned

serdeczne dzięki trochę mnie uspokoiliście

Od dawna na forum

i nie wolno spozywac alkoholu 24 godziny przed testem.

Banned

acha, bo nikt nie napisał-czy jest możliwośc podejścia kilkukrotnego do badania psychotechnicznego, czy jest tylko jedna szansa? gdyby np.badanie nie poszło zbyt dobrze z jakiegoś powodu....wtedy mogę zapisac się na badanie do innego ośrodka badań w razie czego, tak?

Od dawna na forum

Cytat Napisał norian
    ja spozywałem 22 przed badaniami - Pani psycholog stwierdziła ze dawna nie miała tak intelgentej osoby na testach - jak stwierdziła - "inteligencja ponadprzecietna".

Od dawna na forum

Cytat Napisał tygr
    Cytat Napisał norian
    ja spozywałem 22 przed badaniami - Pani psycholog stwierdziła ze dawna nie miała tak intelgentej osoby na testach - jak stwierdziła - "inteligencja ponadprzecietna".
    jak juz pisalem nie mozna nie zdac badania psycho-technicznego - mozna miec tylko lepszy lub gorszy wynik ktory zalezy od wielu cech Twojej osobowosci - inteligencji, cech psychomotorycznych itp. to nie jest klasówa którą można oblać

Od dawna na forum

Cytat Napisał cassi81
    acha, bo nikt nie napisał-czy jest możliwośc podejścia kilkukrotnego do badania psychotechnicznego, czy jest tylko jedna szansa? gdyby np.badanie nie poszło zbyt dobrze z jakiegoś powodu....wtedy mogę zapisac się na badanie do innego ośrodka badań w razie czego, tak?
    jak juz pisalem nie mozna nie zdac badania psycho-technicznego - mozna miec tylko lepszy lub gorszy wynik ktory zalezy od wielu cech Twojej osobowosci - inteligencji, cech psychomotorycznych itp. to nie jest klasówa którą można oblać

Od dawna na forum

Nie zgodzę się z Wami, że ów testów nie można oblać... ja uważam, że można jak najbardziej. Rezultaty podczas badania [test na inteligencje, refleks, badanie wzroku (ciemnia + ustawianie w jednej lini 3 patyczków) etc.] są przeliczane na punkty, jeśli uzyskany wynik będzie poniżej średniej (przyjętego standardu) to nie przejdziemy pomyślnie ów badań, nie dostaniemy zaświadczenia od psychologa; nie będzie można rozpocząć kursu w naszym przypadku instruktora nauki jazdy.

Jak Panowie wyżej pisali... "można mieć tylko lepszy lub gorszy wynik" tylko należy pamiętać ze Ci którzy mają ten gorszy (nie mieszczący się w normie) to po prostu tej "klasówki" nie zdają...

Ale wiadomo Polska to kraj "cudów" i co bardzo mnie smuci korupcji wśród lekarzy(również psychologów) i takie zaświadczenie można sobie po prostu, po Polsku "załatwić"

Pozdrawiam

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia