Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48
    Nowy użytkownik

Pedały na linki

xxx
    ADRiano

Nowy użytkownik

Kolego Adrianie, w której części polski stacjonuje ten twój znajomy od pedałów, może bym skorzystał bo akurat potrzebuje przerobić Punto Grande. Tylko szkoda że na linki, bo to rozwiązanie jest strasznie awaryjne i ciągłe problemy z tymi linkami są.

Nowy użytkownik

pedały na linki

xxx
    ADRiano

Nowy użytkownik

Re: pedały na linki

Cytat Napisał ADRian
    Jest z Małopolski z tego co mowił okolice krakowa ale tez dojezdza do klienta na miejsce zadzwoń do niego to sie gogadacie co i jak zestawy linkowe ma te lepsze a nie te zwykle co kiedys ładowało sie do starej corsy czy puntoII i robią tylko jedną małą dziórke w podłodze a na drążki trzeba wycinac w klimie w grandziaku juz mi tak kiedyś zrobili i nie działała mi klima. Więc zadzwon i sie dogadaj
    Dziękujemy koledze za reklame produktu który sam montuje , zapraszamy na inne strony to jest forum i wszyscy oczekują tu wiarygodnych opini. Pod podanym numerem telefonu również pojawia się pan Adrian , !!!!ciekawy zbieg okoliczności.

Banned
    Mieszka w
    ZDolny Śląsk

Mam zamontowane linki w Pandzie, zrobiłem 100 tys.i nie miałem z nimi problemu(montowane w ASO)
    Poza tym linka pracuje w pancerzu, więc o co ma się przetrzec ?
    Uważam że linki są bardziej bezpieczne, ponieważ podczas obsługi hamulca i sprzęgła,pedały z prawej strony nie pracują.

Nowy użytkownik

I właśnie dlatego sa mniej bezpieczne , w sztywnych drążkach jest możliwość podbicia pedału w razie potrzeby , a na linkach skazani jesteśmy na to co wymyśli kursant.Miałam linki z firmy trakt i więcej nie zamontuje. Po pierwsze linki pękały po pewnym przebiegu i najczęściej przy mocnym hamowaniu , po drugie po zapiaszczeniu szorowały i ciężej zaczynały pracować. Od jakiegoś czasu montuje na sztywnych drążkach i mam święty spokuj, bez zrywania i szorowania. Ostatnio zakładałam w Aso Renault do Clio i chodzą bez problemu.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    będzin

Cytat Napisał mich490
    Uważam że linki są bardziej bezpieczne, ponieważ podczas obsługi hamulca i sprzęgła,pedały z prawej strony nie pracują.
    A co to ma do bezpieczeństwa ???

Akurat to że pedały z prawej strony pracują czasem bywa pomocne.

Nowy użytkownik

Niech kolega Adminek taki mądry nie bedzie bo np Marcinów jest w polsce ponad pół miliona Adrianów może i mniej ale też sporo,kolega Adrian montował mi i drążki i linki i wiem co mi zamontował linki mi nie skrzypią i nie gniecie mi nogi jak w drążkach natomiast drążkowe są założone na sztywno i mozna odcgnąć sprzęgło czy też hamulec czego nie ma w linkach i tak kazdy sam wybiera w Polsce jest więcej firm co robi pedały ADAPTOR,TRAKT,FILIP i wiele innych ,kilku moich znajomych zrobiło sobie samemu pedały i też im chodzą nawet nawet
    ADRiano

Nowy użytkownik

Witam
    wszystkich zainteresowanych "pedałami", napiszę tak:
    montowaliśmy pedały na drążkach i na linkach zestawy produkcji krajowej. Obecnie montujemy zestawy FAT D.C. zestaw można zamontować do każdego pojazdu nie zależnie od marki z minimalną ingerencją w nadwozie pojazdu. Jeśli chodzi o awarie, oczywiście są, ale bardzo rzadko, jak z każdymi urządzeniami, natomiast reklamacje przeprowadzamy również w terenie i co WAŻNE BEZPŁATNIE nr tel do naszego serwisu podany na pedałach dla sprawniejszego załatwienia sprawy.
    Co do klientów jedni wolą drążki inni linki, a jeszcze inni jeżdżą bez pedałów. Ostateczny wybór należy do klienta, biorąc pod uwagę cenę, funkcjonalność, jakość, pomoc techniczną, serwis, itp, itd.

Jedyne co mogę poradzić to ostrożność w doborze firmy lub osoby montującej!!!
    Wypowiedź Pana Adriana proszę pominąć ze względu na małą wiarygodność, kolega nie jest instruktorem i jeśli ma coś wspólnego z pedałami to napewno nie z tymi z samochodu.

Pozdrawiam Marcin
    :wink:

Nowy użytkownik

Dzięki kolego Marcinie za info w sprawie kolegi Adriana, bo miałem skorzystać z jego usług. W takim razie szukam dalej pedałów do grande punto, może ktoś podpowie gdzie najlepiej założyć???

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia