Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
    Nowy użytkownik

Błędny wpis w prawie jazdy - miesjce urodzenia

Witam
    W piątek odebrałem prawo jazdy. Po przyjeździe do domu stwierdziłem, że mam źle wpisane miejsce urodzenia :-/
    Przy odbiorze nie zauważyłem tego błędu.
    Czy teraz robiąc korektę wpisu musiałbym opłacić za ponowne wydanie prawa jazdy?
    Myślę, że ten błędny wpis wprowadzili w ośrodku szkolenia. Chyba kobieta która wypisuję te dokumenty musiała źle napisać :-/
    Mam znajomego policjanta i w razie kontroli drogowej nie będzie żadnych z tego względu konsekwencji. Ale.. zawsze jest jakieś ale gdy będę chciał wziąć jakiś kredyt, spisać umowę itd gdzie będzie potrzeba przedstawienia dwóch dokumentów to może to być przeszkoda. Ponieważ miejsce urodzenia nie pokrywa się z wpisem w dowodzie osobistym :-/
    Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

Od dawna na forum

niestety będzeisz musiał jescze raz zapłacić za wydanie prawa jazdy pomimo że to nie z twojej winy
    zdane za pierwszym razem!!!

Nowy użytkownik

A gdybym podczas odbierania dokumentu stwierdził, że jest błędny wpis to musiałbym płacić jeszcze raz?
    Ten cały bałagan narobiła kobieta w ośrodku szkolenia bo właśnie ona wypisywała wniosek na dowód. Nie domyśliła, że ludzie mogą się rodzić w innych miastach niż są zameldowani

Od dawna na forum

Cytat Napisał adrian83
    A gdybym podczas odbierania dokumentu stwierdził, że jest błędny wpis to musiałbym płacić jeszcze raz?
    Jeżeli byłby to błąd zrobiony przez kogos z WK to wymiana na ich kosz ale jak sam piszesz zrobiła to kobitka w OSK więc wymiana na Twój kosz.
    Ten cały bałagan narobiła kobieta w ośrodku szkolenia bo właśnie ona wypisywała wniosek na dowód.
    Jaki wniosek na dowód? Chodzi ci o wnisek na egzamin? Jeżeli tak, to w zasadzie taki wniosek powinienes wypełnic sam. A jak już ktoś to za ciebie zrobił to przynajmiej trzeba było sprawdzić dane przed podpisaniem się na tym wniosku.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał eliza
    Cytat Napisał adrian83
    Jeżeli byłby to błąd zrobiony przez kogos z WK to wymiana na ich kosz ale jak sam piszesz zrobiła to kobitka w OSK więc wymiana na Twój kosz.

To się narobiło. Wszystko trzeba czytać dokładnie. A ja wyjątkowo tego nie przeczytałem co ona tam napisała :-/

Ten cały bałagan narobiła kobieta w ośrodku szkolenia bo właśnie ona wypisywała wniosek na dowód.
    Jaki wniosek na dowód? Chodzi ci o wnisek na egzamin? Jeżeli tak, to w zasadzie taki wniosek powinienes wypełnic sam. A jak już ktoś to za ciebie zrobił to przynajmiej trzeba było sprawdzić dane przed podpisaniem się na tym wniosku.

Nie na dowód ale właśnie na egzamin pomyliło mi się. Przepisywała ona z mojego dowodu osobistego dane.
    A czy to coś przeszkadza jeśli będę jeździł na takim prawie jazdy? Bo mi szkoda jeszcze raz wydać 70 zł

Od dawna na forum

Jesli chodzi o kontrole policyjna to nie powinno byc problemu.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał realista
    Jesli chodzi o kontrole policyjna to nie powinno byc problemu.
    Zapomniałem prędzej odpisać. To był błąd, który zaistniał w Wydziale Komunikacji. Nie bardzo chcieli mi wyrobić nowe bo powiedzieli, że to nie duży błąd ale dowiedziałem się, że muszą za darmo wystawić wtórnik dokumentu prawa jazdy.
    Przez dwa tygodnie jeździłem na błędnym a potem pojechałem odebrać nowe już ze zgodnymi danymi. Oczywiście nie był to mój bład tylko osoby, która wypisywała dane w Urzędzie. Tak więc upiekło mi się trochę. Szkoda troche wydawać 70 zł za błąd. Teraz taka przestroga - Zawse czytać wszystko dokładnie, a potem jeszcze raz
    POZDRAWIAM

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia