Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
Temat: Czy będzie lepiej?
Hybrid View
-
02-03-2008, 14:46 #1Nowy użytkownik
Czy będzie lepiej?
Witam wszystkich
W piatek odebrałam prawko (zdane za 2 razem). Dzisiaj pierwszy raz jeździłam (w sumie jakieś 20km poza miastem i 3 w mieście). Poza miastem było całkiem ok chociaz za chiny nie mogłam sie przyzwyczaić do samochodu mojego chłopaka (do tej pory tylko Pandą jeździłam) a on ma Forda Mondeo. Dla mnie to ogromniasta różnica. I było fajnie do czasu skrętu w lewo, z górki. Chłopak powiedział do mnie żebym wyłączyła bieg (potem wyjaśnij że mu o redukcję chodziło), ja spanikowałam bo byłam na górce, bałam sie że zjadę do tyłu. Niby gorkę mam opanowaną i nigdy z nią problemów nie było, ale też nigdy na gorce nie skręcałam od razu w lewo. I jeszcze ten trbiący za mną tir. Masakra. Jakoś wyjechałam wreszcie, ale potem wypadłam z samochodu i dalej jechać nie chciałam.
Po długim przekonywaniu wsiadlam i juz bez przeszkód dojechałam do domu.
No i jestem choelrnie zła, na siebie że spanikowałam, na chłopaka i na tego tira też. Chociaż głównie na siebie. Napiszcie czy wy też mieliscie takie trudne początki. Co prawda nikogo nie zabiłam, i jechałam na 5-tce czego nigdy nie robiłam, ale mogło być lepiej.
[/b]
-
02-03-2008, 16:49 #2Od dawna na forum
- Mieszka w
- kuj-pom
Nie przejmuj się. Ja też na początku tak jeździłam. Bałam się, żeby przypadkiem ktoś na mnie nie trąbił. Nie lubiłam skręcać w lewo, ponieważ musiałam wstrzymać ruch , żeby skręcić.Strasznie stresujące to było
, te samochody za mną. Dlatego wolałam skręcać w prawo. Z parkowaniem też tak było, wybierałam miejsca gdzieś na końcu parkingu, gdzie było puściej. Tak więc się nie przejmuj, będzie dobrze. Tylko się nie poddawaj. Bo o ile teraz masz lekkiego stracha jeżdżąc (co jest wydaje mi się, naturalne), to jak nie będziesz jeździła, to ten strach będzie narastał. Moja znajoma też się bała na początku, teraz już wcale nie wsiądzie za kierownicę. Minęło już 5 lat od kiedy zdała egzamin.
Życzę powodzenia, i szerokiej drogi
-
02-03-2008, 17:24 #3Od dawna na forum
- Mieszka w
- Piotrków Tryb.
hehe
nikt od smaego początku nie jest doskonały
ja też miałam fajną przygode jak wracałam z warsztatu samochodem
wyjeżdżając prawie bym sie zdeżyła z innym a to dlatego że widoczność była strasznie ograniczona
same dzrewa;D no a potem z kolei najadłam sie wstydu jak zapomniałam o włączeniu ręcznego stając na skrzyżowaniu po górke
ale w pore sie zorientowałam i było ok
każdy napewno miał jakieś śmieszne przeżycie
nie ma czym sie przejmować
jeździć, jeździć i jeszcze raz jeździć i będzie po krzyku;D
-
11-03-2008, 10:44 #4Banned
- Mieszka w
- Poznań
ja mam podobny problem, już rok prawo jazdy mam a wciąż jeżdżę delikatnie mówiąc srednio
może to dlatego ze jestem wciąż niedzielnym kierowcą, bo w ciagu tygodnia nie uzywam samochodu, jedynie na krótkie trasy w weekendy. ktos mi powiedział że porządnie naucze się jeździc dopiero jak bedę codziennie do pracy dojezdzać. zgadzacie się z tym?
pzdr!
-
11-03-2008, 10:55 #5Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Gdańsk
-
11-03-2008, 11:24 #6Banned
- Mieszka w
- Poznań
-
12-03-2008, 19:20 #7Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Szczecin
ja wyruszyłam na pierwszą przejażdżkę,na drugi dzień po odebraniu prawka.miałam lekki stresik,czy sobie poradzę i czy mój Szanowny siedzący obok będzie komentował moje zdolności.na szczęście poszło mi dobrze,że następnego dnia mój facet wręczył mi kluczyki i "kazał" pozałatwiać sprawy na mieście.i wiecie co bez niego jechało mi się o niebo lepiej.teraz moja córcia chce żebym codziennie odwoziła ją do szkoły a nie tata,bo stwierdziła,że mama jeżdzi lepiej.mimo,że moja pociecha ma dopiero 7 lat,jej pochwały dodają mi skrzydeł!jestem początkującym kierowcą,bo prawko zdałam 31 stycznia(za pierwszym razem)odebrałam 21 lutego,ale każdemu polecam jeżdżić,jeżdzić i jeszcze raz jeżdzić...powodzenia i szerokiej drogi,bez piratów.
-
12-03-2008, 20:06 #8Od dawna na forum
-
13-03-2008, 13:53 #9Banned
- Mieszka w
- Poznań
-
31-03-2008, 21:48 #10Nowy użytkownik

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks