Pokaż wyniki od 251 do 260 z 329
Temat: Portal OSK
-
28-05-2013, 18:04 #251
Mazi napisała:
Tak.Mam pytanie odnośnie daty zakończenia szkolenia. W rubryce zakończenie kursu wpisujecie datę egzaminu wewnętrznego?
Mazi napisał:
Na obecny stan prawny tak. Mowa oczywiście o egzaminie wewnętrznym z wynikiem pozytywnym.Bo egzamin jest zakończeniem kursu...
Mazi napisała:
Osoba szkolona może zakończyć szkolenie dzisiaj, a PKK możesz zaktualizować w innym dniu, np. jutro, pojutrze.Czy może datę wystawienia zaświadczenia lub aktualizacji profilu?
Mazi napisała:
Można tak robić.Pytam, bo czasami jest tak, że profil aktualizuję w innym dniu niż był egz. wew. bo kursant przychodzi dopiero po egz wew. praktycznym czasami nawet 2-3 dni później...
-
29-05-2013, 05:33 #252
Witam,
mam kilka pytań odnośnie aktualizacji i odesłania PKK do Starostwa po zakończonym szkoleniu.
Zaznaczam, iż korzystam z podstawowej wersji Portalu OSK.
1. Pobrałem PKK kursantów którzy zgłosili się do mnie na kurs.
2. Zgłosiłem rozpoczęcie kursu do Starostwa - w formie papierowej.
3. Po zakończonym szkoleniu (teoria i praktyka) zgłosiłem datę Egzaminu wewnętrznego do starostwa - w formie papierowej.
4. Przeprowadziłem Egzamin wewnętrzny w wyznaczonym terminie z wynikiem pozytywnym.
I teraz chciałbym za aktualizować PKK. Wchodzę w: "Kursanci" -> przy danym Kursancie klikam w "Szczegóły" -> przechodzę do "Profile Kandydata na Kierowcę" -> klikam "Aktualizuj" -> wpisuję "Datę rozpoczęcia", "Datę zakończenia", "Liczba godzin zajęć praktycznych", "Liczba godzin zajęć teoretycznych".
Czy to będzie wszystko jeżeli chodzi o aktualizację podstawowej wersji PKK, czy muszę wprowadzić jeszcze jakieś dane ?
- W zakładce: "Kursanci" -> "Szczegóły" -> "Egzamin wewnętrzny" - Brak jest jakichkolwiek wpisów (mimo iż zgłosiłem je do starostwa).
- Co więc z aktualizacją pozytywnego wyniku Egzaminu wewnętrznego - w starostwie mają to ustawić ? (skąd mają wiedzieć czy egzamin był pozytywny). Jak zgłaszałem Egzamin wewnętrzny do Starostwa powiedzieli mi tylko, że muszę po zakończeniu szkolenia w ciągu 14 dni zgłosić fakt zakończenia szkolenia wraz z uczestnikami kursu, Więc pomyślałem, że wprowadzą datę Egzaminu, którą zgłosiłem i wynik będę mógł uaktualnić sam, ale z tego co widzę zakładka "Egzamin wewnętrzny" jest czysta. Mam więc ten fakt także zgłosić w formie papierowej ?
Bardzo proszę o wyjaśnienie bo nie chciałbym, aby kursanci mieli problem z zapisaniem się na Egzamin Państwowy.
-
29-05-2013, 15:35 #253
-
29-05-2013, 20:03 #254
neoTz napisał:
To wszystko. Musisz jeszcze tylko w terminie 14 dni dostarczyć do Starostwa informację o zakończeniu kursu i wydaniu zaświadczenia o jego ukończeniu.Czy to będzie wszystko jeżeli chodzi o aktualizację podstawowej wersji PKK, czy muszę wprowadzić jeszcze jakieś dane ?
neoTz napisał:
Po tym, że zaktualizowałeś PKK, czyli wydałeś zaświadczenie o ukończeniu szkolenia. Skoro wydałeś zaświadczenie, to znaczy, że wynik egzaminu wewnętrznego jest pozytywny.- Co więc z aktualizacją pozytywnego wyniku Egzaminu wewnętrznego - w starostwie mają to ustawić ? (skąd mają wiedzieć czy egzamin był pozytywny).
neoTz napisał:
W Starostwie nic nie wprowadzają do komputera, przynajmniej tak jest u mnie. Też wszystkie informacje dostarczam w formie papierowej, a te są archiwizowane w odpowiednich segregatorach.Więc pomyślałem, że wprowadzą datę Egzaminu, którą zgłosiłem i wynik będę mógł uaktualnić sam, ...
Datę egzaminu, jego wynik, liczbę popełnionych błędów masz mieć w dokumentacji kursu.
neoTz napisał:
Nie. Masz to mieć w dokumentacji kursu.Mam więc ten fakt także zgłosić w formie papierowej ?
neoTz napisał:
Do ustalenia egzaminu najważniejsza jest aktualizacja PKK. Reszta dla WORD-u jest nie istotna.Bardzo proszę o wyjaśnienie bo nie chciałbym, aby kursanci mieli problem z zapisaniem się na Egzamin Państwowy.
Mazi napisała:
Nie ma za coDzięki ksu za pomoc...
-
30-05-2013, 11:09 #255Użytkownik
- Mieszka w
- slask
-
30-05-2013, 11:36 #256Użytkownik
- Mieszka w
- slask
-
30-05-2013, 12:15 #257Od dawna na forum