Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 26 z 33 PierwszyPierwszy ... 162425262728 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 329

Temat: Portal OSK

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Mazi napisała:
    Mam pytanie odnośnie daty zakończenia szkolenia. W rubryce zakończenie kursu wpisujecie datę egzaminu wewnętrznego?
    Tak.
    Mazi napisał:
    Bo egzamin jest zakończeniem kursu...
    Na obecny stan prawny tak. Mowa oczywiście o egzaminie wewnętrznym z wynikiem pozytywnym.
    Mazi napisała:
    Czy może datę wystawienia zaświadczenia lub aktualizacji profilu?
    Osoba szkolona może zakończyć szkolenie dzisiaj, a PKK możesz zaktualizować w innym dniu, np. jutro, pojutrze.
    Mazi napisała:
    Pytam, bo czasami jest tak, że profil aktualizuję w innym dniu niż był egz. wew. bo kursant przychodzi dopiero po egz wew. praktycznym czasami nawet 2-3 dni później...
    Można tak robić.

Od dawna na forum Avatar neoTz

Witam,
    mam kilka pytań odnośnie aktualizacji i odesłania PKK do Starostwa po zakończonym szkoleniu.
    Zaznaczam, iż korzystam z podstawowej wersji Portalu OSK.

1. Pobrałem PKK kursantów którzy zgłosili się do mnie na kurs.
    2. Zgłosiłem rozpoczęcie kursu do Starostwa - w formie papierowej.
    3. Po zakończonym szkoleniu (teoria i praktyka) zgłosiłem datę Egzaminu wewnętrznego do starostwa - w formie papierowej.
    4. Przeprowadziłem Egzamin wewnętrzny w wyznaczonym terminie z wynikiem pozytywnym.

I teraz chciałbym za aktualizować PKK. Wchodzę w: "Kursanci" -> przy danym Kursancie klikam w "Szczegóły" -> przechodzę do "Profile Kandydata na Kierowcę" -> klikam "Aktualizuj" -> wpisuję "Datę rozpoczęcia", "Datę zakończenia", "Liczba godzin zajęć praktycznych", "Liczba godzin zajęć teoretycznych".

Czy to będzie wszystko jeżeli chodzi o aktualizację podstawowej wersji PKK, czy muszę wprowadzić jeszcze jakieś dane ?

- W zakładce: "Kursanci" -> "Szczegóły" -> "Egzamin wewnętrzny" - Brak jest jakichkolwiek wpisów (mimo iż zgłosiłem je do starostwa).

- Co więc z aktualizacją pozytywnego wyniku Egzaminu wewnętrznego - w starostwie mają to ustawić ? (skąd mają wiedzieć czy egzamin był pozytywny). Jak zgłaszałem Egzamin wewnętrzny do Starostwa powiedzieli mi tylko, że muszę po zakończeniu szkolenia w ciągu 14 dni zgłosić fakt zakończenia szkolenia wraz z uczestnikami kursu, Więc pomyślałem, że wprowadzą datę Egzaminu, którą zgłosiłem i wynik będę mógł uaktualnić sam, ale z tego co widzę zakładka "Egzamin wewnętrzny" jest czysta. Mam więc ten fakt także zgłosić w formie papierowej ?

Bardzo proszę o wyjaśnienie bo nie chciałbym, aby kursanci mieli problem z zapisaniem się na Egzamin Państwowy.

Nowy użytkownik

Dzięki ksu za pomoc

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

neoTz napisał:
    Czy to będzie wszystko jeżeli chodzi o aktualizację podstawowej wersji PKK, czy muszę wprowadzić jeszcze jakieś dane ?
    To wszystko. Musisz jeszcze tylko w terminie 14 dni dostarczyć do Starostwa informację o zakończeniu kursu i wydaniu zaświadczenia o jego ukończeniu.
    neoTz napisał:
    - Co więc z aktualizacją pozytywnego wyniku Egzaminu wewnętrznego - w starostwie mają to ustawić ? (skąd mają wiedzieć czy egzamin był pozytywny).
    Po tym, że zaktualizowałeś PKK, czyli wydałeś zaświadczenie o ukończeniu szkolenia. Skoro wydałeś zaświadczenie, to znaczy, że wynik egzaminu wewnętrznego jest pozytywny.
    neoTz napisał:
    Więc pomyślałem, że wprowadzą datę Egzaminu, którą zgłosiłem i wynik będę mógł uaktualnić sam, ...
    W Starostwie nic nie wprowadzają do komputera, przynajmniej tak jest u mnie. Też wszystkie informacje dostarczam w formie papierowej, a te są archiwizowane w odpowiednich segregatorach.
    Datę egzaminu, jego wynik, liczbę popełnionych błędów masz mieć w dokumentacji kursu.
    neoTz napisał:
    Mam więc ten fakt także zgłosić w formie papierowej ?
    Nie. Masz to mieć w dokumentacji kursu.
    neoTz napisał:
    Bardzo proszę o wyjaśnienie bo nie chciałbym, aby kursanci mieli problem z zapisaniem się na Egzamin Państwowy.
    Do ustalenia egzaminu najważniejsza jest aktualizacja PKK. Reszta dla WORD-u jest nie istotna.
    Mazi napisała:
    Dzięki ksu za pomoc...
    Nie ma za co

Użytkownik
    Mieszka w
    slask

Witam. Mam pytanie bo ja do 19 stycznia jako ukonczenie kursu wpisywalem date egzaminu wew. a za pare dni mam kontrole ze starostwa czy w takim przypadku czekaja mnie jakies konsekwecje z tego tytułu ?

Użytkownik
    Mieszka w
    slask

Jaki nr zaswiadczenia wpisujecie w keos dla kursantow po 19 stycznia bo moje starostwo zadnych zaswiadczen juz nie potrzebuje po aktualizacji pkk i do ksiazki wydanych zasw. tez nic nie kazali wpisywac?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Ja z numerami zaświadczenia lece dalej po kolei. Tzn. np. do 19 stycznia wystawiłem 50 zaświadczeń to po 19 stycznia kolejne zaświadczenie, które wystawiam ma nr. 51 itd.
    Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 30-05-2013 o 12:17

Użytkownik
    Mieszka w
    slask

Rozumiem ale jak z kursantami z nr pkk przecież im żadnego zaświadczenia nie wystawiamy przynajmniej nie papierowego?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Nie wystawiamy ale zaświadczenie o ukończeniu kursu musisz mieć w dokumentacji OSK.

Użytkownik
    Mieszka w
    slask

Tak ale skoro go nie wystawiamy w formie papierowej to jaki to ma byc druk? W starostwie powiedzieli ze w ksiażke wydanych zaświadczen
    nie musze nic wpisywać to jak wpisać w keos???

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia