Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Odnośnie egzaminatorów.....

Witam Wszystkich,

mam pytanie odnośnie egzaminatorów, czy żeby zostać EGZAMINATOREM Kat.B, to trzeba mieć też inne kategorie PJ niż kat.B, czy wystarczy kat.B, plus kurs i egzaminy?, pytam bo nigdzie nie mogłem znaleść odpowiedzi...,a myślę o tym żeby właśnie pójść na kurs egzaminatora kat.B...,wiem nie jest łatwo,ale wszystkiego można się nauczyć,tylko trzeba chcieć, warto spróbować,

Pozdrawiam,

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

Wystarczy posiadanie kategorii B przez okres 6 lat. Jak byś chciał być egzaminatorem na inne kategorie to dodatkowo musisz posiadać uprawnienia na dana kategorie przez okres przynajmniej jednego roku. Jak co to tu jest link z ich wynagrodzeniami http://www.mi.gov.pl/2-48203f1e24e2f-4051.htm

Od dawna na forum

Mówisz że wszystkiego da sie nauczyc...? Nie sądzę. Pojdziesz na egzamin, zobaczysz pytania to mnie zrozumiesz

Nowy użytkownik

), ale wydaję mi się,że jeśli się idzie na taki kurs na egzaminatora, to chyba wszyscy na początku mają takie same szanse, zależy jak się ktoś przyłoży do tego kursu...., czy źle mi się wydaję.., jeśli tak, to napiszcie jak to naprawde jest?, naprawdę mnie to interesuję, proszę o odpowiedzi...

Pozdrawiam,

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

Na kursie Cie nie nauczą on jest tylko w pokazaniu o co chodzi w tym zawodzie. Po prostu jest za mało godzin. Najlepiej jest już na samym początku wiedzieć trochę (dużo) na temat przepisów kodeks drogowy (najlepiej na pamięć), ustawy 217. Kurs trwa średnio 4 miesiące, czyli 4 miechy wkuwania.

Nowy użytkownik

aha,to poprostu najlepiej zacząć uczyć się np. 3 miesiące przed kursem
    A jak jest z pracą po takim kursie i zdanym egzaminie?, czy WORD-y chętnie biorą tak świeżych egzaminatorów?czy jest dużo kantydatów na egzaminatorów?czy trzeba szukać długo zatrudnienia w tym zawodzie?bo tak naprawde,nie słyszałem jeszcze żeby ktoś mówił,że chce zostać egzaminatorem PJ, jeśli macie informacje na taki temat, bardzo proszę o odpowiedzi, fajnie że trafiłem na to forum

Pozdrawiam,

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Konin

Z tego co sie orientuję, to zdawalność jest ok. 2% Łatwo nie jest. Mam nadzieję, ze doczytałeś, że oprócz podanych wyżej przez blaszczura kryterów trzeba miec wykształcenie wyższe.

Nowy użytkownik

Właśnie będę kończył studia, na kierunku Socjologia), także doczytałem.....

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

3 miesiące przed kursem nie najlepiej to jest 3 lata przed kursem zacząć się uczyć. Z pracą to aktualnie jest (przyjmują nawet nowicjuszy)a nie wiadomo jak będzie dalej. Jeśli chodzi o zdawalność to jest te 2%. Dla naprawdę nowicjuszy co nie mieli styczności z przepisami to nie polecam bo to może być strata czasu i nerwów.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Konin

Ok! I wszystko jasne. Blaszczur-pozdrawiam

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia