Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 151
    Nowy użytkownik

zapytam z ciekawosci, jak rozumiecie stwierdzenie "przejzystosc szyby" moze byc w samochodzie lub gdzie kolwiek, od czego wedlug z was zalezy?

mialem dziwne dzisiaj pytanie na egzamie w radomiu, i jako z zawodu Technolog Szkla, nie wiem czy ze mna cos jest na tak, czy jednak autorowie pytan cos sie poprzestawialo

wiem ze to nie jest cale pytanie, ale to niczego zmienia, pozniej topisze reszte pytania

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Chodziło zapewne o przepuszczalność światła, która jest wyrażona w procentach i wynosi 75%dla szyby przedniej oraz 70 % dla bocznych przednich szyb.
    Jak byłeś dziś w Radomiu to napisz kilka słów o frekwencji i zdawalności. Mówił mi mój kolega dziś zdający że wszyscy polegli na testach. Ja na szczęście nie podzieliłem ich losu bo się nie zapisałem na ten termin i szukam jakiejś komisji bardziej przyjaźnie nastawionej do zdających.Podobno w Olsztynie tacy ludzie pracują.Jak coś na ten temat wiecie to czekam na informację.
    Dzięki, pozdrawiam.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Wizyta u wojewody nie ma sensu gdyz to wojewoda wydal rozporzadzenie w ktorym powoluje nowa komisje i zarzadza zmiane testow egzaminacyjnych.
    Zarządzenie nr 196 Wojewody Mazowieckiego z dnia 23 Pazdziernika 2008r
    No nie zgodziłbym się tak do końca-
    po pierwsze- wojewoda powołuje komisję, to również może ją odwołać, tak samo jak i osoby opracowujące i weryfikujące bank pytań ( par. 20 pkt.2 tegoż zarządzenia)- więc dlaczego nie? może jednak się do tego nie nadają...
    po drugie- skoro komisja jest tak pryncypialna i wymaga od innych to może niech zacznie od siebie,o co mi chodzi? par.1 pkt 2 zarządzenia -
    " Termin egzaminu ustala przewodniczący komisji. Informację o wyznaczonym
    terminie egzaminu zamieszcza się na stronie internetowej Mazowieckiego Urzędu
    Wojewódzkiego w Warszawie co najmniej na trzy tygodnie przed planowanym egzaminem.
    Egzamin dla jednej grupy przeprowadza się przy zgłoszeniu conajmniej 20 osób, z zastrzeżeniem ust. 3 i 4."- pokażcie mi takie miejsce na stronie internetowej gdzie to jest, dziś dzwoniłem to nawet nie wiedzą gdzie i kiedy będzie następny termin, więc tak jest wykonywane ZARZĄDZENIE WOJEWODY ???!!!!
    olewanie poleceń przełożonego??? za takie coś w prywtanej firmie za pysk i ...
    po trzecie- Wojewoda może zupełnie nie mieć pojęcia o takim stanie rzeczy ( no trudno żeby codziennie monitorował akurat działalność komisji egzaminacyjnej) i może wcale nie pochwalałby takich praktyk, ale dopóki sprawa nie zostanie wyciągnięta na wierzch to tylko konczy się na utyskiwaniach na forum tak jak tu i psu na budę się zdaje
    po czwarte- może ktoś ma dojście np. do TVN Warszawa, Janusza Weissa,Uwagi,Interwencji lub innych tego typu programów publicystycznych, myslę że Panowie dziennikarze ładnie wypromowaliby ten temat
    pozdrawiam wszystkich męczenników i ofiary komisji egzaminacyjnej w woj.mazowieckim

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Radom

Hm, czyli Opatrzność rzeczywiście czuwała nade mną, że nie miałem okazji zdawać przed tą komisją 30.11. Złożyłem dokumenty w Kielcach, zdaję w najbliższą niedzielę i jestem naprawdę bardzo miło zaskoczony już samą obsługą w Świętokrzyskim UW, w porównaniu ze stolicą. Oby tak na egzaminie...
    aut bibat, aut abeat!

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    warszawa

moze kuba bielak czy jak mu tam z tvn turbo by cos pomogł moze by sie zainteresował ta sprawa.jak nie nabierze to rozgłosu to dalej bedzie sie ciagnoł ten wyzysk kasy bo inaczej chyba nie mozna tego nazwac

Nowy użytkownik

Cytat Napisał Nemo
    Chodziło zapewne o przepuszczalność światła, która jest wyrażona w procentach i wynosi 75%dla szyby przedniej oraz 70 % dla bocznych przednich szyb.
    Jak byłeś dziś w Radomiu to napisz kilka słów o frekwencji i zdawalności. Mówił mi mój kolega dziś zdający że wszyscy polegli na testach. Ja na szczęście nie podzieliłem ich losu bo się nie zapisałem na ten termin i szukam jakiejś komisji bardziej przyjaźnie nastawionej do zdających.Podobno w Olsztynie tacy ludzie pracują.Jak coś na ten temat wiecie to czekam na informację.
    Dzięki, pozdrawiam.

no wlasnie, dla mnie to jest normalne,

a czy na przejzystosc szyby moze wplywac to ile osob jedzie w samochodzie? na widocznosc lub jej ogranicznie owszem, ale na przejzystosc? niestety zaznaczylem ta odpowiedz i byla dobra, w tym pytaniu nie mialem bledu

co do frekwencji, to bylo ok30 osob moze troche wiecej?
    faktycznie nikt nie zdal

Nowy użytkownik

jeszcze mala prosba do tych co zdaja w wawie, spisujcie pytanie jakie mielsice na testah, jak kazdy zapisze to co zapamieta to mozna szybko stworzyc jakas baze pytan, wiadomo ze nie wszystkie uda sie zapamietac pracyzyjnie w 100%, ale to przynajmniej duzo pomoze nakierowujac na to czego sie uczyc

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Czesc!!! Jestem po 4 podejsciach do testów i nadal nie zdalem. w Ciągu ostatnich 2 egzaminów zdala 1 osoba. Egzamin 8 marca odwolali. Moze coś sie zaczyna dziac?! Pozdrawiam

Nowy użytkownik

o tym samym pomyslalem, nie wiem czy przenosic papiery do innego woj, czy czekac na termin w wawie

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Warszawa

Dobry i niedobry ten pomysł z zapisywaniem pytań.Chodzi bowiem o to ,że odpowiedzi zna tylko egzaminator(przewodniczący) i wcale nie chce ich ujawnić bo w myśl najnowszych badań z dziedziny metodyki"uczenie się na własnych błędach do skutku rzekomo daje najlepsze rezultaty" -tak przynajmniej uważa komisja warszawska i strzeże ujawniania odpowiedzi nawet jak byś chciał skonfrontować gdzie popełniłeś błąd.Jeden z moich kolegów zdających w Radomiu miał pytanie mniej więcej takiej treści:
    Pieszy nie może:
    A-przechodząc na drugą stronę jezdni zatrzymywać się
    B-przechodząc na drugą stronę jezdni zwalniać kroku
    C-przechodząc na drugą stronę jezdni zawracać
    Czekam na komentarze i odpowiedzi na postawione wyżej pytanie.
    Dodam jedynie, że kolega ów ma duże watpliwości co do danej przez siebie odpowiedzi a tym co autor pytania miał na myśli.
    Pozdrawiam

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia