Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

biznes plan dla szkoły nauki jazdy

witam chce otworzyc szkołe jazdy czy ktos z was jest w stanie odpowiedziec mi na te pytania
    -50-60 tys zł na ta inwestycje czy to wystarczy.
    -samochód na gaz czy diesel co lepsze
    - ilu instruktorów czy 1 na poczatek
    -jakiej wielkosci musi byc lokal użytkowy tj. biuro,sala wykładowa itd
    -plac manewrowy komu -zlecic wymalowanie i skad znac dokładne parametry placu
    - ile sie czeka za zgoda od starostwa na prowadzenie osk
    - jakie sa srednie płace dla instruktorów

dzieki za pomoc

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

ja mam takie małe pytanie jesteś instruktorem czy chcesz tylko zatrudniać instruktorów?

Nowy użytkownik

chce zatrudnic instruktorów.
    sam nie mam kursu i narazie nie moge zrobic poniewaz sam mam prawojazdy od paru miesiecy zrobione w anglii

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

to zależy jaki masz samochód do kupienia i na ile kategorii będziesz chciał szkolić. Jak tylko na podstawową kategorie czyli B to polecam 2 samochody takie jakie są na egzaminie w ośrodku egzaminowania tam gdzie będą zdawali Twoi kursanci. Jeśli chcesz zatrudniać to lepiej 2 instruktorów bo to może nie być dla Ciebie opłacalne jak sam nie będziesz jeździł. Resztę dowiesz się po przeczytaniu DZ.U.Nr 217 z 31 października 2005 tam jest prawie wszystko potrzebne do prowadzenia OSK oraz egzaminowania. Płace to zależy ale za mniej niż 11zł(na rękę) za godzinę będziesz miał problem z znalezieniem jakiegokolwiek instruktora (zależy od regionu polski)

Nowy użytkownik

mam zamiar kupic nissana micre 1.2 benzyna albo 1.5 diesel, chodzi mi tylko o szkolenie kat B. Zastanawiam sie równiez czy nie byłoby lepiej kupic nowych samochodów w liesing bo przynajmniej byłyby na gwarancji , a z kolei używane beda tansze.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

przy kupnie nie masz problemów z tym, że pewnego miesiąca możesz mieć mniej kursantów a opłaty za lizing są stałe (ale najważniejsza kwestia samochód psuje się jednego dnia kolejnego musi już pracować dalej więc to jest zawsze dylemat). Jeśli chodzi o samochód to polecam takie jakie są na egzaminie.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Konin

Warto jednak wziąść pod uwagę, że kązdy zaczynający pracę musi liczyć sie z tym, że jest nowy na rynku i minie trochę czasu zanim zaistnieje. Zasada "Najlepszą reklama jest zadowolony kursant" jak najbardziej pokazuje realia tej pracy. Myślę, że na poczatek niekoniecznie musisz mieć 2 samochody. Zacznij od 1 sz. i zobaczysz jak będzie interes sie rozwijał. Tym bardziej, że na opinie firmy będzie pracowała inna osoba. Dokupić samochód można zawsze. Pozdrawiam.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    będzin

Moim zdaniem ludzie dość nieufnie podchodzą do ośrodków z jednym samochodem .
    Dobrym rozwiązaniem mogło by być kupno jednego auta i zatrudnienie instruktora z samochodem .

Nowy użytkownik

Czy którys z was prowadzi taki ośrodek szkolenia kierowców czy jesteście instruktorami. Jak myslicie łatwo bedzie znalezc jakiegos instruktora z samochodem. A nawet jesli to pewnie duzo z godzine bierze.

Nowy użytkownik

a jeszcze nikt mi nie odpowiedział micra na gaz czy lepiej diesel???

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia