Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23
    Użytkownik
    Mieszka w
    CNA

Cytat Napisał Adamo'90
    No damn.
    Nie polecam schematów, kumpel tak oblał za 1 razem. Ja jechałem po swojemu i zdałem za 1.

Więc tak. Aby cofać, nie należy tylko spojrzeć w tył - oczywistym jest iż musisz dostosować prędkość do warunków na drodze. A łuk Cię do tego przygotowuje, tak więc i tam też.
    Mimo iż przepisy tego nie wymagają, bardzo zalecam wyczyszczenie tylnej i bocznych szyb jakąś szmatką (szczególnie teraz w okresie zimowym kiedy szyba jest strasznie zabrudzona a patrząc w tył widzimy tylko przez obszar wycieraczki). Zobaczysz jakie to będzie pomocne.
    Kolejnym kluczem do sukcesu jest Twoja pozycja. Dosuwasz się jak najbardziej do oparcia, tak, aby plecy pokrywały je całkowicie. Łapiesz się prawą ręką za fotel pasażera. Teraz masz idealną widoczność.
    Następnie prędkość - jedziesz bardzo powoli, nawet na pół sprzęgle, nikt nie zabroni. Kręcisz odpowiednio tak aby znajdować się bliżej prawej krawędzi (tak na logikę, dlatego że skręcasz tyłem w prawo, przód samochodu jest bardziej wychylony z lewej strony, a więc potrzebuje więcej miejsca).
    Podczas wyjazdu na prostą już zawczasu i odpowiednio starasz się odkręcić kierownice, aby nie nastąpiło to dopiero po wyjechaniu na prostą, bo wtedy przód auta najedzie na linie, a jeśli nie to istnieje możliwość nie odkręcenia i wjechania tyłem na linię.

I pamiętaj - nigdzie się nie spieszy, wrzucasz bieg dokładnie, jedziesz powoli, jesteś niepewny - stop, przecież masz jeszcze korektę! Nie ma się czym martwić, chrzań te schematy i od początku ucz się czuć samochód bo jeżdżąc na schemat jak poczujesz się niepewnie na egzaminie i nie daj Boże zachce się Tobie jechać po swojemu... to będzie już za późno na naukę.
    A poza tym traktuj egzamin jako możliwość pokazania swoich umiejętności a nie jak np. przesłuchanie na policji które zadecyduje o Twoim dalszym życiu . To Ty masz im pokazać jak jeździsz, nie przejmuj się wynikiem, kontroluj stres.

Uff, ale tuta napisałem

Luz luz, lubie pomagać
    sugerujcie sie tym co napisał kolega pierwsze to opanowanie a dla kuranta jest pewniejsze jak czuje samochod niz jak jedzie "na sposob" takie sa moje odczucia jako instruktora.

Nowy użytkownik

nigdy nie jechałam na sposób - jak dla mnie to bez sensu.

A co do mojego łuku na egzaminie - super poszło , szkoda ze miasto ....
    27.11.2009 Rozpoczęcie kursu
    29.12.2009 Egzamin teoretyczny-
    19.01.2010 plac miasto
    05.02.2010 plac miasto
    19.02.2010 Odebrano dokument

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Wrocław

ODp

Nikt tego nie zrobil więc ja to zrobię , jeden obrót w prawo kiedy pacholek zakanczajacy kopertę przejeżdża obok lusterka zewnętrznego a potem prostujemy gdy w lewym zobaczymy prostą linie az do końsca , Patent PUNTo, PAnda, Clio3 i Clio 4. I tyle .Pozatym niech sumienie Cię gryzie że robisz na sposób .
    Juz jest jedyna taka we Wrocławiu
    www.strefawroclaw.pl , wszystko o naszej strefie egzaminacyjnej.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia