Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Cytat Napisał cman
    To jest zresztą jeden z bardziej rażących błędów występujących w pytaniach na egzaminie teoretycznym dla kandydatów na kierowców.
    Dlaczego błędów? Po prostu skoro nie wiadomo nic o zewnętrznym terenie, to zakładasz, że tam nie ma nic pułapkowatego. I to się sprawdza w testach... Masz zanalizować to, co widzisz, a nie dorabiać sobie, że może za zdjęciem stoi znak inny.
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Od dawna na forum

jeszcze mi nachodzi jedna mysl... notabene "wspaniala" dla naszych panow z policji, a mianowicie w tej sytucaji co napisalem
    Cytat Napisał olek256
    Cytat Napisał cman
    napisał:
    Być może kilometr wcześniej stał znak ograniczenia do 70 km/h i w związku z tym dopuszczalna prędkość za znakiem E-17a będzie wynosiła właśnie 70 km/h.

przypuscmy ze stal, ale tez przypuscmy ze przed znakiem e17a bylo skrzyzowanie... i teraz nie wiadomo jak to interpretowac.
    jest prawie wolna amerykanka co do egzekwowania mandatu za ewentualne przekroczenie predkosci bo interpretacje sa 2 - albo 50/60km/ albo 90km/h i kazdy sie moze przy swoim upierac.

Od dawna na forum

Cytat Napisał tristan
    Dlaczego błędów? Po prostu skoro nie wiadomo nic o zewnętrznym terenie, to zakładasz, że tam nie ma nic pułapkowatego. I to się sprawdza w testach... Masz zanalizować to, co widzisz, a nie dorabiać sobie, że może za zdjęciem stoi znak inny.
    No to ja nie mówię, że od razu mam sobie tam wyobrażać jakiś znak ograniczenia prędkości, ale wystarczy, że sobie tam wyobrażę obszar zabudowany, bo tak naprawdę nie mam pojęcia jaki tam jest obszar, a w pytaniach nie ma o tym informacji.

Cytat Napisał olek256
    jest prawie wolna amerykanka co do egzekwowania mandatu za ewentualne przekroczenie predkosci bo interpretacje sa 2 - albo 50/60km/ albo 90km/h i kazdy sie moze przy swoim upierac.
    No ale że jakie w zasadzie dwie interpretacje?

Od dawna na forum

no chodzi mi o to ze albo masz obszar zabudowany ( i nie zdazyli lub nie dali odpowiedniego znaku) albo jestes poza obszarem zabudowanym. Stad te dwie predkosci. Zeby samemu stwierdzic to musialbys sie zatrzymac i policzyc ilosc domow na kilometr kwardatowy(bo to jest chyba jakos tak ustalone w przepisach albo w jakiejs ustawie- nie pamietam, kiedys o tym slyszalem).

Od dawna na forum

Kiedy jadę, to mnie interesują znaki, a nie liczenie domów. Skoro z jakichś powodów (a mnie to już zupełnie nie obchodzi z jakich) nie ma znaku D-42 tam gdzie powinien być, to dla mnie jest to cały czas obszar niezabudowany.

Użytkownik
    Mieszka w
    Kraków

Jeśli widzisz sam znak E-17a to oznacza, że przed znakiem NIE MOŻE być obszaru zabudowanego. Zgodnie z rozporządzeniem jeśli obszar zabudowany obejmuje kilka sąsiednich miejscowości to w odległości do 50m za znakiem E-17a powtarza się znak D-42. Tutaj takiego znaku nie widać, zatem jedziesz drogą poza obszarem zabudowanym, nawet jeśli wcześniej było jakieś ograniczenie prędkości B-33 to przed znakiem E-17a jest skrzyżowanie więc skręcając w lewo możesz jechać 90 km/h.

Od dawna na forum

zgadzam sie z Toba. Ale jesli np przoczyles znak albo cos ci go zaslonilo (np tir)to przeciez nie bedziesz sie wracal spowrotem zeby sie upewnic.Co gorsza jesli znak ukradli zlomiarze.Dlatego trzeba miec jakies rozeznanie w terenie, powiedz Ci kolego ze same znaki to nie wszystko (w skrajnych przypadkach) :P

Od dawna na forum

Cytat Napisał lupus
    Jeśli widzisz sam znak E-17a to oznacza, że przed znakiem NIE MOŻE być obszaru zabudowanego.
    Bo?

Cytat Napisał lupus
    Zgodnie z rozporządzeniem jeśli obszar zabudowany obejmuje kilka sąsiednich miejscowości to w odległości do 50m za znakiem E-17a powtarza się znak D-42. Tutaj takiego znaku nie widać...
    No ale nie widać też najbliższych 50 metrów drogi... Pomijając już to, że wprowadza to jedynie zamieszanie, bo znak D-42 mówi o początku obszaru zabudowanego, a nie początku lub kontynuacji.

Użytkownik
    Mieszka w
    Kraków

Jak to: "Bo" ? Wydaje mi się że na tym zdjęciu widać trochę więcej niż 50 m za znakiem E-17a. A rozumowanie jest logiczne:
    Zgodnie z rozporządzeniem jeśli obszar zabudowany obejmuje kilka sąsiednich miejscowości to w odległości do 50m za znakiem E-17a powtarza się znak D-42
    Nie ma znaku D-42 za znakiem E-17a więc na pewno nie ma za nim obszaru zabudowanego. Jeśli był to się skończył w miejscu ustawienia znaku D-43 który może być niewidoczny na zdjęciu ale to i tak nie ma znaczenia na odpowiedź.

Od dawna na forum

Tam może i widać 50 metrów, ale to raczej wyjątek, jest cała masa pytań "rysunkowych" gdzie nic nie widać.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia