Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Plac...

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    koluszki

Cytat Napisał voltman
    Nie wiem jak jest innych WORD ale we wrocławiu włanczają wspomaganie kierownicy co utrudnia jazde na łuku i duzo osub przez to oblewa! Mozna se to wyłaczyć!
    to na jakich autach sie tam zdaje egzamin?
    zawsze jest wlaczone wspomaganie kierownicy jezeli samochod jest zapalony ;]

Od dawna na forum

Może chodzi o wspomaganie wspomagania, czyli przycisk "CITY".

Cytat Napisał weksus
    Czy ucząc się tego manewru na samochodzie rodziców (o wiele większym) przyniesie to rezultaty, czy ma się to nijak do innego samochodu?
    Na pewno ćwiczenie, nawet na większym aucie, coś da. Samochód, mimo że większy, zachowuje się w ten sam sposób jak każdy inny. Jednak już przed egzaminem warto byłoby wziąć chociaż godzinkę i poćwiczyć łuk pod okiem instruktora na samochodzie takim lub podobnym jak na egzaminie.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Kraków/Dąbrowa Górnicza

W Puntach mozna sobie samemu wlaczac i wylaczac "City" ja na placu sobie wylaczylam a na miasto jak wyjechalam to miałam wlaczone.
    Ale teraz to dla mnie nie ma znaczenia bo mam auto bez wspomagania i tak mi lepiej

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Wrocław

to na jakich autach sie tam zdaje egzamin?
    zawsze jest wlaczone wspomaganie kierownicy jezeli samochod jest zapalony ;]
    We Wrocławiu zdaje się na Fiacie Panda oraz Punto i tak jak pisze cman egzaminatorzy często na placu wł właśnie CITY dodatkowe wspomaganie. Jeśli ktoś nie zwróci na to uwagi to ma duże problemy na łuku.

A , jeśli chodzi o sposób pokonania łuku to mnie instruktor nie uczył, że na takim a takim pachołku , trzeba zrobić skręt o tyle stopni.
    Moim zdaniem trzeba się tego na wyczucie nauczyć bo przecież potem w trasie nie będzie ustawionych żadnych pachołków i co wtedy

Nowy użytkownik

Ok, dzięki za odpowiedzi.

Mam nadzieję, że uda się następnym razem, bo to będzie drugie i chyba ostanie podejście

Użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

No coś ty NIE ŁAM się Słyszałam, że w Lublinie byli tacy co 11 razy zdawali. Spoko majonez, ja też jestem przed egzaminem DAMY RADE
    POZDRAWIAM PAPAP

Użytkownik
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Ja ze swojego doświadczenia moge powiedzieć, żeby łuk robic przede wszystkim wolno! Zwłaszcza przy prostowaniu cofając. I na wyczucie, jest on tak szeroki, że po powiedzmy 2h cwiczen ciezko z niego wyjechac.

Równiez przy wszelakich parkowaniach - przede wszystkim wolno! Żeby egzaminator nie bał się, że walniesz w słup, czy obijesz samochod (jak Ci zahamuje to najprawdopodobniej od razu przesiadka...)

Nowy użytkownik

Cytat Napisał jawka
    No coś ty NIE ŁAM się Słyszałam, że w Lublinie byli tacy co 11 razy zdawali.
    Gdybym mogł pozwolić sobie na fundowanie coraz to następnego egzaminu po każdym oblanym, to bym się nie przejmował. Niestety rzeczywistość wygląda nieco inaczej.

Pozdrawiam.

Użytkownik
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza

Cytat Napisał weksus
    Cytat Napisał jawka
    No coś ty NIE ŁAM się Słyszałam, że w Lublinie byli tacy co 11 razy zdawali.
    Gdybym mogł pozwolić sobie na fundowanie coraz to następnego egzaminu po każdym oblanym, to bym się nie przejmował. Niestety rzeczywistość wygląda nieco inaczej.

Pozdrawiam.
    Teraz praktycznie bez 1500 zł, nie ma co zaczynać kursu... To prawda, prawo jazdy to droga inwestycja...

Nowy użytkownik

Zgadza się.

1300 zł - kurs + badanie lekarskie
    134 zł - pierwszy egzamin teoretyczny + praktyczny
    112 zł - następny egzamin praktyczny
    _______
    1546 zł mnie wyniosła całość. Za tyle pieniędzy to mógłbym... ehh, za długo by wymieniać...

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia