Cytat Napisał ErA
Na pytanie kiedy będą wykłady odpowiada nie wiem bo nie mam ludzi. I ja chciał nie chciał sama muszę się uczyć testów itd.
Cytat Napisał Grzesiek2223R
Zgłoś to kierownikowi ośrodka
Tę sytuację należy zgłosić odpowiedniemu staroście, gdyż przedsiębiorca (właściciel OSK) rażąco naruszył warunki wykonywania działalności gospodarczej w zakresie prowadzenia ośrodka szkolenia kierowców (Ustawa Prawo o ruchu drogowym, art. 104.1, pkt.3.).

Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z dnia 27 października 2005 r. „W sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów” (Dz. U. Nr 217 poz. 1834 z późn. zm.), zajęcia praktyczne obejmujące zajęcia prowadzone na placu manewrowym i w ruchu drogowym, mogą być rozpoczęte po przeprowadzeniu zajęć teoretycznych. (załącznik nr 3 "Program szkolenia kandydatów na kierowców lub motorniczych", paragraf 3, ustęp 4, pkt. 1).

Zgodnie z powyższym, praktyczną naukę jazdy można rozpocząć dopiero po przeprowadzeniu zajeć teoretycznych - minimum 30 godzin lekcyjnych (godzina lekcyjna - 45 minut) w zakresie kat. B prawa jazdy.