Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45
-
12-07-2007, 12:51 #11Użytkownik
- Mieszka w
- Wejherowo - Pomorskie
Pomysł dobry, ale... Jeśli miałbybyć jeden samochod to zobacz jakie musi być mocne lobby danego dealera aby wygrać ten przetarg. Tyle tysięcy aut co jest na nauce jazdy może takiego dealera wypromować na wyżyny sprzedawalności nowych aut. Jak znam życie to wielu będzie dopatrywało się kombinacji i przekupstwa.
-
12-07-2007, 15:25 #12Od dawna na forum
- Mieszka w
- Wrocław
Popieram - już nie mówiąc o sytuacji, kiedy każdy przegrany "podkopywałby" przetarg - odwołania, zażalenia, opinie prawne itp. Przy tak dużej stawce wszystkie chwyty dozwolone.
Napisał Bobik
Wyszłoby tak jak zawsze: pomysł dobry, wykonanie marne - jak większość zamówień publicznych (przetargów).
Dodatkowo trzeba byłoby zastanowić się, jakimi kryteriami będą te auta wybierane: przecież nie tylko cena jest ważna.
-
12-07-2007, 23:17 #13Użytkownik
- Mieszka w
- Wejherowo - Pomorskie
-
13-07-2007, 08:10 #14Od dawna na forum
ale dlaczego wy boicie sie za WORDy ze to nie wyjdzie ze przetargi beda ustawione ze korupcja ze odwolania - nie widzicie ile dalo by to dobrego dla osrodkow i kursantow - niech sie inni martwia - dobra procedura przetargowa ukrocila by sprawe - a tak to kazdy widzi jak odbywaja sie przetargi w poszczegolnych WORDach
-
13-07-2007, 08:29 #15Od dawna na forum

Gdzieś wyczytałam (ale naprawdę juz nie pamiętam gdzieMysle ze do tego nie dojdzie zeby zdawac na samochodzie na ktorym sie jedzilo i ze przeciwnikami moga byc same OSK.
)że właśnie od nowego roku mają wprowadzić to, żeby zdawało się na samochodzie na którym się kursant uczy
Co OSK na to? Myslę, że większośc mniejszych padnie (zwłaszcza tych z jednym samochodem i daleko od WORD)Koszty założenia kamer i wyjazdy na egzaminy to będzie już dla nich za duzy koszt. A co jak w jednym dniu będzie zdawac dwóch ich kursantów i różnych godzianch? Spędzą w WORD nawet połowę dnia?
Chyba, że podwyższą cenę kursu dla tych co będą zdawać na samochodzie OSK.
-
13-07-2007, 10:10 #16Od dawna na forum
Gdzieś wyczytałam (ale naprawdę juz nie pamiętam gdzie )że właśnie od nowego roku mają wprowadzić to, żeby zdawało się na samochodzie na którym się kursant uczy
tak ale tylko w przypadku np niepełnosprawnych kiedy word nie posiada przystosowanego samochodu.Zreszta tak jest juz dawno.
zresztą mi by to odpowiadało zamiast trzymać micre, corse,aveo kupił bym 3 punta I(po unie chyba najlepsze na nauke jazdy:P) do nauki jazdy a 1 trzymał sobie na parkingu pod wordem na egzamin.
cały koszt porównywalny z nową micra.
:P
tygr:
"WORDy lubują się w wersjach z elektrycznymi lusterkami - i taki "zwykły' kursant wsiadając do takiego auta już jest w stresie musząc wyregulować lusterka - druga strona medalu to koszt takiego samochodu bywa do 10000 wiekszy niż wersji podstawowej"
nir rób już z uczniów takich idiotów, regulacja lusterek to nie jest jakaś skomplikowana czynnośc zresztą zawsze można sie egzaminatora zapytać.
co do najtańszych wersji: U mnie podtsawowe pytanie jak ktos sie zapisuje na kurs, to czy samochody mają klime.
a teraz nie obraź się ale jeśli robisz kurs za 800-900 zł to nigdy nie bedzie cie stac na lepsza wersje.
pozdrawiam
[/b]
-
13-07-2007, 11:13 #17Od dawna na forum

To to już od wieków istnieje bi zaden WORD nie ma samochodu przystosowanego dla niepełnosprawnych. Przeciez każdy niepełnosprawny potrzebuje czegos innego
Napisał norian
Tu chodzi o to co pisałam. Propozycja zdawania dla każdego na autach OSK
http://www.naukajazdy.pl/aktualnosci...anie_1105.html
Od 2008 roku ma wejść w życie przepis, zgodnie z którym egzamin praktyczny może odbywać się w samochodzie ośrodka szkolenia lub egzaminowania.
-
13-07-2007, 13:37 #18Od dawna na forum
1.ostatnio wsiadlem do peugota 307 i 15 zastanawialem sie jak wyregulowac lusterka elektryczne - wiec chyba jestem idioa wiekszym niz kursanci.
2. Elza ma racje ze malych szkol nie bedzie stac na "auto egzaminacyjne" - zreszta to ma byc auto na ktorym jezdzi kursant, wiec nie jakies jedno przeznaczone na egzamin bo tak to jest w tej chwili i niczego nie zmieni taki zapis.
3.Pomysl z Punto I bardzo mi sie podoba - tez uwazam ze to najlepsze auto do nauki jazdy - niestety nie produkowana wersja nie wchodzi w gre
-
13-07-2007, 23:24 #19Użytkownik
- Mieszka w
- Wejherowo - Pomorskie
Podobny problem był z "osrodkiem" szkolenia (jednoosobowym) gdzie kilku kursantów zażyczyło sobie aby instruktor był na egzaminie państwowym. Przez te egzaminy zawalił jazdy z kilkoma kursantami, do tego stopnia, że odeszli od niego z "ośrodka".
Może jest to dobry pomysł, aby oczyścić rynek szkolenia z jednoosobowych firm.
-
16-07-2007, 07:42 #20Od dawna na forum

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks