Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
Widok drzewa
-
28-09-2010, 22:46 #1Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Zawiercie
Grande Punto - dodatkowe pedały oraz instalacja gazowa
Witam. Otwieram OSK i mam pytanie odnośnie przystosowania pojazdu (Fiat Grande Punto) do nauki jazdy. Jestem ze Śląska, a samochód mam na gwarancji i dlatego interesuje mnie montaż dodatkowych pedałów w autoryzowanym serwisie Fiat'a (najlepiej na terenie woj. ślaskiego lub małopolskiego).
Nie wiem czy montować dodatkowe pedały do nauki jazdy na tzw. linkach, czy może drążkach?
Z tego co wiem, to Ganinex w Katowicach montuje linki z firmy Adaptor, a Ganinex w Gliwicach jedynie drążki z firmy Trakt. Macie może jakieś doświadczenie z tymi urządzeniami oraz montażem przez autoryzowane serwisy? Lepiej założyć linki, czy może drążki? Jaką firmę wybrać?
I drugie pytanie: czy wiecie może jak sprawuje się instalacja gazowa w samochodach Fiat Grande Punto? Czy wasze Grande Punta do nauki jazdy zasilane są benzyną, czy gazem? W moim serwisie Fiat'a powiedzieli mi, że zaprzestają montować instalacje gazową w Grande Punto, bo ten model źle znosi instalację gazową i jest z nią awaryjny. Czy montował może ktoś z Was instalację gazową w serwisie Fiat'a? Mój model silnika to 1.2 V8 65KM - macie jakieś doświadczenia z takim silnikiem zasilanym gazem? Dowiedziałem się, że Ganinex montuje instalacje gazową jedynie w Pszczynie - czy ktoś z Was montował tam swoją?
Pytań dość sporo i mało konretnie, ale chciałbym poznać Wasze opienie na temat tych dwóch spraw. Za pomoc z góry dziękuję
Kierowca z prawem jazdy kat. A, B, B+E, C, C+E, D, D+E.
Instruktor nauki jazdy w zakresie prawa jazdy kat. B.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks