Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
-
15-10-2010, 21:50 #1Nowy użytkownik
Jak zostać instruktorem jazdy?
Witam, jestem nowym użytkownikiem forum dot. prawa jazdy, mam kilka pytań więc przejde od razu do rzeczy.
Mam prawo jazdy kat b już grubo półtora miesiąca. Skończyłem szkołę, konkretnie liceum ogólnokształcące 3-letnie, ale wciąż bez matury (nie zdałem więc przystępuje za rok jeszcze raz). Myślałem żeby za pare lat (5-6 lat max) zrobić sobie szkolenie na instruktora jazdy, ale obawiam sie że mogą być w moim przypadku pewne zastrzeżenia. Mianowicie:
-Od grubo ponad 5 lat choruję na cukrzycę (na szczęście w miarę pilnowaną). Czy będa lub mogą być jakieś komplikacje w związku z moimi planami na przyszłość? Bo skoro jakaś osoba ma cukrzyce i zawodowo uprawia sport, to jaki problem dla osoby z cukrzycą być instruktorem? Inne zawody to nic, nie potrzebna mi więcej niż jedna i inna kategoria.
-I czy będzie brane pod uwagę jaką szkołę skończyłem? (zaznaczam jeszcze raz, skończyłem liceum, a nie technikum czy zawodówkę). Bo wiadomo, że trzeba mieć wykształcenie średnie.
Odkąd robiłem prawo jazdy bardzo zacząłem sie interesować motoryzacją oraz tymi szkoleniami na kierowców zarówno z teorii jak i praktyki. Jeśli będziecie w stanie mi pomóc to będę dozgonnie wdzieczny za udzielenie odpowiedzi.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
-
15-10-2010, 22:25 #2Od dawna na forum
Re: Jak zostać instruktorem jazdy?
Proponowałbym Ci się udać do lekarza uprawnionego do badania kierowców zawodowych i po prostu zapytać. Wtedy będziesz miał pewną informację.
Napisał Authorius
Spełniasz niezbędne minimum z tym wykształceniem.
Napisał Authorius
Proponowałbym Ci raczej ostudzić optymizm. Zawód instruktora to trudny kawałek chleba i aby zarobić to trzeba się narobić...
Napisał Authorius
Więc proponuję Ci skorygować plany życiowe. Zdać maturę i wybrać się na dobre studia. Napisałeś, że interesujesz się motoryzacją. To proponuję Ci Politechnikę Warszawską a kierunek Samochody I Maszyny...
pozdrawiam.
-
16-10-2010, 17:45 #3
-
17-10-2010, 14:39 #4Użytkownik
- Mieszka w
- CNA
-
17-10-2010, 17:10 #5Od dawna na forum
- Mieszka w
- Program do czegośtama
-