Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Nowy użytkownik

Kursant po latach

Witam.
    Spotkałem się z taką sytuacją.

Kursant robił kurs w 2007 roku, nie ukończył go (30h teoria i 20 praktyki). W 2010 roku zjawił się, że chce dokończyć szkolenie w innym OSK (karta jazdy została zniszczona po 2latach). W jaki sposób potwierdzić wyjeżdżone godziny??

Użytkownik
    Mieszka w
    Śląskie

Niestety ale chyba nie da rady. Nowy kurs.

Apropo, skąd wiesz, że wyjeździł? Wierzysz mu na słowo? Niech mu ten instruktor co z nim jeździł odtworzy.

Nowy użytkownik

Ja z nim jeździłem i w Książce Ewidencyjnej odnotowałem 30/20.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program zarządzania OSK

Właśnie w tym celu przechowujesz KEOS przez 10 lat.
    Ale oczywistym jest, że po tak długim okresie warto przeprowadzić szkolenie od początku. Pamiętaj, że bierzesz odpowiedzialność za stan wiedzy i umiejętności tego kursanta, a co za tym idzie jego "wyniki na egzaminie" mają wpływ na Twoją "zdawalność" a wielu kursantów zwraca na to uwagę.
    SOS-Manager 2.2 / 2009
    Informatyczny System Profesjonalnego Zarządzania Ośrodkiem Szkolenia Kierowców

Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!

Nowy użytkownik

Ta osoba wyjeździła 20 h., więc nie mogę wystawić zaświadczenia o ukończonym kursie - nie rozumiem jak to miałoby wpłynąć na moją zdawalność??

Pytam tylko w jaki sposób potwierdzić te wyjeżdżone godziny dla innego OSK

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program zarządzania OSK

No to sprawa jest prosta. Poświadczeniem jest Karta przeprowadzonych zajęć. Podkreślasz jako Kierownik OSK, opisujesz, podpisujesz, Rodzisz ksero do swoich dokumentów a oryginał wydajesz kursantowi.
    A co do zdawalności: źle się zrozumieliśmy najwyraźniej. Zawsze liczy się ten OSK, który wystawił Zaświadczenie.
    SOS-Manager 2.2 / 2009

Pierwszy stworzony przez praktyków program do obsługi OSK. Bądź o krok przed konkurencją!

Nowy użytkownik

SOS-Manager sprawa nie jest prosta.
    Przeczytaj pierwszy post.

Piszesz rzeczy, które każdy instruktor wie bądź powinien wiedzieć a nie skupiasz się na odpowiedzi na pytania innych.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program zarządzania OSK

I właśnie o tym piszę. Sprawa JEST prosta.

Tamten OSK wystawia na druku Karty - nową - na podstawie danych zawartych w KEOS. Z przyczyn oczywistych nie rozpisuje godzin tylko łącznie je opisuje. I po problemie.

Jeśli OSK nie istnieje - robi to właściwy Starosta - choć nie na druku Karty a normalnym pismem.

Przepisy nie zawsze opisują wszystkie problemy, na jakie możemy w życiu trafić. Trzeba się wtedy kierować zdrowym rozsądkiem, zasadami logiki oraz ratio legis przepisów okalających problematykę lub analogicznych.
    SOS-Manager 2.2 / 2009

Nowy użytkownik

Cytat Napisał SOS-Manager
    Jeśli OSK nie istnieje - robi to właściwy Starosta - choć nie na druku Karty a normalnym pismem.
    W Starostwie nie chcieli nic takiego zrobić. Bo i nie było podstaw prawnych.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program zarządzania OSK

Podstawą jest zdeponowana u nich KEOS.
    SOS-Manager 2.2 / 2009

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia