Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19
    Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Jak najbardziej jest to skrzyżowanie,a nawet dwa skrzyżowania.
    Uważam ,że jesli przecinają sie dwie drogi ktore mają jedną jezdnię,jak najbardziej jest to skrzyżowanie,a jesli jest przecięcie drogi jednojezdniowej z dwujezdniową,uważam ze wtedy są dwa skrzyżowania.
    Do kolegi "jarząbek"
    Obszar skrzyżowania-obszar obejmujący wspólne części dróg danego skrzyżowania , ograniczony wyznaczonymi lub domniemanymi liniami zatrzymania oraz ich przedlużeniami.
    Nastepna sprawa.Nie wiem o jakie linie Ci chodzi.Nie oznaczałem jezdni rozdzielonych pasem dzielącym jezdnie, że to jezdnie jednokierunkowe,ale oczywiście takimi są.
    Wiadomo że w pierwszą jezdnie nie wono skręcić bo wjedziemy pod prąd.
    Moje pytanie brzmi:Czy pojzd skręcający w lewo w drugą jezdnię ( tak jak na rysunku ) pojechał prawidłowo???
    Tak jestem instruktorem.
    Dziekuję i pozdrawiam.

Mieszka w
    Podlasie

Jeśli chodzi o obszar skrzyżowania,nie rysowałem lini zatrzymania i przejść dla pieszych,które też zawierają się w obszarze skrzyżowania ,gdyż w tym przypadku nie jest to istotne.

Użytkownik
    Mieszka w
    Wrocław / Wisła

Nie jestem tu moderatorem, ale taka generalnie uwaga, że strasznie razi post pod postem pisany praktycznie metodą ADHD.

Dla mnie temat troszkę naciągany, jutro spokojnym okiem jeszcze raz na to popatrzę i może coś nowego wywnioskuję.

No i wg. mnie pojazd oczywiście pojechał nieprawidłowo, praktycznie jest to prawie równoznaczne z faktem, jakby w miejscu znaku nakazu stał znak zakazu skrętu w lewo.
    Prawo Jazdy: A B BE C CE
    Instruktor: A B C

Mieszka w
    Podlasie

Tworo i całe szczęście ze nie jesteś moderatorem,skoro nawet nie wiesz jaki zakres obowiązywania ma znak C-6 "nakaz jazdy prostu lub w prawo " a znak B- 21 "zakaz skręcania w lewo " ,nie zakaz skrętu w lewo jak napisałeś.
    Otóż zakaz wyrażony znakiem B-21 dotyczy najbliższego skrzyżowania,a jezeli jest umieszczony w obrębie skrzyżowania , to dotyczy najbliższej jezdni , więc gdyby na rysunku był znak B-21 nie mógłbyś skręcić w pierwszą jezdnie ,a w drugą możesz.
    W przypadku znaku C-6 obowiązuje on na skrzyżowaniu lub innym miejscu,gdzie występuje możliwość zmiany kierunku jazdy.Te inne miejsce to pierwsza jezdnia.
    W jednym i w drugim przypadku możesz skręcić w lewo , oczywiście w drugą jezdnie.
    P.S. Widzę ,że o ADHD wiesz sporo.Czyżbyś sam to miał?Ale przecież ADHD występuje u dzieci , a może mamy doczynienia z dzieckiem.
    Moja rada poczytaj sobie o tych dwóch znakach , za nim zaczniesz kogoś obrażać.

Użytkownik
    Mieszka w
    Wrocław / Wisła

Nikogo nie obraziłem, napisałem po prostu, że nie powinno się dawać wpisów jeden po drugim bo do tego służy opcja edytuj.

Widzę za to, że Ty prowadzisz coś w rodzaju "ataku", takie posty mnie nie ruszają więc nie zejdę do Twojego poziomu i zakończę tą wymianę zdań już teraz. Swoją drogą sprawiasz wrażenie osoby nadpobudliwej, aż widać ten testosteron w Twojej wypowiedzi Jak na osobę uczącą innych powinieneś wykazać się większym opanowaniem, no ale może tylko ja wyczuwam lekką nutkę agresji w Twoich postach, także tym razem proszę, bez obrazy.

Swoje powiedziałem już, z chęcią będę obserwował temat aż ktoś bardziej znający się na rzeczy ode mnie udzieli Tobie wystarczającej odpowiedzi, mi niestety nic (poza tym co napisałem) nie nasuwa się na myśl.

Pozdrawiam.

Ps. Wyciągnę ten cytat z Twojej wypowiedzi, może i nie znam wszystkich definicji "słowo w słowo" z istotnych dla nas rozporządzeń, ale czytając Twoje zdanie:
    Kod:
    W jednym i w drugim przypadku możesz skręcić w lewo , oczywiście w drugą jezdnie.
    trochę się dziwię, jeżeli w takiej sytuacji widzisz owy "zakaz skręcania w lewo" i twierdzisz, że możesz skręcić w tym kierunku. Może coś źle zapisałeś w poście, także proszę wytłumacz mi tą kwestię, bo ta nabierająca prędkości wymiana zdań chyba mnie trochę zakręciła. Może nie tylko mnie
    Prawo Jazdy: A B BE C CE
    Instruktor: A B C

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał Towro
    Cytat Napisał ksu
    W definicji skrzyżowania mówi się o jednej jezdni.
    No może powinno być "ma minimum jedną jezdnię", ale to nie zmienia faktu, że jak ma jezdnie to ma się jednocześnie jezdnię.

Skoro mam 2 nogi, to zaprzecza, że mam nogę ?

W sumie nie ma tu sensu bawić się w profesora Miodka.

Brak logiki w Twoim toku rozumowania i szukanie "dziury w całym" obrazuje ten przykład na końcu - skrętu w lewo.

Tak nawiasem idąc tym tokiem rozumowania ten obrazek powyżej to nie skrzyżowanie. Bo jest tam droga która ma jezdnie i droga którą ma jezdnię. Zatem nie jest to połączenie dróg mających jezdnię ?

Ok kończę bo nie widzę sensu ciągnąć tego
    Jeszce nie czytałem dalej.... ale o co ci chodzi , jezdnie, a jezdnię? To jest to samo tylko ktos nie dodał znaczku pzed e, tak i było by ę.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

Nie jest to samo. "Jezdnie" to liczba mnoga a "jezdnię" pojedyncza.

Nowy użytkownik

Tak, kolega ksu trochę się zagalopował w swoich interpretacjach...

Mieszka w
    Podlasie

Tworo ja nie zamierzam nikogo obrażać . Tylko jak sam zauważyłeś nie jest miłym uslyszeć coś nie miłego na swuj temat . Ty byś się nie bronił?

Tak napisałem : "W jednym i w drugim przypadku możesz skręcić w lewo , oczywiście w drugą jezdnie. "
    Przepraszam literówka . Miałem na myśli drugą jezdnię .
    Napisałem post po poście , bo szczerze mówiąc nie jestem komputerowcem i nie znam wszystkich bajerów typu " opcja edytuj " . Komuś może wydawać się to dziwne ,że zwłaszcza w tych czasach można czegoś nie wiedzieć , ale ja nie przepadam za komuterami i nie znam się na nich .

Nie prowadzę żadnego ataku i nie jestem agresywny . Dalszej wypowiedzi Twora z ostatniego postu nie będę komentował.

Myślałem , że to forum jest po to by wymienić swoje zdania na temat Ustawy Prawa o Ruchu Drogowym , bo nie wiem jak dla Was , ale dla mnie jest wiele nieścisłości w tej ustawie .
    Nawet w różnych WORD-ach , róznie interpretuje się przepisy , chociażby odnośnie używania kierunkowskazów przed wjazdem na rondo itd .itd . Róznie uczą istruktorzy , róznie egzaminują egzaminatorzy , a policjanci różnie oceniają sytuację podczas zdarzeń drogowych . A prawo przecież mamy jedno.
    Cieszę sie ze chociaż " moki " dostrzega różnicę między " jezdnię " , " a jezdie " bo właśnie o to mi chodziło.
    Dlatego też zastanawiałem się czy w definicji skrzyżowania wkradł się błąd literowy , czy celowo zostało to tak zapisane .
    W obecnym zapisie tej definicji można to różnie zinterpretować.Jeśli ma dwie jezdnie , to rzeczywiście i ma jedną jeznię . Można też zinterpretować tak jak przedstawiłem to na pierwszym i drugim rysunku.

Jesli ktoś poczuł sie obrażony to bardzo przepraszam.
    Nie to było moim celem.[/quote]

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia