Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
    Od dawna na forum

Kursant z innego osrodka...

Witam, przyszedł do mnie kursant z innego osrodka. Teoria była przeprowadzona i praktyka 18 godzin (kat B) przerwa rok, czekam na karte przeprowadzonych zajec. On chce wyjezdzic nowe 30 godzin, te godziny wpisuje mu na tamtej karcie czy wydaje nowa?? Pozdrawiam

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Re: Kursant z innego osrodka...

Cytat Napisał dami
    Witam, przyszedł do mnie kursant z innego osrodka. Teoria była przeprowadzona i praktyka 18 godzin (kat B) przerwa rok, czekam na karte przeprowadzonych zajec. On chce wyjezdzic nowe 30 godzin, te godziny wpisuje mu na tamtej karcie czy wydaje nowa?? Pozdrawiam
    Witam .
    Też mam taką samą sytuację . Kartę którą przynesie Ci kursant ( podkreśloną i podpisaną przez kierownika po ostatniej wpisanej pozycji ) dołączasz do dokumentacji , a dla kursanta wydajesz nową kartę przeprowadzonych zajęć . Godziny , które wyjeździ u Ciebie wpisujesz w karceie wydanej przez Ciebie . W karcie wydanej przez poprzedni OSK gdzie szkolił się kursant nie możesz nic wpisywać .

Od dawna na forum

ok dziekuje bardzo. pozdrawiam

Od dawna na forum

Kursant przyniósł mi karte. Teoria jest zrobiona 30h i jest zaliczony egzamin wewnetrzyny z teorii. Natomiast jazdy rozpisane 16. On chce całe od nowa 30h praktyki wiec rozpisuje na mojej karcie nowej tylko jazdy. Ale jak rozwiazac problem z zaswiadczeniem potem o ukonconym kursie? Wydajac zaswiadczenie to wypisze mu potem ze zrobił 30h no i wewnetrzny ale co z teoria która zrobił w tamtym osrodku? Musi przyniesc dodoatkowa zaswiadczenie z tamtego OSK a ja pozniej moje z praktyka ukonczona wydaje? Pierwszy raz z takim czyms mam do czynienia... Dziekuje za pomoc. pozdrawiam

Mieszka w
    Podlasie

Witam .
    Po pierwsze nie można robić egzaminu wewnętrznego tylko po skończonych zajęciach teoretycznych . Mówi o tym załącznik nr 3 § 6 ust . 2 . Rozporządzenie w sprawie szkolenia , egzaminowania ... ( ... ) .
    " Do egzaminu może przystąpić osoba, która odbyła co najmniej minimalną wymaganą programem ilość godzin zajęć teoretycznych i praktycznych. "
    Następna sprawa . Na założonej przez Ciebie nowej karcie przeprowadzonych zajęć wpiszesz kursantowi te 30 h które wyjeździ u Ciebie ( zajęć z teorii na swojej karcie nie przepisujesz ), ale w zaświadczeniu musisz też uwzględnić te 16 h praktycznych z poprzedniego OSK . Czyli suma godzin jaką wpiszesz w zaświadczeniu to bedzie 46 h w Twoim przypadku . W KEOS wpiszesz również 46 h praktycznych , a teoretycznych oczywiście 30 h i w zaświadczeniu i KEOS . Data rozpoczęcia szkolenia będzie się różniła . Na zaświadczeniu o ukończeniu kursu datę rozpoczęcia wpisz jako datę pierwszych zajęć teoretycznych z poprzedniego OSK a w u siebie w KEOS jako datę rozpoczęcia wpisz datę pierwszej jzady u Ciebie oczywiście zgodnie z kartą przeprowadzonych zajęć . Data zakończenia szkolenia bedzie taka sama w KEOS i na zaświadczeniu .Nie zapomnij podpiąć karty z poprzedniego OSK pod swoją kartę . W końcu to kontynuacja szkolenia no nie

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

W KEOS wpisujesz tylko te godziny które wyjeździł w Twoim ośrodku.
    Tylko na zaświadczeniu wpisujesz sumę godzin.
    ---------------------------> Wyższa Szkoła Jazdy <-------------------------
    ------------------------------> www.wsjazdy.pl <---------------------------

Od dawna na forum

A zaswiadczenie ze ukonczył egzamin wewnetrzny musi mi przyniesc czy mam mu zrobic kolejny? Co wpisac wtedy na zaswiadczeniu o ukonczeniu kursu-chodzi mi o teroie bo problem praktyki juz pomogliscie rozwiazac..

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Potwierdzenie zdania egzaminu wew masz na karcie przeprowadzonych zajęć.
    Na zaświadczeniu wpisujesz 30h teorii i 46h praktyki.
    W KEOS wpisujesz tylko 30h praktyki
    ---------------------------> Wyższa Szkoła Jazdy <-------------------------
    ------------------------------> www.wsjazdy.pl <---------------------------

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Białystok

To KEOS nie wpisujesz tych 30 h teoretycznych z poprzedniego OSK?

Mieszka w
    Podlasie

Lekka poprawka odnośnie tego co napisałem .
    W zaświadczeniu wpisujesz 30 h teoretycznych a w KEOS teorii nie wpisujesz . W zaświadczeniu wpisujesz 46 h praktycznych a w KEOS 30 h .

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia