Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
-
18-01-2011, 23:18 #1Nowy użytkownik
Niechcą mi wydać mojej legitymacji instruktora-co
Witam wszystkich-szczególnie Instruktorów-mam spory problem,otóż:
Niechcą mi wydać mojej legitymacji instruktora-co zrobić w tym przypadku...Otóz zrobiłem kurs,zdałem egzaminy,komisja wojewody przesłała papiery do mojego"starostwa",ja ide po moje a dyrektor kaze mi wymieniać moje prawo jazdy i ze nie da mi legitki dopóki niewymienie...Mam angielskie prawo jazdy(wydane na podstawie polskiego-wszysko jest ważne a wymieniać teraz nie zamierzam)-oczywiscie wskazałem Art. 94. 1. Na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej odpowiednim pojazdem silnikowym może kierować osoba posiadająca ważne zagraniczne prawo jazdy wydane przez:
1. państwo członkowskie Unii Europejskiej, Konfederację Szwajcarską lub państwo członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stronę umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym - w okresie ważności prawa jazdy;
Odrazu poszedłem do prezydenta miasta,ale na wizyte sie dlugo czeka-ma byc za tydzień niby...Dyrektor z kolei wysłał zapytanie do radców prawnych(tak znaja przepisy urzednicy)pewno bedzie chcial mnie wkopać w to ze stale zamieszkuje(jestem zameldowany w PL)ale nie pracowałem przez ostatni rok i wlasciwie mnie tu nie było...Jak to rozegrac--bo jestem uziemiony i niemoge jeździc jako instruktor-jakies zadoscuscynienie powinno być za utracone zarobki...
Szukać bzdur by zaszkodzić obywatelowi-ot Polska 2011 w UE(AKA-1981PRL)
-
19-01-2011, 07:28 #2Od dawna na forum
- Mieszka w
- mieszkaniu
Volenti non fit iniuria
-
19-01-2011, 14:49 #3Od dawna na forum
Jak dla mnie bzdura. Skoro zdałeś egzamin państwowy na instruktora to na podstawie tych dokunentów jest wydawana legitymacja a nie na podstawie prawa jazdy. Niestety to tylko moja opnia nie podparta paragrafami.
Jeśli mogę coś zaproponować.....
Wejdź sobie na stronę http://forumprawne.org/ i opisz całą sytuację. Ja sam kiedyś skorzystałem z pomocy prawników się tam udzielających. Pewnie znajdzie się ktoś, kto udzieli Ci fachowej porady.
powodzenia
-
20-01-2011, 15:44 #4Nowy użytkownik
Oczywiście miałem racje,radcy prawni do ktorych dyrektor wysłal zapytanie potwierdzili ze nalezy natychmiast mi wydac dokument.W Europejskim kraju bym dostal w ramach rekompensaty legitke za free no i jakieś finansowe odszkodowanie,u nas a jesteśmy 100lat za Murzynami nawet nie warto sie fatygować o odszkodowanie.
-
20-01-2011, 17:14 #5Od dawna na forum

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks