Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45
-
24-05-2011, 17:06 #41
cman napisał:
Chyba sobie żarty robisz.
Nie.
cman napisał:
Więc co Ci z tego wynika, skoro ten przepis nie zabrania wyprzedzania na przykład furmanki, a więc tym samym dopuszcza przebywanie na lewym pasie ruchu?
Ale zabrania wyprzedzania pojazdu silnikowego jadącego po jezdni dwukierunkowej, dwupasowej. I żeby wyprzedzić taki pojazd najczęściej musisz znaleźć się na lewym pasie, przeznaczonym dla pojazdów jadących z kierunku przeciwnego. A to będzie zagrażało bezpieczeństwu ruchu.
cman napisał:
Nawet gdyby ten przepis zabraniał wyprzedzania wszelkich pojazdów, to i tak nadal nie ma on nic wspólnego z zakazem przebywania na lewym pasie ruchu!
To może inaczej. Zostawmy wyprzedzanie.
Jadę przed zakrętem oznaczonym znakiem A-1 (droga dwukierunkowa,dwupasowa )i mogę sobie jechać nie prawym tylko lewym pasem? Mogę tu niestosować się do art.16 kd?
Mogę w tym miejscu przebywać na lewym pasie ruchu?
cman napisał:
Ano taki, że ta linia, krótsza niż 20 metrów, jest po prostu bez sensu.
W niektórych miejscach ma sens. Nawet linia która ma 10 czy nawet 5 m.
cman napisał:
...kogo, gdzie, jak i przed czym miałaby zabezpieczać ta linia mając jeszcze mniej niż 20 metrów?
Np. na tzw."przecince" wskazuje i konkretyzuje sposób jazdy w takim miejscu. Nie ma wtedy cyrków, że jeden ustawia się przy lewej krawędzi przecinki a drugi staje na środku, a oba pojazdy wykonują ten sam manewr.
-
24-05-2011, 17:10 #42Od dawna na forum
-
24-05-2011, 17:16 #43
-
24-05-2011, 17:34 #44Od dawna na forum
-
24-05-2011, 18:13 #45Od dawna na forum
W jakim celu ta głupawa odpowiedź? W jakim celu wyrywasz z kontekstu jedno zdanie po to tylko, żeby je głupio skomentować? To nie było samodzielne zdanie, tylko część całej mojej wypowiedzi, więc byłoby dużo lepiej, gdybyś był zdolny odnieść się do całej tej wypowiedzi, a nie tylko ironicznie do jednego zdania.
Napisał ksu
I CO Z TEGO?!?!?!?!?
Napisał ksu
Jak długo jeszcze będziesz próbował odwrócić kota ogonem, żeby uciec od istoty sprawy dla której ten przepis został przywołany? Ponieważ robisz to tak usilnie, ja w odpowiedzi na to dokładnie wszystko przypomnę:
Dalej będziesz twierdził, że ten przepis ma cokolwiek wspólnego z odpowiedzią na moje pytanie przywołane na początku powyższego cytatu?
Napisał cman
Napisał ksu
Napisał cman
Napisał ksu
Nic podobnego, przebywanie na lewym pasie ruchu, nawet w miejscu zabronionym, ani jakiekolwiek inne wykroczenie, samo w sobie nigdy nie stwarzało, nie stwarza i nie będzie stwarzać zagrożenia - stworzenie zagrożenia może być jedynie następstwem jakiegoś wykroczenia i tylko wtedy, kiedy zagrożone było bezpieczeństwo osoby i zagrożenie tego bezpieczeństwa było realne i bezpośrednie.
Napisał ksu
Tak.
Napisał ksu
I tu, i wszędzie indziej musisz stosować się do art. 16 PRD.
Napisał ksu
Chyba już o to zapytałeś?
Napisał ksu
I naprawdę sądzisz, że jest ona w takim miejscu niezbędna? Tzw. przecinka jest z reguły tak trudnym i obleganym miejscem, że bez P-4 ani rusz... BTW Mógłbyś mi pokazać jeden przykład takiej przecinki?
Napisał ksu

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks