Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Czy mój wynik jest słuszny?

Jestem po egzaminie, niestety podchodziłam już drugi raz i oblałam. Jest mi wstyd, choć nie wiem czy słusznie się przejmuje. Popełniłam jeden błąd na "rękawie", troche koła mi wystawały z koperty, powtórzyłam manewr i było dobrze, następnie, podjazd pod górkę i ruszyć z ręcznego też bez problemu. Nie ukrywam, że gdy powiedział mi, że mam powtórzyć "rękaw" wcześniej, bardzo się zestresowałam, bo chciałam wyjechać bezbłędnie by mieć większe szanse na mieście. Wyjechałam zza bramy, miałam włączyć się do ruchu, włączyłam kierunkowskaz wszystko dobrze, nie wymusiłam pierwszeństwa, i nagle egzaminator, karze mi zjechać na bok. I ogłosił, że egzamin zakończyl się wynikiem negatywnym, ponieważ jechałam na światłach pozycyjnych. Racja, to dziwne, ale SAM się zapytał jak to zrobiłam, skoro wcześniej miałam włączone światła mijania. No i gdy dostałam tą kartę z wynikiem, mam zaznaczony 1 negatyw za manewr na placu i dwa negatywy za włączenie się do ruchu, czy to jest słuszne? Skoro popełniłam dwa błędy, a nie trzy, a mam zaznaczone trzy, błędy te nie zagrażają bezpieczeństwu.
    W szczególności, że z tym jednym włączeniem się do ruchu nie miałam żadnego problemu, czy powinnam się odwołać?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Skawina

Wg mnie egzamin został przerwany za zagrożenie w bezpieczeństwie ruchu, ew. za wykroczenie drogowe ( jazda bez włączonych świateł mijania ) - a egzaminator po prostu być może omyłkowo zaznaczył 2 błędy w punkcie włączanie się do ruchu. A czy masz w uwagach coś napisane ??

Nowy użytkownik

33.Zabrania się wyprzedzania:
    A. pojazdu, na skrzyżowaniach dróg z wyjątkiem skrzyżowań o ruchu kierowanym lub o
    ruchu okrężnym
    B. pojazdu silnikowego na wzniesieniu
    C. na przejściach dla pieszych i bezpośrednio przed nimi
    Czy mógłby mi ktos wytłumaczyc dlaczego TYLKO odpowiedz C.) jest prawidłowa? :0

173.Znak zakazu odwołuje:
    A. zawsze najbliższe skrzyżowanie
    B. umieszczenie znaku „koniec zakazu” B-42
    C. umieszczona pod znakiem tabliczka barwy białej z napisem barwy czarnej „KONIEC”
    /tabliczka T-3a/
    Dlaczego tutaj jest prawidłowa TYLKO odpowiedz B.)?
    Ostatnio edytowane przez Martuś ; 12-09-2011 o 17:46

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał Martuś Zobacz post
    33.Zabrania się wyprzedzania:
    A. pojazdu, na skrzyżowaniach dróg z wyjątkiem skrzyżowań o ruchu kierowanym lub o
    ruchu okrężnym
    B. pojazdu silnikowego na wzniesieniu
    C. na przejściach dla pieszych i bezpośrednio przed nimi
    Czy mógłby mi ktos wytłumaczyc dlaczego TYLKO odpowiedz C.) jest prawidłowa? :0

173.Znak zakazu odwołuje:
    A. zawsze najbliższe skrzyżowanie
    B. umieszczenie znaku „koniec zakazu” B-42
    C. umieszczona pod znakiem tabliczka barwy białej z napisem barwy czarnej „KONIEC”
    /tabliczka T-3a/
    Dlaczego tutaj jest prawidłowa TYLKO odpowiedz B.)?
    33. A - nieprawidlowa dlatego, ze Zabrania się wyprzedzania: POJAZDU SILNIKOWEGO... A tu w odpowiedzi jest POJAZDU.
    B - nieprawidlowa dlatego, ze Zabrania się wyprzedzania: PRZY DOJEZDZANIU DO WIERZCHOLKA WZNIESIENIA... A tu w odpowiedzi jest: pojazdu silnikowego na wzniesieniu.

173. A - nie ZAWSZE najblizsze skrzyzowanie odwola nam znak zakazu... (strefa ograniczonej predkosci).
    A co do odp C - to chyba nie musze sie wypowiadac

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Koszalin

Cytat Napisał slowdzerson Zobacz post
    173. A - nie ZAWSZE najblizsze skrzyzowanie odwola nam znak zakazu... (strefa ograniczonej predkosci).
    A co do odp C - to chyba nie musze sie wypowiadac
    wg mnie prawidłowa jest tylko odpowiedz C - przeciez "odwołanie zakazów" odwołuje tylko 5 zakazów
    NIE MA KONIA A JEDZIE...

Nowy użytkownik

Aczkolwiek można wyprzedzac na wzniesieniach ale TYLKO z lewej strony. czyz nie?

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Cytat Napisał slowdzerson
    co do odp C - to chyba nie musze sie wypowiadac
    Cytat Napisał analityk
    prawidłowa jest tylko odpowiedz C
    W/g PoRD - T-3a dotyczy tylko znaku D-18, więc nie może odwoływać zakazu ..
    Tylko odpowiedź B jest prawidłowa ..

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Koszalin

Cytat Napisał silvox Zobacz post
    W/g PoRD - T-3a dotyczy tylko znaku D-18, więc nie może odwoływać zakazu ..
    Tylko odpowiedź B jest prawidłowa ..
    Fakt, ale w zwiazku z tym co napisalem o znaku "koniec zakazów" B-42 pytanie nalezy do serii "co poeta miał na mysli"
    NIE MA KONIA A JEDZIE...

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Tagi dla tego tematu

Bookmarks

Uprawnienia