Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 107
    Nowy użytkownik

A diesel w garażu? ) Mój ojciec ma diesla i nie jest garażowany i nawet przy tych obecnych mrozach i śniegach bez problemu rusza

Użytkownik Avatar ckalpel

Zależy jaki... 200D odpali w każdych warunkach ale jakiś Opelek będzie się meczył

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Podlaskie

Cytat Napisał ckalpel Zobacz post
    Zależy jaki... 200D odpali w każdych warunkach ale jakiś Opelek będzie się meczył
    U mnie "Opelek" odpala od pierwszego nawet w najgorsze mrozy, co prawda silnik Isuzu

Nowy użytkownik Avatar mirek.regiel

witam wszystkich, ostatnio słyszałem że diesel można przerobić na gaz, i tak wole benzynę ładnie ciągnie i tańsza instalacja gazowa.

Nowy użytkownik

w dieselu sprzęgło szybciej "łapie" przez co czasami auto nam gasnie bo zapominamy o tym fakcie

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Podlaskie

Cytat Napisał bilbo Zobacz post
    w dieselu sprzęgło szybciej "łapie" przez co czasami auto nam gasnie bo zapominamy o tym fakcie
    Jak potrafi się jeździć żaden to nie gaśnie. Często początkujący kierowcy twierdzą że łatwiej im dieslem bo właśnie rzadziej gaśnie, a jest to dlatego, że diesle mają większy moment obrotowy i do tego jest on osiągany przy znacznie mniejszych prędkościach obrotowych silnika niż w silnikach benzynowych.

Nowy użytkownik

Diesel, benzyna... a LPG??

Fakt na dieslu nie gaśnie tak szybko jak na benzyniaku.

Nowy użytkownik Avatar kasiaw90
    Mieszka w
    Warszawa

W dieslu faktycznie łatwiej się rusza Trudniej o zgaśnięcie samochodu na światłach. To szczególnie ważne jak się jest kobietą Mój tat kupił mi octavie diesla. Powiem wam że jest naprawdę dobra. No i pali malutko. ostatnio jechałam z Warszawy na mazuty i po przyjeździe komputer pokazał mi spalanie 4,8 l! w almerze mojej mamy (benzynowej) to spalanie jest na poziomie 10l. a jej samochód wcale nie jeździ szybciej!

Nowy użytkownik

Dobra instalacja LPG to sposób na "dzisiejsze czasy". Ja robię na sekwencji 100km / 23 zł przed przerobieniem wydawałem ok 60zł / 100 km więc bez porównania...

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Wrocław

odpowiadam na pytanie zawarte w temacie, oczywiście że diesel.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia