Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
Temat: weryfikacja kursanta
Hybrid View
-
17-11-2011, 08:47 #1Od dawna na forum
weryfikacja kursanta
Tak się zastanawiam nad pewna sprawą, mianowicie:
przychodzi interesant i chce się zapisać na kurs, więc proszę go o dowód osobisty (jak nie ma to zgodę rodziców i jakiś inny wiarygodny dokument) i zaświadczenie lekarskie i gitara, a co jesli ta osoba rok wczesniej jechała na podwójnym gazie bez prawka i dostała zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na okres 2 lat??
kolejna sprawa:
przychodzi do mnie ktoś po kurskie i nie zdanym jednym egzaminie, nie łapie sie na szkolenie podstawowe bo ma i nie łapie się na szkolenie dodatkowe bo nie zdał tylko raz, chce natomiast szkolenie uzupełniające.
ustawa mówi jasno:
Szkolenie uzupełniające może rozpocząć osoba, która posiada wydane zaświadczenie o ukończeniu szkolenia podstawowego lub dodatkowego i nie przystąpiła do egzaminu lub go nie zdała.
teraz moje pytanie: co ma zrobić ta osoba skoro nie ma takiego zaświadczenia bo złożyła je w WORD-zie i co mam zrobić ja?? skąd mam wiedzieć czy ta osoba ma za sobą kurs?? czy może szkoła ma obowiązek wydawania poświadczonej kopi zaświadczenia (nigdzie tego nie wyczytałem)?
-
17-11-2011, 19:11 #2Użytkownik
Ad1. Ośrodek nie ma obowiązku sprawdzenia czy delikwent nie ma zakazu. Będzie wypełniał wniosek to zaznaczy odpowiednie krzyżyki i podpiszę się swoim nazwiskiem.
Ad2. Jeżeli zapisał się na egzamin to ma poświadczenie z zapisania sie na egzamin, jeżeli go nie zdał to ma arkusz przebiegu egzaminu.
Ewentualnie możesz zadzwonić do Wordu i zapytać czy widnieje w ich bazie dany klient.
-
17-11-2011, 23:56 #3Od dawna na forum
-
18-11-2011, 12:26 #4Od dawna na forum
- Mieszka w
- Lublin
Pozdrawiam, Daniel Piecychna
Szkolenia dla motocyklistów w Lublinie
Kursy nauki jazdy - prawo jazdy kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie techniki jazdy

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks