Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Od dawna na forum

weryfikacja kursanta

Tak się zastanawiam nad pewna sprawą, mianowicie:
    przychodzi interesant i chce się zapisać na kurs, więc proszę go o dowód osobisty (jak nie ma to zgodę rodziców i jakiś inny wiarygodny dokument) i zaświadczenie lekarskie i gitara, a co jesli ta osoba rok wczesniej jechała na podwójnym gazie bez prawka i dostała zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na okres 2 lat??
    kolejna sprawa:
    przychodzi do mnie ktoś po kurskie i nie zdanym jednym egzaminie, nie łapie sie na szkolenie podstawowe bo ma i nie łapie się na szkolenie dodatkowe bo nie zdał tylko raz, chce natomiast szkolenie uzupełniające.
    ustawa mówi jasno:
    Szkolenie uzupełniające może rozpocząć osoba, która posiada wydane zaświadczenie o ukończeniu szkolenia podstawowego lub dodatkowego i nie przystąpiła do egzaminu lub go nie zdała.
    teraz moje pytanie: co ma zrobić ta osoba skoro nie ma takiego zaświadczenia bo złożyła je w WORD-zie i co mam zrobić ja?? skąd mam wiedzieć czy ta osoba ma za sobą kurs?? czy może szkoła ma obowiązek wydawania poświadczonej kopi zaświadczenia (nigdzie tego nie wyczytałem)?

Użytkownik

Ad1. Ośrodek nie ma obowiązku sprawdzenia czy delikwent nie ma zakazu. Będzie wypełniał wniosek to zaznaczy odpowiednie krzyżyki i podpiszę się swoim nazwiskiem.
    Ad2. Jeżeli zapisał się na egzamin to ma poświadczenie z zapisania sie na egzamin, jeżeli go nie zdał to ma arkusz przebiegu egzaminu.
    Ewentualnie możesz zadzwonić do Wordu i zapytać czy widnieje w ich bazie dany klient.

Od dawna na forum

tak sobie to rozumowałem ale czy to nie jest nienormalne??
    moim zdaniem każdy oprócz zaświadczenia od lekarza powinien mieć zaświadczenie z wydziału komunikacji lub z komendy powiatowej policji

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Lublin

Cytat Napisał pisarmen Zobacz post
    moim zdaniem każdy oprócz zaświadczenia od lekarza powinien mieć zaświadczenie z wydziału komunikacji lub z komendy powiatowej policji
    Już niedługo się doczekamy takich przepisów.
    Pozdrawiam, Daniel Piecychna
    Szkolenia dla motocyklistów w Lublinie
    Kursy nauki jazdy - prawo jazdy kat. AM, A1, A2, A
    Doskonalenie techniki jazdy

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia