Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40
    Nowy użytkownik

Interpretacja policji jak i egzaminatorów z kieleckiego WORD jest taka że znak stop znajduje się za sygnalizatorem.
    Gdyby znajdował się przed sygnalizatorem bądź na równi z nim wtedy pierwszeństwo miałaby sygnalizacja.

Nowy użytkownik

To niebieskie to samochód

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Temu Panu z komendy chyba cos sie pomylilo Albo w tym czasie sygnalizacja nie dzialala
    U nas w WORD-zie jest podobne skrzyzowanie, troszke mniejsze ale znak stop znajduje sie za sygnalizacja i gdy kursanci zatrzymuja sie na stopie kiedy maja zielone, to nie robia nic innego jak zaraz sie przesiadaja hehe
    Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 23-12-2011 o 19:20

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Janek napisał:

Interpretacja policji jak i egzaminatorów z kieleckiego WORD jest taka że znak stop znajduje się za sygnalizatorem
    Ale to nie ma żadnego znaczenia gdzie znajduje się znak "Stop". Podejrzewam, że jest umieszczony za sygnalizatorem dlatego że, gdyby był umieszczony przed to by odległość od skrzyżowania przekraczała 25 m.
    slowdzerson napisał:
    U nas w WORD-zie jest podobne skrzyzowanie, troszke mniejsze ale znak stop znajduje sie za sygnalizacja i gdy kursanci zatrzymuja sie na stopie kiedy maja zielone, to nie robia nic innego jak zaraz sie przesiadaja hehe
    U nas też jest takie samo skrzyżowanie, tylko zwykłe, nie skanalizowane i nie ma tam żadnych problemów.

Nowy użytkownik

W Kielcach taka sytuacja pojawiła się tydzień temu w związku z otwarciem nowej drogi. Osobiście wiem o trzech osobach które oblały tam egzamin za brak zatrzymania na linii stop. Odwołali się i ciekaw jestem jak sprawa się skończy. No ale jak policja ma takie zdanie jak WORD to obawiam się że będzie problem.

Od dawna na forum

też jestem ciekawy bo na moje oko sygnalizacja jak i znaki odnoszą sie do tego samego skrzyżowania, więc jeśli sygnalizacja działa ona jest numer jeden

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Takie zatrzymanie stwarza zagrożenie bezpieczeństwa w ruchu - skutkuje negatywnym wynikiem na egzaminie ..
    Po ruszeniu na zielonym nie zatrzymujemy się na żadnych liniach - warunkowych i bezwzględnych ..

Nowy użytkownik

Znalazłem zdjęcie podobnego rozwiązania.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	STOP.jpg
Wyświetleń:	503
Rozmiar:	32.7 KB
ID:	21  

Nowy użytkownik

Ciekawe jak to zinterpretować? Czy sygnalizator dotyczy tylko przejścia dla pieszych? Czy skrzyżowania?

Użytkownik

Interpretacja policji jak i egzaminatorów z kieleckiego WORD jest taka że znak stop znajduje się za sygnalizatorem.
    Zapytaj się tych panów, czy jeśli za sygnalizatorem z nadawanym sygnałem czerwonym będzie znak "droga z pierwszeństwem" to czy nie musisz się zatrzymywać...

Jak słyszę o takich bzdetach to wkoło jest wesoło ale i tak życzę Wesołych Świąt!

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia