Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40
    Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Cytat Napisał Janek Zobacz post
    Ciekawe jak to zinterpretować? Czy sygnalizator dotyczy tylko przejścia dla pieszych? Czy skrzyżowania?
    Sygnalizator dotyczy zarówno przejścia dla pieszych jak i całego skrzyżowania. Bardziej czytelnie byłoby, gdyby był jeszcze dodatkowo sygnalizator umieszczony nad jezdnią, który najczęściej stanowi powtórzenie sygnalizatora umieszczonego po prawej stronie. Na małych skrzyżowaniach najczęściej takiego sygnalizatora nie ma, ale to w żaden sposób nie zmienia obowiązywania pojedynczego sygnalizatora.

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Sygnalizator na fotce dotyczy wszystkiego -dotyczyłby tylko przejścia gdyby na nim był znak D-6 (przejście dla pieszych)i nic więcej ..
    http://arbiter.pl/zdjecie/16276.Aleje.Jana.Pawla.II

Tutaj, po przejechaniu świateł i przejścia dla pieszych dojeżdżamy do następnych świateł - te dotyczą już i przejścia, i skrzyżowania .. Na jednym słupku jest znak D-6, ustąp i ,,skrzyżowanie'' ..

Od dawna na forum

Cały problem polega na tym, że zielone światło "zezwala na wjazd za sygnalizator", a potem mamy STOP. Gdyby to bardziej szczegółowo określili w przepisach to nikt nie miałby z tym problemów.

Mieszka w
    Podlasie

Ale tu nie powinno być żadnego problemu. Jest zielone światło i znak "stop" nie obowiązuje. Gdyby ten "stop" był 100 m, 200 za sygnalizatorem, to mogłoby to budzić jakieś wątpliwości, ale ten znak jest zaraz za sygnalizatorem. Dziwi mnie postawa egzaminatora i to jeszcze nadzorującego, nie wspominając już interpretacji policji.

Od dawna na forum

dokładnie. dobry przykład przytoczył jeden policjant, że jak stoi jakiś policjant to dziwne aby ktoś po miniecu go stosował sie do znaków

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

W/g mnie sygnalizator dotyczy skrzyżowania a nie miejsca w którym stoi - co to oznacza ,,wjazd za sygnalizator'' ?? Przecież to jest wjazd na skrzyżowanie gdzie obowiązuje hierarchia znaków - dopóki działają światła znaku STOP po prostu NIE MA !!!

Od dawna na forum

Żeby nie było wątpliwości to informuję, że dla mnie też jest to oczywiste, że znak STOP w tym przypadku nie obowiązuje, ale pisałem o samym zapisie w przepisach. Mógłby on być bardziej zrozumiały.

Mieszka w
    Podlasie

Panowie zapis w przepisach "zezwolenie na wjazd za sygnalizator", "zakaz wjazdu za sygnalizator" jest jak najbardziej prawidłowy i zasadny, gdyż sygnał wyświetlany na sygnalizatorze nie zawsze dotyczy skrzyżowania. Stąd taki zapis, a nie inny. Nieprawidłowa jest niestety tylko interpretacja tego zapisu i to przez kogo? Przez osoby, które powinny być autorytetem dla innych. Trochę to smutne.

Użytkownik

Powiem tak:

K O M P R O M I T A C J A!

Prawdę mówiąc nie wierzyłem w rewelacje podawane przez Janka, sorry Kolego przepraszam Cię że podejrzewałem z Twojej strony konfabulację... No to jest nie do wyobrażenia... Kto tym ludziom dał - i to jakie - uprawnienia?
    Ostatnio edytowane przez Dżolo ; 28-12-2011 o 14:28

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia