Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
    Nowy użytkownik

zasady zdawania w koncowym okresie aktualnych zasad

Witam!
    Mam kilka pytań odnośnie zasad zdawania prawa jazdy na których odpowiedzi nie mogę znaleźć a mianowicie...
    W grudniu 3 będę miał 18 lat, na kurs jazdy zapisałem się w piątek, do kiedy muszę zakończyć kurs aby egzamin wyznaczyć sobie 3 grudnia? Do listopada czy może wcześniej bo mogą być większe kolejki? Dajmy na to mam egzamin 3 grudnia i nie udaje mi się zdac, czy będę miał jeszcze jedna możliwość zdania na starych zasadach? Kolejna sytuacja: zdałem 3 grudnia teoretyczny a praktyki nie co w tym wypadku? I czy bezwzględnie 19 stycznia KAZDY musi zdawać na nowych nawet jeśli zdawał i uczył się ku starych ale oblał testy?
    Proszę o wyrzumialosc i w miarę jasne odpowiedzi. Dziękuje!

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

htchtc napisał:
    W grudniu 3 będę miał 18 lat, na kurs jazdy zapisałem się w piątek, do kiedy muszę zakończyć kurs aby egzamin wyznaczyć sobie 3 grudnia?
    To zależy od Ciebie, z jaką intensywnością bedziesz jeździł. Im szybciej wyjeździsz wszystkie godziny, tym szybciej będziesz mógł przystąpić do egzaminu wewnetrznego. Jeśli zaliczysz egzamin wewnetrzny, wtedy kierownik OSK wyda Ci zaświadczenie o ukonczeniu szkolenia i bedziesz mógł się zarejestrowac na egzamin.
    Najszybciej 30h można wyjeździć w 12 dni.
    htchtc napisał:
    Dajmy na to mam egzamin 3 grudnia i nie udaje mi się zdac, czy będę miał jeszcze jedna możliwość zdania na starych zasadach?
    Jeśli uda Ci się zarejestrować na ponowny egzamin przed datą 19 stycznia 2013 r., to będziesz zdawał na starych zasadach, jeśli po tej dacie, to na nowych zasadach. Czyli dużo zależy od tego, czy WORD będzie w stanie zarejestowac Cię na egzamin przed dniem wejścia w życie ustawy o kierujących pojazdami.
    Odpowiedzi na resztę pytań są tutaj na forum. Poszukaj dobrze.

Od dawna na forum

można dodać, że jeśli zdasz egzamin teoretyczny a nie zdasz praktycznego to masz pół roku zdawania po staremu, dopiero jak minie ci ważność egzaminu teoretycznego bedziesz zdawał po nowemu. najważniejsze abyś nie uwalił teorii.

Nowy użytkownik

egzamin wewnetrzny? tzn? nie wystarczy wyjezdzic 30 godzin nauki jazdy aby przystapic do "prawdlowego" egzaminu?

Nowy użytkownik

egzamin wewnetrzny? czy jest on teraz obowiazkowy?

Mieszka w
    Podlasie

Teraz? Jest on obowiązkowy od 1 kwietnia 2004 r.

Nowy użytkownik

dziwne... bynajmniej w mojej okolicy. np mój brat nie miał takowego egzaminu; ale ok, dzięki za info

Mieszka w
    Podlasie

htchtc napisał:
    dziwne... bynajmniej w mojej okolicy. np mój brat nie miał takowego egzaminu...
    Na pewno miał, jeśli nie w rzeczywistości, to przynajmniej na papierze. Tak wiele osk robi niestety.

Nowy użytkownik

ok dzieki rozwialiscie moje watpliwosci

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia