Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik

Spóźnienie na egzamin prawa jazdy

Witam. Właśnie wróciłem z egzaminu na prawo jazdy. Jak to wyglądało? Miałem zdać pakiet teoria, praktyka. Egzamin z teori na godzinę 8:00, zaplanowałem sobie wczoraj wyjazd tak, żebym miał jeszcze z 20-25 minut czekania tam i przewertowania kilku testów na telefonie. Oczywiście komunikacja miejsca w Poznaniu nie pozwoliła mi na realizacje planu. W Wordzie byłem dokładnie o 8 i poszedłem odrazu do tego Pana co wpuszcza na ten korytarzyk, gdzie się czeka na egzamin. Wyciągnąłem dowód i mówie mu, że jestem zapisany na egzamin o godzinie 8:00, a ten Pan mówi że juź za późno i teraz już mnie wpuścić nie może, wtedy jakaś kobieta jeszcze podeszła i zapisała się na egzamin o innej godzinie. Kazał spojrzeć mi na zegarek była dokładnie 8:02 i mówi, że niestety, ale nie może mnie wpuścić.

Pewnie powinienem sprawe odrazu tam załatwić na miejscu, ale byłem w szoku poprostu i wyszedłem. Zapłaciłem 135zł za teorie + praktyke i czuje się jakbym wyrzucił je do śmietnika.

Moje pytanie, czy można coś z tym zrobić? Słyszałem o jakimś zmniejszeniu kosztów, ale nie mam pojęcia w jakich sytuacjach to wykorzystują. Proszę o pomoc.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Chełm

Niezależnie od tego ile czasu trwał egzamin teoretyczny powinien Cię wpuścić - twoją jedyną stratą jaką powinieneś ponieść to strata kilku minut na rozwiązywanie testów.
    Kandydat może spóźnić się na egzamin teoretyczny maksymalnie do 3 min. po tym czasie nie będzie mógł przystąpić do egzaminu.
    Trzeba było iść do Biura Obsługi Klienta i bez ponoszenia kosztów przenieśli Cię by na inną datę/termin
    Tak straciłeś połowę zapłaconej kwoty

Nowy użytkownik

To mam rozumieć, że już teraz nic z tym nie zrobie.. Znów muszę wydać 135 zł na p****** egzamin?!
    Ostatnio edytowane przez MavisS2 ; 04-12-2012 o 10:30 Powód: przekleństwo

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

pioter0 napisał:
    To mam rozumieć, że już teraz nic z tym nie zrobie..
    Zgadza się.
    pioter0 napisał:
    Znów muszę wydać 135 zł na........ egzamin?!
    Nie. Masz niezgłoszenie się na egzamin. Musisz teraz dokonać wpłaty na kwotę 67 zł plus oczywiście prowizja.
    P.S.
    Na forum nie przeklinamy.
    Ostatnio edytowane przez ksu ; 03-12-2012 o 20:29

Użytkownik

a co wtedy jak zaplace za sama teorie a jej nie zdam. musze od nowa zaplacic za teorie tylko tak? xD no bo nie wykupywalam teorii i praktyki... O.o

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Chełm

Jak płacisz za teorie TYLKO i nie zdajesz to płacisz po raz kolejny
    Jak masz egzamin łączony z praktycznym to gdy nie zdasz teorii dostaniesz zwrot połowy kwoty na egz praktyczny

Użytkownik

to wg mnie oplaca sie zaplacic tylko 22 za teorie niz 78 za calosc nieprawdaz? )
    aha a jak to bedzie wie juz ktos: podobno na ten nowe testy bedzie 20 s. na odpowiedz a nie 10 jak mowiono na poczatku? O.o czy sie myle?

Nowy użytkownik

Okej, to teraz podsumowując, muszę się przejść znów do Wordu i co dalej? Co powiedzieć w kasie? I konkretnie jaka kwota? Pisze jak blondynka, ale chce tylko wejść i wyjść bez zbędnych pytań.

Mieszka w
    Podlasie

Marta1991 napisała:
    aha a jak to bedzie wie juz ktos: podobno na ten nowe testy bedzie 20 s. na odpowiedz a nie 10 jak mowiono na poczatku? O.o czy sie myle?
    Na przeczytanie pytania z wiedzy podstawowej (20 pytań, udzielasz tylko odpowiedzi "TAK" lub "NIE") jest 20 s , po czym na udzielenie odpowiedzi jest 15 s.
    W pytaniach z wiedzy specjalistycznej (12 pytań, udzielasz odpowiedzi "A" lub "B" lub "C") na przeczytanie pytania i udzielenie odpowiedzi osoba egzaminowana ma 50 s.
    Pytania są za 1 punkt, 2 lub 3, w zależności od znaczenia dla bezpieczeństwa ruchu drogowego.
    Maksymalna liczba punktów jaką można uzyskać, to 74. Aby uzyskać pozytywny wynik egzaminu, należy uzyskać minimum 68 punktów.

Mieszka w
    Podlasie

Przecież napisałem Ci już.
    Twój przypadek jest traktowany jako nie zgłoszenie się na egzamin. Jeśli chcesz teraz się umówić na egzamin teoretyczny i praktyczny, musisz uiścić opłatę w kwocie 67 zł.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia