Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 33 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 329

Temat: Portal OSK

Od dawna na forum

Kolejny ciekawy problem to godziny teoretyczne są liczone jako godziny zegarowe

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

W moim starostwie wszystko jest jeszcze w powijakach. Jeszcze nie wprowadzili danych w "Portalu Starosta" więc na razie o loginie można pomarzyć . Przypuszczam, że zrobią to po 19 stycznia dopiero.
    M.S. napisał:
    - podczas ustalania hasła nie ma pokazanych reguł. najpierw człowiek dowiaduje się, że hasło musi zawierać co najmniej jedną cyfrę, po zmianie okazuje się, że powinien zawierać co najmniej jeden znak specjalny
    Co należy rozumieć przez "znak specjalny"?

Mieszka w
    Podlasie

Chodzi o np. takie znaki?
    !@#$%^&*()_-=+[{]}\|:;"'<,>.?/§.

Od dawna na forum

Dokładnie chodzi o takie znaki. Pytanie tylko czy wszystkie czy tylko jakieś konkretne?
    Ja dałem "podkreślnik" _ i wystarczyło

Mieszka w
    Podlasie

M.S. napisał:
    Kolejny ciekawy problem to godziny teoretyczne są liczone jako godziny zegarowe
    Czyli tak jak piszesz, program niedopracowany. A jeszcze pewnie reszta kwiatków będzie wychodzić podczas pracy z tym programem.
    M.S. napisał:
    Dokładnie chodzi o takie znaki. Pytanie tylko czy wszystkie czy tylko jakieś konkretne?
    Ja dałem "podkreślnik" _ i wystarczyło
    Pewnie wszystkie. Chodzi zapewne o dobre zabezpieczenie hasłem, przed dostępem osób nieuprawnionych.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał ckalpel Zobacz post
    Podpis elektroniczny jest wymagany w przypadku rozszerzonej wersji korzystania z portalu, prawda? Nie znalazłem zapisu o tym, że obligatoryjna wersja zawiera jakieś elektroniczne funkcje.
    Podpis elektroniczny jest wymagany w wersji bezpłatnej do wysyłania PKK. Wersja bezpłatna będzie służyć tylko do obsługi Profilu Kandydata. Wersja płatna umożliwi wysyłanie danych o kursie i egzaminach wewnętrznych, a mamy obowiązek podawać takie informacje. Ta wersja ma kosztować 40zł miesięcznie chyba,że wolimy z każdą informacją jeździć osobiście do Starostwa. Pytanie tylko dlaczego musimy za to płacić? To co narzuca ustawa powinno być darmowe, tak mi się wydaje.

"Część fakultatywna zawiera również funkcjonalność zwaną ETD
    pozwalającą na elektroniczną komunikacje w zakresie przekazywanie zawiadomień o:
    - o terminie, czasie i miejscu, w których będą prowadzone zajęcia, wraz z listą uczestników
    kursu – najpóźniej w następnym dniu roboczym od dnia rozpoczęcia kursu;
    - o terminie i miejscu przeprowadzenia egzaminu wewnętrznego – najpóźniej 3 dni przed
    planowanym egzaminem
    - o zakończeniu kursu i wydaniu zaświadczenia wraz z danymi osób – w terminie 14 dni od
    dnia zakończenia kursu."

Trochę będzie trzeba pojeździć...
    Ostatnio edytowane przez Snajper85 ; 16-01-2013 o 17:19

Od dawna na forum

Słuchaj w sądzie też możesz bronić się sam na rozprawie, nie potrzebujesz adwokata, ale wiesz co będzie jak go nie wynajmiesz
    Tutaj jest podobnie. Możesz to wszystko zawieźć osobiście, ale skorzystać z pomocy programu (płatnego).

Ja się zastanawiam jak to wszystko zgrać z dotychczasowym programem, żeby nie wprowadzać wszystkiego po dwa razy.
    No i najważniejsze jak przygotować harmonogram zajęć praktycznych? Przecież to "mission imposible"

Użytkownik Avatar faziasty
    Mieszka w
    Kielce

Portal OSK to produkt PWPW, więc każdy ma PWPW do komunikacji OSK-starostwo.

Z tego co ja zrozumiałem to mamy przesyłać tylko harmonogram kursów teoretycznych i początek-koniec praktyki. Przecież całość szczegółowo to by było nierealne.

Ja póki co uaktualniłem infrastrukturę czyli kilka wpisów i wszystko działa raczej ok. Z płatnej wersji nie będę rezygnował bo bujanie się po urzędach przy okazji każdego kursu za 40zł miesięcznie to chyba się nie opłaca. Egzaminy wewnętrzne ponoć mają kosztować dodatkowe 8zł.

Od dawna na forum

Egzamin wewnętrzny z tego co wiem 8 zł od kursanta

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał faziasty Zobacz post
    Portal OSK to produkt PWPW, więc każdy ma PWPW do komunikacji OSK-starostwo.

Z tego co ja zrozumiałem to mamy przesyłać tylko harmonogram kursów teoretycznych i początek-koniec praktyki. Przecież całość szczegółowo to by było nierealne.

Ja póki co uaktualniłem infrastrukturę czyli kilka wpisów i wszystko działa raczej ok. Z płatnej wersji nie będę rezygnował bo bujanie się po urzędach przy okazji każdego kursu za 40zł miesięcznie to chyba się nie opłaca. Egzaminy wewnętrzne ponoć mają kosztować dodatkowe 8zł.
    Czyli tam gdzie mamy opcje zmień, edytuj, możemy SAMI aktualizować swoje dane np. odnośnie infrastruktury itp.?

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia