Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62
    Od dawna na forum

Kolego a nie sadzisz ze nie sygnalizujac zjazdu z drogi z pierszenstwem wprowadzasz troszke innych kierujacych w niewiedze bo moim zdaniem tak ja jadac za toba bylbym przekonany iz bedziesz kontynuowal jazde droga z pierszenstwem a ty ni z tad ni z owad zatrzymujesz sie na srodku skrzyzowania i co ja mam myslec ze samochod Ci zgasl albo sie popsul a gdybys wlaczyl lewy kierunuk to ja jestem przygotowany badz to do zajecia jezdni blizej prawej krawedzi w celu ominiecia Ciebie badz to do zatrzymania pojazdu - pomysl logicznie a nie tylko zaslaniasz sie przepisami te to ja akurat znam ale na drodze trzeba miec takze troche wyobrazni

Od dawna na forum
    Mieszka w
    okolice Grudziądza

to niech kursant włączy kierunek na egzaminie jadąc na wprost to ciekawe jaka będzie reakcja egzaminatora. Ja wiem jakie maja do tego podejście egzaminatorzy i nie karze włączać kierunkowskazu

Od dawna na forum

Ten kierunkowzkaz nikogo nie wprowadza w blad i u nas egzaminatorzy nie traktuja jako blad wrecz przeciwnie informujesz tego z tylu iz opuszczasz droge z pierszenstwem i wted ten z tylu jest gotowy do zatrzymania badz to do ominiecia cie z prawej strony o ile jest tyle miejsca

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Piotrków Tryb.

oczywistym jest że egzaminator przyczepia sie prawie do wszystkiego poto żeby sprawdzić czy wie sie dlaczago w danym momencie zrobiło sie tak a nie inaczej, np.może zapytać dlaczego jedziesz30(przypuszczając że za tobą był znak o dopuszcz.prędk.30) wiec jeśli mu nie powiesz że znaki ci tak każą to masz po egzamine. proste i logiczne!

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Piotrków Tryb.

nadal zgadzam sie z ROM'EM

Użytkownik

wiem, że posty są stare ale przecież nadal aktualne, nie we wszystkim zgadzam sie z "Cman"-em ale w tym wypadku bezkompromisowo. Wyobrażmy sobie zwykłe skrzyżowanie ,czy sygnalizujemy jazdę na wprost? Nie!i nie ma tego w zadnym kodeksie! Ani o tym ze trzeba tak robic jeśli jesteśmy na drodze z pierwszeństwem . Natomiast jest w kodeksie że, kierunkowskaz włączamy aby zasygnalizować innym kierowcom zmianą kierunku jazdy lub zmieniając pas ruchu. W tym wypadku to nie ma miejsca, wiec nie ma o czym gadać,i nie ważne czy znajdujemy sie na drodze z pierwszeństwem czy nie przecież dzieki znakom mamy tylko pierwszeństwo.
    A z kolei będąc na takiej drodze nie zwalnia nas to od obowiązku zachowania szczególnej ostrożności w związku ze zmianą kierunku jazdy. Więc bynajmniej dla mnie wszystko jasne. Pozdrawiam.
    misiu23

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Zgadzam sie z Tobą misiu, Bo jeśliby droga z pierwszeństwem skręcała w lewo, i ktoś przede mną włączyłby prawy kierunkowskaz to logiczne dla mnie (Myślę, ze nie tylko), ze wtedy skręcałby w prawo , a nie jechał na wprost. Ale jak juz zdążyłam zauważyc mnóstwo ludzi tak robi, niestety źle.

Od dawna na forum

A nie przyszlo wam do glowy ze stojacy z przeciwka kierowca jest wtedy informowany ze nie bedziecie jechac glowna tylko prosto i on wtedy wie ze moze wjechac na skrzyzowanie ale po co wlaczac kierunkowzkaz nieh sobie chlopina postoi nie

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

A mozesz pokazac gdzie jest ten Twój zapis o włączaniu kierunkowskazu przy zjeżdzaniu z drogi z pierwszeństwem? \

Od dawna na forum

Cytat Napisał reeds
    Ale jak juz zdążyłam zauważyc mnóstwo ludzi tak robi, niestety źle.
    Cytat Napisał Rom
    A nie przyszlo wam do glowy ze stojacy z przeciwka kierowca jest wtedy informowany ze nie bedziecie jechac glowna tylko prosto i on wtedy wie ze moze wjechac na skrzyzowanie ale po co wlaczac kierunkowzkaz nieh sobie chlopina postoi nie
    I właśnie, tu jest pies pogrzebany. Lepiej robić źle, ale dostosować się do większości, zamiast robić prawidłowo, i większość uświadamiać.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia