Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Temat: zatrzymanie

Od dawna na forum

zatrzymanie

art 49 mówi nam gdzie nie możemy się zatrzymać, i dodaje że zakaz ten nie dotyczy unieruchomienia wynikającego z warunków na drodze.
    A jeśli warunki na drodze spowodują że zatrzymam się na torach tramwajowych , to czy jest to dozwolone? nic nie jedzie i chwilę sobie postoję? jak to ocenić bo różnie słyszałem? czy jest to zatrzymanie nieprzepisowe?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Podlaskie

Podobnie jak ze staniem na środku skrzyżowania gdy jest korek. Nie możesz wjechać, gdy wiesz, że nie zdążysz opuścić, ale gdy nie wiedziałeś... jest nie przepisowe, ale wątpie, żeby ktoś w takiej sytuacji wyciągnął jakieś konsekwencje.
    Ostatnio edytowane przez eMx ; 06-06-2013 o 15:33

Od dawna na forum

chodzi mi o konsekwencje na egzaminie, czy traktuje się to jako np pierwszy błąd? sądzę że nie bo w rozporządzeniu mowa o dwukrotnym nie wykonaniu tego samego zadania.
    Ale jeżeli osoba notorycznie np zatrzymuje się na przejściu lub na przejeździe to czy skutkuje to przerwaniem egzaminu? a jeśli tak to na jakiej podstawie z art tego czy owego???

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Jeśli nadjedzie tramwaj to większość egzaminatorów da negatywa.. Lepiej poczekać przed ..

Od dawna na forum

wówczas to będzie wymuszenie , ale jesli nie nadziedzie to wychodzi na to że nic nie piszą na to?

Mieszka w
    malopolskie

Czyli.. się udało..

Od dawna na forum

ja jednak mam nadal wątpliwości. Tz czy zatrzymanie się niechcący na przejeździe jest zatrzymaniem się wynikającym z przepisów drogowych. Bo jesli nie, to egzaminator może powołać się na art 46 i oblać kursanta. więc jak? jeden błąd czy się "udało" ??

Mieszka w
    malopolskie

Nie tylko Ty masz wątpliwości - nigdy nie wiemy jak zareaguje egzaminator.. Jeśli będzie miał dobry dzień puści, a za dwa dni obleje każdego..

Od dawna na forum

tu masz rację, ale ciągle nurtuje mnie, jakie to są te błędy, które skutkują wynikiem negatywnym, tz gdy dwa razy wykonam błędnie to samo zadanie np. drugi raz skręcę błędnie na jednokierunkowej, wtedy egzamin ma wynik negatywny( nie koniecznie przerwany) ale przecież egzaminator musi mieć jakieś wytyczne wynikające z przepisów ( i gdzie one są) które mówią za jakie wykroczenie oblewa a za jakie nie.

W rozporządzeniu znalazłem tylko w jakich sytuacjach egzamin jest przerwany natychmiastowo lecz nic nie znalazlem po za tym, tz gdy np nie są zamkniete drzwi, błędnie wskażę losowo wybrany element pod maską itp. Wiem że są to zadania z rozporządzenia ale co jeżeli ich nie wykonam? przecież nie napisano że to przerywa egzamin a jednak za to się oblewa. Ja sam raz oblałem za nie zamknęte drzwi w 2006 roku. Więc jeśli ktoś biegły w tym temacie to proszę o pomoc zanim kursant o to zapyta

Od dawna na forum

pomożecie? może Ksu?

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia