Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: zawracanie

Od dawna na forum

zawracanie

mam dylemat odnośnie zawracania pojazdu B.
    Oba pojazdy zawracają jak pokazuje linia przerywania. Tz wjeżdżają w tą samą drogę tyle że w kierunku przeciwnym. Tyle że pojazd A najpierw przy lewej a jak już wychodzi na prostą do prawej wolnej.
    Natomiast pojazd B również początkowo do lewej lecz potem zajmuje pas wolny lewy.
    Szef mój mówił mi bym uczył kursantów że z lewej nie wolno jechać na wprost bo służy on tylko do zawracania, i owszem ale czy jest błędem by pojazd B zawrócił z tego pasa? sądzę że nie. Możecie wyrazić swoje opinie??
    Ruch jest tam kierowany sygnalizacją świetlną ale to chyba nie istotne.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	100_9667.jpg
Wyświetleń:	333
Rozmiar:	92.4 KB
ID:	149

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Podlaskie

Jeżeli nie ma tam znaków pionowych lub poziomych zabraniających jazdy na wprost, to nie widzę tam przeciwwskazań by z lewego pojechać prosto. Pewnie Szef chce by trzymali się prawej strony -i bardzo dobrze.

Nowy użytkownik

Znajdź na google.maps powyższe skrzyżowanie (zrób screena) będzie jaśniej widać linie strzałki itp.
    Ale ogólna zasada w Polsce mamy ruch prawostronny to o ile to możliwe trzymamy się prawego pasa

Od dawna na forum

(zrób screena)- włąsnie żebym wiedział jak. .ale poszperam w internecie i coś wkleję.
    Ale żadnych znaków poziomych nie ma więc gdy prawy pas zajęty- bo o to głównie chodzi to możemy z pasa lewego jechać na wprost , choć szef mówił mi że kogoś tam oblano za takie zachowanie.

Nowy użytkownik

Na klawiaturze jest przycisk PrtScr (Print Screen) wklej do Worda (CTRL+V) zapisz i dołacz do posta jako załącznik. Tak Ci będzie najprościej.

Od dawna na forum

ale w jakim momencie go wcisnąć? powiedzmy mam obraz przed sobą przybizony i wciskam i nic. Jak naciskam nie pokazuje mi się żadna komenda tyle że obraz się oddala.

Od dawna na forum

ale póki co to do tego samego skrzyżowania pytanko ( bo uważam że nie konieczne jest opisywanie go)
    jak zachowywać się przy skręcie w (tak sobie to nazwę) drugie lewo. Bo wyjeżdżając jak na obrazku pojazdy zawracją lecz mogą rownież pojechać w lewo i do wyboru mają dwie drogi w lewo.

Bo zazwyczaj na zwykłych skrzyzowaniach z lewego zawracamy i możemy również skręcić w lewo lecz z pasa obok czasem możemy skręcić w lewo lecz już nie możemy zawrócić bo przetniemy tor jazdy pojazdu z lewej jesli by chiał pojechać w lewo.
    A jak zachować się w przypadku gdy mamy więcej dróg w lewo? czy dotyczy to tylko tej pierwszej?
    Ostatnio edytowane przez viko ; 15-06-2013 o 21:48

Nowy użytkownik

jak wciśniesz prtscr to nic się nie stanie tylko zrzut ekranu zapisze się w pamięci nie będzie to potwierdzone żadnym komunikatem, po wciśnięciu przejdź na word-a i naciśnij CTRL+V.
    CO do kolejnej części pytania daj zdjęcie to pomyśli się bo nic z tego nie rozumiem jak nie widzę dokładnego obrazka.

Od dawna na forum

nie mam Worda lecz offica . Ale jakoś sam doszedłem do wszystkiego, przynajmniej tak na razie mi się wydaje.

Od dawna na forum Avatar bonifacy

Cytat Napisał eMx Zobacz post
    Jeżeli nie ma tam znaków pionowych lub poziomych zabraniających jazdy na wprost, to nie widzę tam przeciwwskazań by z lewego pojechać prosto. Pewnie Szef chce by trzymali się prawej strony -i bardzo dobrze.
    Należy jeszcze dodać, że pojazd A nie może skręcić dalej w lewo. Poj. B może pojechać z tego miejsca prosto lub w lewo, ale jeśli wjeżdżaliby na ten sam pas ruchu (na wylocie) to musiałby ustąpić temu z prawej.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia