Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
Temat: mandat dla L-ki
Widok drzewa
-
23-06-2013, 17:40 #1Od dawna na forum
mandat dla L-ki
ostatnio miałem ciekawą sytuację na drodze. Kursantka gdy po komendzie jedziemy prosto ,gdyż był znak nakaz jazdy prosto, skręciła mi na skrzyżowaniu w lewo. Nie zdążyłem zareagować i puściłem kursantkę bo nie było zbytniego zagrożenia ruchu i była to droga dwukierunkowa.
Gdyby to był zakaz wjazdu dałbym po hamulcu lecz zbytniego zagrożenia nie stworzyła więc pojechaliśmy po czym zatrzymałem pojazd by omówić błąd na spokojnie.
Pech chciał że w tym momencie stała policja i zatrzymała mnie. Nie dostałem mandatu, lecz pouczenie. Kursantka sie zestresowała i ja przyznam też. Wiem że łamać tak sobie przepisów nie wolno i chyba E-lki nie są zwolnione od tych zachowań prawda? ale policjant też zachował się ok i wszystko dobrze się skończyło.
Ale myślę sobie że jak na egzaminie zachowałby sie tam egzaminator? i czy ja prowadząc egzamin wewnętrzny nie mogę pozwolić sobie na drobne przekroczenie jeżeli ocenię że nie stworzyłem zagrozenia.
Bo przecież jeśli kursant nie zatrzyma się na stopie to też mandat mogę dostać? to jak wówczas nauczyć kursanta by dotarło? co sądzicie?

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks