Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Hybrid View

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Kraków

Przetarg na nowe samochody do ośrodków egzaminacyjnych

hej wszystkim, mam pytanie: czy ktoś orientuje się jakie samochody mają brać udział w przyszłym roku w przetargu na nowe pojazdy do ośrodków egzaminacyjnych na prawo jazdy?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Każdy WORD osobno prowadzi przetargi w tej sprawie.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    LU

WORD Lublin: informacje w 100% nieoficjalne i mogą nie mieć z prawdą nic wspólnego
    Podobno: Fiat, Renault, Skoda

Mają być też 2 różne samochody ( podonie jak ma to miejsce teraz)

Opel rezygnuje, gdyż serwis aut nie opłaca mu się, a na sprzedaż nowych dla kientów indywidualnych nie narzekają.

Chewrolet to ogólnie pomyłka i chyba wszyscy dobrze o tym wiedzą.

..., a jak będzie w rzeczywistości czas pokaże

Od dawna na forum

co do WORD LUBLIN sa rózne opinie,
    ja słyszałem że moga byc skoda fabia, opel corsa, lub fiat grande punto.

Nie wiem czy byłeś na dniu otwartym w wordzie LU JUNIOR. Ale mowiono że mają wziąźć pod uwage ankiete która wypełniali instruktorzy i własciciele ośrodków (chyab najlepiej wypadła skoda).

Renault jest albo pewny wygranej bo dostarczyli traffica na kat B+E albo ich pracownik na pokazie był idiotą. nie chcial rozmawiac o rabacie, bo nikt nie dostaje na jeden samochód. Jakbysmy brali 50 aut to byłby rabat. Poza tym mozntaż lpg równa się utracie gwarancji

A jak wiadomo nam najbardziej zależy na rabacie oraz kosztach utrzymania. Skoda daje na początek 15 %, no i mozna instalacje sekwencyjną gazu założyć u nich za 3 tys zł bez utraty gwarancji.
    Wersja z mocnieszym silnikiem 1.4 z klimą, metalikiem, radiem oraz LPg wychodzi niecale 40 tyś. Niepodobają mi się tylko fotele, za wąskie. ciężko w nich bedzie siedziec kilka godzin.

Opel - Nie da dużego rabatu ponieważ tak jak piszesz maja duży zbyt na nowe auta. możemy liczyć na ok 10 %. Instalacja gazowa montowana w salonie ok 5 tyś.

Co do punta nie wiem jak z rabatem.

peugot daje spory rabat chyba nawet 20 % ale dostając rabat musisz serwisować u nich auto przez okres gwarancji. Czyli koszta serwisu przewyższą rabat.

Wczoraj pytałem w wordzie, ale narazie nie ustalono terminu przetargu. najprawdopodobniej corsa C zostaje do konca 2008. od marca 2008 co miesiac 3 aveo maja byc zastępowane 3 nowymi autami.

info nie oficjalne.
    zapraszam do dyskusji lubleskich instruktorów.

pzdr

Od dawna na forum
    Mieszka w
    LU

Witam,
    Nie byłem w WORD na prezentacjach. Swoje skromne zdanie ujawniłem w oparciu o rozmowy z kolegami z ośrodka, w którym pracuję. Jak to często bywa kolega kolegi powiedział... Oprócz wewnętrznych rozmów równiez instruktorzy z innych OSK coś tam mówią. Suma sumarum wiadomości w pewnej części się pokrywają.
    Moim zdaniem Skoda byłaby OK, cieszą się dobra opinią, serwis na miejscu. Co do siedzeń nie wypowiadam się bo nie miałem mozliwości dłuższej jazdy tym pojazdem.
    Wiem, że Dyrektor WORD ma "słabośc" do Renault więc zdania instruktorów mogą nie byc decydującymi ...przykładem może byc tak jak pisałeś Trafic (B+E)

Od dawna na forum

Skoda Ok bo to prawie VW.
    Corsy w miare dawały sobie rade, ale Corsa D jest cholernie droga.
    Pierwsze co sprawdzałem na prezentacji to wygoda fotela da pasażera, widoczność wskazników z tego miejsca, obsługi urzadzeń, odleglość do kierownicy. Czyli to co dla nas najważniejsze.
    Grande punto okazało się najlepsze.
    Poza tym fiat sprawdzil się na nauce od Malucha, przez CC, Uno do punto mk 1, mk2.
    Ale tak jak piszesz dyrektor ma slabość do Marki na litere R i przez to bedziemy musieli jeździć beznadziejnym CLio.
    :/

pzdr

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia