Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
Temat: brak zameldowania a PKK
Hybrid View
-
25-09-2013, 13:23 #1Nowy użytkownik
brak zameldowania a PKK
Moi drodzy, potrzebuje pomocy.
Mam problem z kursantką która nie może wyrobić PKK bo nie ma zameldowania, w ogóle. Mieszka w moim mieście, chodzi do szkoły ale meldunku nie ma, panie w urzędzie twierdzą że bez meldunku mają związane ręce, pomóżcie to jakoś ugryźć, bo dziewczyna bardzo się zapaliła do jazdy a dla mnie każdy chętny jest na wagę złota...
-
28-10-2013, 22:13 #2
Podejrzewam, że nic nie zrobisz.
Prawdopodobnie wiele zależy też od widzimisie urzędników. U mnie na przykład w Urzędzie Miasta nie uznają tymczasowego meldunku. W Urzędzie Miasta paszport jest dowodem tożsamości, a w Starostwie Powiatowym już nie.
W jednym wymagają jakiegoś oświadczenia o tym, że wcześniej się nie zapisywało na kurs, w drugim nie wymagają.
-
29-10-2013, 12:49 #3Nowy użytkownik
-
29-10-2013, 22:59 #4Nowy użytkownik
dokładnie tak. miałem już kursantke bez adresu zameldowania. Załatwiła pkk bez problemu w urzędzie gdzie była kiedyś zameldowana- gdzie załatwiała wszystkie wcześniejsze sprawy... mimo iż obecnie adres zamieszkania podlega pod inny urząd... choć i to ponoć żaden problem. Urzędnik powinien wydać pkk bez adresu co wiąże sie z tym że dokument prawa jazdy bedzie bez adresu i jakakolwiek zmiana będzie taką osobe kosztowała wymianę dokumentu.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks