Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
-
30-09-2007, 00:33 #1Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Piekary Śląskie
Kto jest za zwiększeniem wymagań na instruktora
Michał
-
30-09-2007, 08:49 #2Od dawna na forum
- Mieszka w
- okolice Grudziądza
ja jestem za rynkową selekcja instruktorów a tak poza tym co kursanta można nauczyć w 30 godzin jak tylko paru "zdrowych" odruchów.
może zaszaleć bardziej i zezwalać na zostanie instruktorem tylko rodzinie lub znajomym a reszty po prostu nie dopuszczać bo oni sie nie znają i będą przeszkadzać.
tak poza tym system szkolenia i egzaminowania jest zły nie sprawdza pod względem umiejętności ale lepszego nie mamy narazie i trzeba sie przystosować.
-
30-09-2007, 17:53 #3Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Rzeszów
Jestem za zwiększeniem wymagań a pięcioletnie doświadczenie w prowadzeniu pojazdu danej kategorii nie jest niczym dziwnym.Bo czego może nauczyć,,laik" który zna ruch drogowy tylko z kodeksu drogowego.To jest po prostu żenujące, że w naszym kraju nie stawia się na bezpieczeństwo tylko produkcję całej rzeszy mało wykwalifikowanych pseudo ,,instruktorów,,.
-
30-09-2007, 19:44 #4Banned
Jestem za zmianą całego cyklu szkolenia instruktorów, jak i przyszłych kierowców!!!
W którym ośrodku jest przestrzegane, że kursant wsiada do pojazdu po odbyciu całego szkolenia teoretycznego??????????????? Wszystko to jest jedną wielką lipą!!!!!!!!!!!!!!!
Dla ośrodków szkolenia robienie kursów instruktorskich jest dodatkowym dochodem!!!!!!!!!!
Ukończyłem kurs i gdyby nie moja upierdliwość to podczas kursu bym się nic nie dowiedział!!!!!!!!!!!!
Dla
tego mamy takie słabe wyniki podczas zdawania egzaminów dla instruktorów i kierowców!!!!!
-
30-09-2007, 21:02 #5Nowy użytkownik
- Mieszka w
- BYTOM
Witam Panowie .. Mam nadzieję, że kobiet nie dyskryminujecie na tym forum
hehe
W środę mam egzamin instruktorski... w Opolu.. nie wiem jak to będzie.. ale uczę się ostro wszystkich ustaw ...i.t.d
Co do 5 letniej praktyki... Co za różnica ile kto ma lat prawo jazdy..?
Ważne czy jest się kierowcą na codzień czy tylko do Święta.. wielkiego...
No bo moim srokmnym zdaniem jak można uczyć kogoś jeździć samemu nie bardzo potrafiąc... Wiele osob zapisuje sie na kurs nie z powołania bycia "nauczycielem " ale z braku pomysłu na życie.. a to chyba nie bardzo o to chodzi...
ps. Trzymajcie kciuki za Agatkę ...
Mam nadzieję dołączyć do Waszej grupy za trzy dni..
ech... coż za satysfakcjonujący zawód
-
30-09-2007, 22:52 #6Użytkownik
- Mieszka w
- Wejherowo - Pomorskie
Obecna ustawa dotycząca szkolenia instruktorów jest zbyt liberalna! Powinien być zdecydowanie większy nacisk na doświadczenie zawodowe i przygotowanie praktyczne dla przyszłych instruktorów.
Kiedyś takie pytanie zadałem panu który szkolił i egzaminował instruktorów. Powiedział, że tak za łatwo można dostać się na kurs instruktorski, ale czy go ktoś zda to inna bajka. Może to właśnie jest ta dobra strona małej zdawalności na kursach instruktorskich.
-
30-09-2007, 23:32 #7Nowy użytkownik
- Mieszka w
- BYTOM
Wiesz... wcale nie tak łatwo było się dostać na ten kurs...
Miesiąc czasu trzeba było poświęcić na donoszneie wszystkich kwitków.. robienie badań.. a to sąd a to komenda.. a to psychotesty.. przez które niewiele osób przeszło...
Fakt.. brakuje nacisku na praktykę.. ale prosze bardzo.. jak udowodnisz komus kto ma X lat prawo jazdy czy on praktykował??
Sama data wydania Ci wystarczy?
To absurd...
Napisał Bobik
-
01-10-2007, 08:12 #8Od dawna na forum
- Mieszka w
- LU
-
01-10-2007, 17:02 #9Od dawna na forum
- Mieszka w
- okolice Grudziądza
-
14-10-2007, 10:52 #10Użytkownik
- Mieszka w
- Wejherowo - Pomorskie
I ja dodam,że nikt w ośrodku w którym ja pracuję nie rozpocznie praktycznej nauki jazdy zanim nie zaliczy teoretycznej strony kursu.
Napisał LU_junior
A teraz z innej bajki. Obecnie podwyższam kwalifikacje instruktorskie (posiadam B,D teraz robię C,CE). Uczęstniczę w szkoleniu z instruktorami którzy też jak ja robili już parę lat temu swoje uprawnienia. Wielu z nich najzwyczajniej w świecie zapomniało wielu (!!!) przepisów z PoRD. Świadczy to o tym, że po uzyskaniu uprawnien nikt (?) nie zaglądał do kodeksu.
Z tego też powodu byłbym za tym aby co jakiś czas były też kursy dla instruktorów. Może to podniosło by poziom obecnych instruktorów.
Wiem, że to nie takie łatwe i proste. Koszty, weryfikacja, stres itp.
Co sądzicie o tym?

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks