Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
Temat: EGZAMIN WEWNĘTRZNY
Hybrid View
-
05-10-2007, 23:09 #1Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Bydgoszcz
EGZAMIN WEWNĘTRZNY
Witam od niedawana jestem instruktorem, mam pytania co do egzaminu wewnętrznego. Co zrobić gdy kursant np przy Zielonym świetle dla pieszych wjechał na nie,a z drugiej pieszy już wdepna na przejscie oblać go?? Czy dac mu drugą szansę?? Jest takie coś jak pierwsza próba i druga?? Jak to wygląda za co oblewacie na wewnętrznych. Czy jest tak,ze już nie moze zagasnąc na mieście raz?? Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam
Jeździj tak jakbyś chciał,aby robiły to Twoje dzieci...
-
07-10-2007, 14:39 #2Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Warszawa
-
07-10-2007, 14:46 #3Od dawna na forum
Może po prostu skręca w drogę poprzeczną.
Nie jest ważne, czy piesi mają zielone i czy ktoś wjechał na przejście czy nie. Ważne jest, czy ustąpił pierwszeństwa pieszym.
Za co oblewamy na wewnętrznych? Za odpowiednią ilość błędów popełnionych błędów podczas jazdy.
Silnik może sobie gasnąć, nie można natomiast utrudniać ruchu innym kierującym.
-
14-10-2007, 12:10 #4Użytkownik
- Mieszka w
- Wejherowo - Pomorskie
Jeśli w czasie egzaminu wewnętrznego kursant popełni błąd nawet taki w którym musimy interweniować to taki delikwent dalej prowadzi pojazd. Nie możemy mu przerwać jazdy i wracać do ośrodka za kierownicą.
Jakie są kryteria? Takie jak opisane w charakterystyce absolwenta kursa, a taką charakterystykę każdy instruktor powinien znać.
Jeśli chodzi o mnie to niezrozumienie zasad poruszania się po drodze i brak znajomosci przepisów dyskfalifikuje kursanta z egzaminu. O takich słabostkach informuje już w trakcie jazd szkoleniowych aby wiedział, że są jeszcze braki w jego wiedzy lub umiejętnościach i miał czas się poprawić.
-
20-10-2007, 11:49 #5Nowy użytkownik
- Mieszka w
- Wołomin
Re: EGZAMIN WEWNĘTRZNY

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks