Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
-
14-09-2015, 22:20 #1Nowy użytkownik
Czy mandat był zasadny ? Warszawa - ul. Belwederska vis a vis Amabasady Rosyjskiej
Cześć,
zwracam się do Was z prośbą o pomoc w interpretacji zaistniałej w dniu dzisiejszym sytuacji.
Dla ułatwienia podrzucam link do STREETVIEW z podglądem miejsca gdzie dostałem mandat.
LINK
Zjeżdżając w dół ulicą Belwederską jadąc od Aleji Ujazdowskich faktycznie na wysokości Pałacu jest znak mówiący o zakazie zatrzymywania się i postoju. Dokładnie 100 metrów dalej jest wjazd do Ambasady Rosyjskiej gdzie się zatrzymałem aby wysadzić pasażera. Po drugiej stronie jest wjazd zamknięty do jakiegoś budynku rządowego, ale o ile dobrze kojarze to w głębi tej drogi jakieś 50 metrów dalej jest dopiero znak DROGA WEWNĘTRZNA.
I tu pytanie:
Czy znak dot. zakazu zatrzymywania się i postoju obowiązywał na wjeździe do ambasady rosyjskiej ? Tam sie zatrzymałem aby wysadzić pasażera. Czy faktycznie było to niedozwolone ? Dla mnie ten odcinek ( drogi ? ) to skrzyżowanie które odwoływało ów zakaz, ponadto, 30 metrów dalej tuż za skrzyżowaniem ul. Belwederskiej i ul. Sulkiewicza jest kolejny znak ww. zakazu, ale tuż po "skrzyżowaniu" ul. Belwederskiej z tymi dwoma wjazdami już nie ma. Pytanie jak sprawdzić jak na mapach drogowych oznaczone są te dwa wjazdy ?
-
16-09-2015, 20:56 #2
Mandat był jak najbardziej słuszny. Z tego co obejrzałem, na całej ul. Belwederskiej (a przynajmniej jeszcze kawałek za ambasadą) jest zakaz zatrzymywania i postoju. Za każdym skrzyżowaniem, które go odwołuje, jest ustawiony następny znak. Wjazd do jakiejś bramy, czy droga wewnętrzna nie odwołuje zakazu. Przykro mi.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks