Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
Temat: PKK Problem
-
08-03-2016, 20:20 #1Nowy użytkownik
PKK Problem
Witam.
W Październiku 2013r. otrzymałem ze Starostwa Profil kandydata na kierowcę (PKK) złożyłem wtedy ważne badania oraz zdjęcie. Przejeździłem 30h po czym musiałem wyjechać za granicę do pracy, zrezygnowałem z dalszego zdawania, nie byłem w ogóle w WORD.
Moje pytanie jest takie:
- chcę zdać prawo jazdy Kat. B w innym OSK niż wtedy, więc muszę udać się do poprzedniego OSK po Profil kandydata na kierowcę i wystarczy zanieść go do nowego OSK?
- od 2 tygodni zostały wprowadzone nowe przepisy ze zmianą zdjęcia, czy muszę donosić do Starostwa nowy typ zdjęć ?
Z góry dziękuję za pomoc
-
09-03-2016, 17:45 #2
Witam.
Jeśli nie masz swojego numeru PKK i ma go osk w którym się szkoliłeś, to musisz udać się po numer PKK i poprosić osk o zwrot "uwolnienie" PKK, wtedy kolejny ośrodek w którym będziesz się szkolił będzie mógł pobrać Twój PKK.Moje pytanie jest takie:
- chcę zdać prawo jazdy Kat. B w innym OSK niż wtedy, więc muszę udać się do poprzedniego OSK po Profil kandydata na kierowcę i wystarczy zanieść go do nowego OSK?
Nie musisz.- od 2 tygodni zostały wprowadzone nowe przepisy ze zmianą zdjęcia, czy muszę donosić do Starostwa nowy typ zdjęć ?
-
09-03-2016, 20:33 #3Użytkownik
- Mieszka w
- dolnośląskie

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks