Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2
-
16-01-2017, 21:09 #1Nowy użytkownik
Kolejna kategoria (A2) po zmianach.
Witam, tworzę ten temat w celu rozwiania swoich wątpliwości. Mianowicie mam 20 lat, prawo jazdy kat B od ponad 1,5 roku, a w niedalekiej przyszłości chciałbym zrobić prawo jazdy kategorii A2. I tutaj mam pewne wątpliwości, czy jeżeli zdam egzamin na A2 po zmianach przepisów (styczeń?) na bardziej restrykcyjne, to czy będą dotyczyć mnie dodatkowe ograniczenia prędkości i te 2 lata "okresu próbnego"? Zakładamy że egzamin zdam po 2 latach posiadania prawa jazdy kategorii B. No i jeżeli ograniczenia będą mnie dotyczyły to czy dotyczy to obu rodzajów pojazdów (samochód i motocykl). Mam nadzieję że ktoś zrozumiał o co mi chodzi ale nie potrafię napisać tego jaśniej, proszę o wyrozumiałość
Za każdą odpowiedź z góry dziękuję
-
16-01-2017, 22:15 #2
Witam.
Nie. Gdyż okres próbny dotyczy tylko prawa jazdy kat. B, a dokładniej osób które otrzymają prawo jazdy kat.B po raz pierwszy po 3 czerwca 2018 r. Oczywiście zakładamy, że przepisy nie zostaną znowu przesunięte.I tutaj mam pewne wątpliwości, czy jeżeli zdam egzamin na A2 po zmianach przepisów (styczeń?) na bardziej restrykcyjne, to czy będą dotyczyć mnie dodatkowe ograniczenia prędkości i te 2 lata "okresu próbnego"?
4 czerwiec 2018 r....po zmianach przepisów (styczeń?)...
Ciebie to w ogóle już nie dotyczy.No i jeżeli ograniczenia będą mnie dotyczyły to czy dotyczy to obu rodzajów pojazdów (samochód i motocykl).
Także możesz śmiało robić prawo jazdy kat. A2, a może później kat. A.

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks