Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29
    Użytkownik

Egzamin instruktorski w WORD Katowice

Witam wszystkich instruktorów i kandydatów na instruktorów nauki jazdy. Chciałem się "pochwalić" że w dniu dzisiajszym zdałem egzamin na instruktora kat.B,C w WORD Katowice. Trochę się dziwię że nikt (przynajmniej ja nie znalazłem)nie zalożył postu na temat egzaminu w Katowicach choć to duży ośrodek. Ze swojego egzaminacyjnego doświadczenia muszę się dołączyć do opiniami kolegów instruktorów że do egzaminu trzeba się przylożyć. Osobiście uważam że najtrudniejszą jego częścią jest jednak teoria tzn. testy, a w szczególności test ogólny z pychologi, metodyki nauczania i prowadzenia ośrodka (18 pytań mozliwe 2 błędy), choć ostatni temat jest raczej szerzej poruszany na pokazie niż z w testach. Zarówno część teretyczną jak i praktyczną zdałem za drugim razem (łącznie przeżyłem trzy egzaminy)jednak nie uważam że było to wynikiem przepraszam za wyrażenie uperdliwości egzaminatorow, lecz raczej popełniaych własnych błędów. Oczywiście inne są moje odczucia co do samego egzaminu teraz gdy, mam go już za sobą niż kiedy dowiedzialem się że "oblałem" i mialem przed sobą wizję szkolenia dodatkowego. Posiadam materialy do nauczanaie, które to materiały pomogły mi zdanie egzaminu teoretycznego. Materiały te jednak nie gwarantują zdania egzaminu, gdzyz zależy to przede wszystkim od własnego zaangażowania. Zainteresowanm kandydatom mogę przesłać materialy i życzę powodzenia w skutecznym przygotowaniu się do egzaminu. korzystając z okazji chcizlbym pozdrowić instruktorkę Sylwię z Czeladzi(zdawaliśmy razem egzamin)i jeżeli to mozliwe to proszę Cię o kontakt.

Banned

gratulacje, ale, dla czego macie tylko 18 pytań na egzaminie

Użytkownik

Dzieki,źle mnie zrozumialeś, 18 pytań jest z tych przedmiotów które wymieniłem, do tego dochodzi 18 pytań z testu ogólnego (taki jak dla kandydatów na kat. B)i dalsze testy na ewnetualną wyższą kategorię. Łącznie na kat B są dwa testy po 18 pytań.

Użytkownik

Ja zdawałam 16-go w Elblągu to było moje drugie podejście do testu ZDAŁAM wszystko i całe szczęście, bo egzamin naprawdę nie jest łatwy. Z jednej strony to zrozumiałe jesteśmy jak gdyby nauczycielami więc wiedza jest niezbędna i nie wystarczą podstawy. Każdy ośrodek stosuje inne zasady u nas było 20 pytań w teście zasadniczym, można było zrobić 2 błędy, oraz test specjalistyczny 10 pytań, w którym dopuszczalny był 1 błąd. Moim zdaniem dużo zależy od jakości prowadzonych zajęć z metodyki i psychologii jeśli są żle prowadzone to trzeba samemu pokombinować skąd wziąć materiały, aby móc się nauczyć, inaczej nie ma szans.

Chciałabym podziękować Asi za serduszko, i wiarę we mnie, bez Ciebie moje marzenie trudno byłoby zrealizować. WIELKIE DZIĘKI. Jesteś Wielka.

Z tego miejsca również serdecznie dziękuję Tadeuszowi z Elbląga, który w bezinteresowny sposób, nie znając mnie kompletnie, przyczynił się do zdania przeze mnie egzaminu. Serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Przepraszam Was za te moje osobiste wypowiedzi, ale jeszcze jedno zdanie:
    SEBASTIAN nigdy się nie poddawaj, pokaż całemu światu, że to "oni" się pomylili, że jesteś fajnym człowiekiem, który nikogo nie potrzebuje, aby zdać. Ja bardzo za Ciebie trzymam kciuki i wierze, że się kiedyś spotkamy na drodze po drugiej stronie kierownicy i pomachamy do siebie. Powodzenia.
    Monika.
    misiu23

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Jej . Misiu... Jak zwykle przesadzasz . Sama się wszystkiego naumiałas "kujonie".

A Sebastian poradzi sobie bez problemu. Spoko, już niedługo będziemy do siebie machac .I wymieniac się komantarzami na temat kursantów i pracy ogólnie.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

GRATULUJE I WITAM W NASZYM GRONIE obyście jak najszybciej odebrali legitymacje i znaleźli prace. Zycze wam samych pojetnych i wyuczalnych kursantów. Ja na poczatku jak zaczynałem prace to mi się trafił taki pan 60 letni i odrazu jako swierzak dostałem szkołe życia. Ale to na każdego przyjdzie taka kolej mi sie trafiło na poczatku. Pozdrawiam

Użytkownik

Dzięki ! Legitymacja to teraz już kwestia czasu, pracy jest i to sporo. Już na drugi dzień po zdaniu egzaminu miałem 2 propozycję pracy. Jesteś pewnien że ten pan 60-cio letni Ci się trafił, czy może ktoś Ci zrobił "chrzest bojowy" i dlatego dostałeś tego pana ?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

To był przypadek że do mnie trafił ale nauczył mnie zycia dobry zimny prysznic na początek ale i tak max w tygodniu jeździłem z nim 1 godzine nie więcej

Użytkownik

Jedną godzinę w tygodniu to z każdym jakoś się przeżyje, chociaż ta godzina może być gorsza od ośmiu innych z kursanatami którzy mają predyspozycję na kierowców. Ale do tego trzeba się przygotować psychicznie, to połowa sukcesu. Przynajmniej tak mi się wydaję bo jak na razie szkolenie kandydatów to dla mnie czysta teoria, nie licząć kilku godzin spędzonych jako obserwator.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Siedlce

Uwierz mi 1 godzina z tym Panem to tak jak minimum 8 godzin z takimi średnimi kursantami. Koleś ma już za sobą 20 godzin i przy dojerzdzaniu do skrzyżowania zamiast zredukować na 2 to na hama leci ze wstecznym

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia