Pokaż wyniki od 181 do 190 z 329
Temat: Portal OSK
-
23-04-2013, 09:17 #181Użytkownik
Dzieki!
U mnie z wydziałem komunikacji nawiązała się całkiem miła współpraca, podchodzimy do tego jak byśmy jechali na tym samym wózku. Rozmawiamy o poszczególnych artykułach, jak je interpretują w innych starostwach, naprawę tak fajnie jeszcze nie było, chociaż nigdy nie było żle. W PKK nie bylo miejsca urodzenia, terminu ograniczen na orzeczeniu, ale moze zapomnial ktos wpisac. Panie powiedzialy, ze same beda kserowaly orz. wszystkim.KRZYCH
-
23-04-2013, 10:45 #182
KRZYSZTOF 10 napisał:
W orzeczeniu lekarskim też nie ma miejsca urodzenia, tylko jest adres zamieszkania.W PKK nie bylo miejsca urodzenia...
Też to jest w PKK, tylko jeśli nie ma żadnych ograniczeń, to nic tam nie wpisują....terminu ograniczen na orzeczeniu,...
To masz fajnieU mnie z wydziałem komunikacji nawiązała się całkiem miła współpraca, podchodzimy do tego jak byśmy jechali na tym samym wózku. Rozmawiamy o poszczególnych artykułach, jak je interpretują w innych starostwach, naprawę tak fajnie jeszcze nie było, chociaż nigdy nie było żle.
.
A Twoje Starostwo wykupiło sobie "Portal Starosta" z PWPW?
Mazi napisała:
Akurat zaświadczenie musi zawierać informacje zgodne z rozporządzeniem.w Portalu OSK jest druk o zakończeniu kursu, który wysyła się do starostwa i nazywa się on "Zaświadczenie o ukończeniu kursu". Są tam umieszczone wszystkie dane kursanta, wykładowcy, instruktora, itd. zgodnie z ustawą.
Mazi napisała:
Mazi a masz możliwość wydrukowania tego, zeskanowania i wklejenia tutaj? Zobaczylibyśmy jak to wygląda.Ja drukuję ten dokument i umieszczam w dokumentacji kursanta.
-
23-04-2013, 19:38 #183Od dawna na forum
- Mieszka w
- DZG
-
23-04-2013, 20:17 #184Od dawna na forum
- Mieszka w
- DZG
Jednak jest możliwość wydrukowania z Portalu OSK zaświadczenia o ukończeniu kursu.
Wklejam skan. Oczywiście pozwolilem sobie zamazac dane kursantki bo nie mam prawa ich wklejać.
Tylko zastanawiam sie dlaczego nie ma daty zakonczenia kursu?
Możliwe, że do starostwa poszla inna informacja o zakonczeniu szkolenia, nie taka sama jaka mozna wydrukowac.
Bylem dzisiaj w starostwie, pytalem sie czy wszystkie wyslane przeze mnie info. przez Portal OSK dochodzą to powiedzieli że wszystko wpożadku. Nawet dzisiaj juz termin egzaminu tej kursantce wyznaczylem.
A tak z innej beczki to dzisiaj wjechali nam w kufer hehe
Ale leciutko
Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 23-04-2013 o 20:31
-
23-04-2013, 20:40 #185Od dawna na forum
-
23-04-2013, 22:50 #186
slowdzerson napisał:
Sławek dziękiJednak jest możliwość wydrukowania z Portalu OSK zaświadczenia o ukończeniu kursu.
Wklejam skan.
slowdzerson napisał:
Rzecz jasna i oczywistaOczywiście pozwolilem sobie zamazac dane kursantki bo nie mam prawa ich wklejać.
Teraz trochę na temat tego co wkleiłeś.
Na pierwszy rzut oka widać, że twórcy Portalu OSK (PWPW) gubią się w tym wszystkim. To co oni nazwali "Zaświadczeniem o zakończeniu kursu" (nawiasem mówiąc, nie ma czegoś takiego w ustawie) nie jest zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia, tylko danymi osób, które ukończyły kurs o których mowa w art.27 ust.1 pkt 4. Nie jest zrozumiałym dla mnie, dlaczego tak to zostało nazwane.
Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia musi być zgodne z § 15 ust.1 rozporządzenia w sprawie szkolenia...i art.27 ust.5 u.o.k.p.
Po za tym w skanie tym nazwanym przez PWPW "zaświadczeniem o zakończeniu kursu" brakuje:
-liczby godzin zajęć teoretycznych
-liczby godzin zajęć praktycznych
-imienia i nazwiska osoby dokonującej aktualizacji profilu
-podpisu kierownika ośrodka szkolenia kierowców, który powinien być zgodnie z art.27 ust.5 u.o.k.p.
Za to jest wszystko to, o czym mowa w art.27 ust.1 pkt 4- czyli informacja do starostwa o zakończeniu kursu i wydaniu zaświadczenia.
Pewnie niektóre Starostwa łykną to jako zaświadczenie o ukończeniu szkolenia. Ja nie.
dami napisał:
Procedura jest taka sama, ja z kursantem z Twojego powiatu. Nie ma żadnej różnicy.A jak to jest z kursantem i innego powiatu??? Co osrodek musi zrobic pobierajac jego PKK???
-
23-04-2013, 23:17 #187
-
23-04-2013, 23:36 #188Od dawna na forum
- Mieszka w
- DZG
A nie, my mieliśmy troszkę inna sytuację.
Jechaliśmy drogą z pierwszeństwem i bylo przejście dla pieszych, stal przed przejściem pieszy ale nie byl skierowany do przejścia (oczywiście zwróciłem uwagę kursantce, że zbliżamy sie do przejścia, a przed przejsciem stoi czlowiek, żeby zachowala ostrożność), jak już dojeżdżaliśmy do przejscia to ten czlowiek akurat w tym czasie obrócił sie w stronę przejścia i nie bylo wiadomo czy chce na nie wejsc czy jeszcze nie.
Kursantka jak go zobaczyła to sie wystraszyla i bardzo gwałtownie nacisnęła na hamulec i się zatrzymała, a bardzo blisko za przejściem z prawej strony była droga podporządkowana i facet wyjeżdżał z tej drogi, zapatrzył się w lewo, a nie zauważył, że my już stoimy... i było bum
Oczywiście winy tutaj naszej nie było
Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 23-04-2013 o 23:42
-
23-04-2013, 23:40 #189Od dawna na forum
- Mieszka w
- DZG
Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 23-04-2013 o 23:44
-
24-04-2013, 15:29 #190

Odpowiedź z cytatem

Bookmarks