Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 19 z 33 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 329

Temat: Portal OSK

Użytkownik

Dzieki!
    Cytat Napisał ksu Zobacz post
    [B]slowdzerson napisał:

Ja też dostarczam dokumenty w formie papierowej, ale w Starostwie krzywo na to patrzą. A jak u Ciebie? Bez problemu? (...)
    A jakich danych Ci brakuje w PKK?
    U mnie z wydziałem komunikacji nawiązała się całkiem miła współpraca, podchodzimy do tego jak byśmy jechali na tym samym wózku. Rozmawiamy o poszczególnych artykułach, jak je interpretują w innych starostwach, naprawę tak fajnie jeszcze nie było, chociaż nigdy nie było żle. W PKK nie bylo miejsca urodzenia, terminu ograniczen na orzeczeniu, ale moze zapomnial ktos wpisac. Panie powiedzialy, ze same beda kserowaly orz. wszystkim.
    KRZYCH

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

KRZYSZTOF 10 napisał:
    W PKK nie bylo miejsca urodzenia...
    W orzeczeniu lekarskim też nie ma miejsca urodzenia, tylko jest adres zamieszkania.

...terminu ograniczen na orzeczeniu,...
    Też to jest w PKK, tylko jeśli nie ma żadnych ograniczeń, to nic tam nie wpisują.

U mnie z wydziałem komunikacji nawiązała się całkiem miła współpraca, podchodzimy do tego jak byśmy jechali na tym samym wózku. Rozmawiamy o poszczególnych artykułach, jak je interpretują w innych starostwach, naprawę tak fajnie jeszcze nie było, chociaż nigdy nie było żle.
    To masz fajnie .
    A Twoje Starostwo wykupiło sobie "Portal Starosta" z PWPW?
    Mazi napisała:
    w Portalu OSK jest druk o zakończeniu kursu, który wysyła się do starostwa i nazywa się on "Zaświadczenie o ukończeniu kursu". Są tam umieszczone wszystkie dane kursanta, wykładowcy, instruktora, itd. zgodnie z ustawą.
    Akurat zaświadczenie musi zawierać informacje zgodne z rozporządzeniem.
    Mazi napisała:
    Ja drukuję ten dokument i umieszczam w dokumentacji kursanta.
    Mazi a masz możliwość wydrukowania tego, zeskanowania i wklejenia tutaj? Zobaczylibyśmy jak to wygląda.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

W PKK są informacje odnośnie nr. badań lekarskich, daty kiedy zostaly wydane i do kiedy są ważne...

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Jednak jest możliwość wydrukowania z Portalu OSK zaświadczenia o ukończeniu kursu.
    Wklejam skan. Oczywiście pozwolilem sobie zamazac dane kursantki bo nie mam prawa ich wklejać.
    Tylko zastanawiam sie dlaczego nie ma daty zakonczenia kursu?
    Możliwe, że do starostwa poszla inna informacja o zakonczeniu szkolenia, nie taka sama jaka mozna wydrukowac.
    Bylem dzisiaj w starostwie, pytalem sie czy wszystkie wyslane przeze mnie info. przez Portal OSK dochodzą to powiedzieli że wszystko wpożadku. Nawet dzisiaj juz termin egzaminu tej kursantce wyznaczylem.

A tak z innej beczki to dzisiaj wjechali nam w kufer hehe Ale leciutko
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Skan zasw..jpg
Wyświetleń:	267
Rozmiar:	73.8 KB
ID:	125  
    Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 23-04-2013 o 20:31

Od dawna na forum

A jak to jest z kursantem i innego powiatu??? Co osrodek musi zrobic pobierajac jego PKK???

Mieszka w
    Podlasie

slowdzerson napisał:
    Jednak jest możliwość wydrukowania z Portalu OSK zaświadczenia o ukończeniu kursu.
    Wklejam skan.
    Sławek dzięki
    slowdzerson napisał:
    Oczywiście pozwolilem sobie zamazac dane kursantki bo nie mam prawa ich wklejać.
    Rzecz jasna i oczywista

Teraz trochę na temat tego co wkleiłeś.
    Na pierwszy rzut oka widać, że twórcy Portalu OSK (PWPW) gubią się w tym wszystkim. To co oni nazwali "Zaświadczeniem o zakończeniu kursu" (nawiasem mówiąc, nie ma czegoś takiego w ustawie) nie jest zaświadczeniem o ukończeniu szkolenia, tylko danymi osób, które ukończyły kurs o których mowa w art.27 ust.1 pkt 4. Nie jest zrozumiałym dla mnie, dlaczego tak to zostało nazwane.
    Zaświadczenie o ukończeniu szkolenia musi być zgodne z § 15 ust.1 rozporządzenia w sprawie szkolenia...i art.27 ust.5 u.o.k.p.
    Po za tym w skanie tym nazwanym przez PWPW "zaświadczeniem o zakończeniu kursu" brakuje:
    -liczby godzin zajęć teoretycznych
    -liczby godzin zajęć praktycznych
    -imienia i nazwiska osoby dokonującej aktualizacji profilu
    -podpisu kierownika ośrodka szkolenia kierowców, który powinien być zgodnie z art.27 ust.5 u.o.k.p.
    Za to jest wszystko to, o czym mowa w art.27 ust.1 pkt 4- czyli informacja do starostwa o zakończeniu kursu i wydaniu zaświadczenia.
    Pewnie niektóre Starostwa łykną to jako zaświadczenie o ukończeniu szkolenia. Ja nie.
    dami napisał:
    A jak to jest z kursantem i innego powiatu??? Co osrodek musi zrobic pobierajac jego PKK???
    Procedura jest taka sama, ja z kursantem z Twojego powiatu. Nie ma żadnej różnicy.

Mieszka w
    Podlasie

Zapomniałbym
    slowdzerson napisał:
    A tak z innej beczki to dzisiaj wjechali nam w kufer hehe Ale leciutko
    Pewnie zatrzymałeś się w związku ze znakiem "STOP", lub sygnalizatorem S-2, mimo iż nic nie jechało
    Często L-ki dostają strzała w tył.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał ksu Zobacz post
    Zapomniałbym
    slowdzerson napisał:

Pewnie zatrzymałeś się w związku ze znakiem "STOP", lub sygnalizatorem S-2, mimo iż nic nie jechało
    Często L-ki dostają strzała w tył.
    A nie, my mieliśmy troszkę inna sytuację.
    Jechaliśmy drogą z pierwszeństwem i bylo przejście dla pieszych, stal przed przejściem pieszy ale nie byl skierowany do przejścia (oczywiście zwróciłem uwagę kursantce, że zbliżamy sie do przejścia, a przed przejsciem stoi czlowiek, żeby zachowala ostrożność), jak już dojeżdżaliśmy do przejscia to ten czlowiek akurat w tym czasie obrócił sie w stronę przejścia i nie bylo wiadomo czy chce na nie wejsc czy jeszcze nie.
    Kursantka jak go zobaczyła to sie wystraszyla i bardzo gwałtownie nacisnęła na hamulec i się zatrzymała, a bardzo blisko za przejściem z prawej strony była droga podporządkowana i facet wyjeżdżał z tej drogi, zapatrzył się w lewo, a nie zauważył, że my już stoimy... i było bum

Oczywiście winy tutaj naszej nie było
    Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 23-04-2013 o 23:42

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

A wracając jeszcze do tego zaświadczenia o ukończeniu kursu, ktore wkleilem to wogóle tam jest troche namieszane.
    Jest tam nazwa mojej szkoly ale adres nie jest mojej siedziby tylko mojego miejsca zamieszkanie, biuro OSK mam w innej miejscowości
    Ostatnio edytowane przez slowdzerson ; 23-04-2013 o 23:44

Mieszka w
    Podlasie

Podczas zatrzymania przed przejściem dla pieszych, też właśnie często dochodzi do najechania na tył L-ki.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia