Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
    Nowy użytkownik

Własna działalność Instruktor nauki jazdy.

Witam.
    1)Mam kilka do was pytan z wiązanych z instruktorem prawa jazdy k..B
    2)Jaki jest koszt takiego egzaminu na mazowszu??
    3)Czy po zdanym egzaminie mogłabym założyć swoją działalność w tym kierunku i naczuczać ???
    4)Samochód na własnej dzaiłalności musi być nowy czy można odkupić??
    5)Ile trwa kurs na instruktora??
    6)Jaki jest mniej więcej koszt własnej działalności miesięczny??
    7)Jaki jest procent zdawalności tych egzaminów??
    Po ukończeniu kursu ile trzeba czekać na egzamin??

Bardzo bym prosiła o odpowiedzi zadanych pytań.
    Z góry wam wszystkim dziękuje.

Nowy użytkownik

Witam
    to tak
    odp:
    2) co do kosztów na Mazowszu to dokładnej ceny nie znam kursu ale ogólnie jest to w granicach ok 3 tyś
    3) teoretycznie do założenia działalności nie jest Ci potrzebny skończony kurs Instr.
    4) co do Auta to może być nowy albo używany zależy od funduszy jakimi będziesz dysponował
    5) średnio kurs trwa od 3-6 miesięcy
    6) co do kosztów działalności to zależy od wielu czynników
    - cena lokalu (sali wykładowej)
    - cena placyku
    - koszty Zus, podatek
    - koszty pracowników
    - koszty utrzymania Auta( czyli opony, przeglądy OC, czasem AC jak kto woli, awarie itd.....)
    REKLAMA
    kasa fiskalna, podpis elektroniczny, itd.....
    Acha i bardzo ważne Amortyzacja Auta kupujesz za 50 tys nowy i po 5 latach średnio wymieniają na nowy a ten jak sprzedasz za 10 tyś to będzie oki czyli jakieś 670zł miesięcznie

No jest tego trochę wszystko zależy ile będziesz płacił
    zdawalność egzaminów na instruktora wtedy jak ja zdawałem to było coś ok 18%

Nowy użytkownik

witam gdzie można zrobić kurs na obsługę kasy fiskalnej ? ile czasu zajmuje zrobienie takiego kursu ? ile to kosztuje? oraz gdzie można nabyć taką kasę fiskalną ? jest jakaś ulga podatkowa ? przy zakupie takiej kasy?

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Mila W:
    witam gdzie można zrobić kurs na obsługę kasy fiskalnej ?
    Najczęściej w punkcie w którym kasę zakupisz. Jeśli dany punkt specjalizuje się w sprzedaży kas fiskalnych, to i najczęściej przeprowadza też szkolenie dotyczące obsługi kasy.
    ile czasu zajmuje zrobienie takiego kursu ?
    To zależy jak szybko przyswajasz wiedzę, jaki będzie to rodzaj kasy, na ile kodów kasa będzie zaprogramowana itp.
    Ostatnio byłem w zastępstwie na szkoleniu z obsługi kasy fiskalnej i takie szkolenie trwało około 30 minut.
    ile to kosztuje?
    Szkolenie bardzo często zawiera się cenie kasy.
    Jeśli gdzie indziej kupisz kasę, a gdzie indziej będzie szkolenie, to taki koszt szkolenia wynosi około 100 zł.
    oraz gdzie można nabyć taką kasę fiskalną ?
    Np. w sklepach komputerowych często są też w sprzedaży kasy fiskalne, lub w sklepach, które specjalizują się tylko w sprzedaży kas.
    jest jakaś ulga podatkowa ?
    Jeśli spełnisz wszystkie wymagania formalne w odpowiednich terminach, to U.S. zwróci Ci 700 zł za zakup kasy. Musisz tylko po zakupie kasy przez co najmniej 3 lata prowadzić działalność i kasa nie może być zakupiona na raty.
    P.S.
    Poszukaj w tym dziale tematu o kasach fiskalnych, bo taki temat był już poruszany przed 1 marca 2013 r.

Znalazłem.
    Tutaj masz lin do tematu, który Cie interesuje:
    http://naukajazdy.pl/forum/showthrea...=kasa+fiskalna
    Ostatnio edytowane przez ksu ; 11-03-2015 o 11:45 Powód: Dodanie linku to odpowiedniego tematu

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Cytat Napisał ksu Zobacz post
    szkolenie trwało około 30 minut
    Cytat Napisał ksu Zobacz post
    koszt szkolenia wynosi około 100 zł.
    To ja chcę też tyle zarabiać.. 2 stówki na godzinę - marzenie !!!

Mieszka w
    Podlasie

Szkolenie na którym byłem w zastępstwie było akurat w cenie zakupu kasy fiskalnej ,ale kasa też swoje kosztuje Musieliśmy teraz zakupić kasę do drugiej działalności gospodarczej.
    Przed końcem lutego robiłem przegląd swojej pierwszej kasy fiskalnej. Jest obowiązek zrobienia takiego przeglądu przed upływem dwóch lat od dnia fiskalizacji. Cena to 123 zł z podatkiem vat. Taki przegląd trwał około 30 minut.
    Także faktycznie niezły interes

Od dawna na forum

Niby tak, ale przecież nikt nie kupuje kasy raz w miesiącu stale Dziś kupi, a potem aż pamięć fiskalna się zapełni...

Mieszka w
    Podlasie

Co do pamięci fiskalnej, to z tego co się orientuję, kasa fiskalna jest zaprogramowana na 1830 raportów dobowych. Czyli teoretycznie jeśli ktoś codziennie coś sprzedaje i codziennie robi raport dobowy, to kasa wystarczy na 5 lat, czyli na tyle ile trzeba przechowywać dokumenty związane ze sprawami księgowymi i urzędem skarbowym.
    Te droższe kasy są zaprogramowane na 2500 lub 2600 raportów dobowych. Zależy to też od producenta kasy.

Od dawna na forum

No dlatego biznes na tym słaby ...

Mieszka w
    Podlasie

Żniwa dla punktów sprzedających kasy są wtedy kiedy dana "gałąź" działalności gospodarczej ma obowiązek rejestrowania sprzedaży za pomocą kasy fiskalnej.
    Tak jak OSK miały obowiązek od 1 marca 2013 r. przejść na kasę fiskalną, a teraz od 1 marca 2015 r. obowiązek taki dotyczy m.in. lekarzy, dentystów, prawników, fryzjerów, kosmetyczki, mechaników samochodowych czy osoby prowadzące stacje diagnostyczne. Teraz trzeba sobie zadać pytanie ile jest takich lekarzy, dentystów, prawników itd., którzy zakupią takie kasy.
    Będąc 20 lutego w takim punkcie dowiedziałem się, że w ciągu miesiąca sprzedali okołu 200 takich kas. Najtańsza kasa kosztuje około 860 zł, najdroższa 1500 zł (mowa o tych które najczęściej były kupowane).
    Uśredniając 1000 zł za kasę razy 200 sztuk, wychodzi 200000 zł (dwieście tysięcy złotych).
    Ile musi pracować OSK żeby w sezonie żniwnym mieć obrót 200 tyś miesięcznie?
    Oczywiście nie zawsze jest okres "żniw", czyli obowiązku zakupu kasy, ale minister finansów co jakiś czas funduje takie "żniwa".
    Sklep w którym byłem, nie wyrabiał się ze szkoleniami dla osób które zakupiły kasy. Trzeba było umawiać się na konkretne terminy, bo na bieżąco w dniu zakupu nie było szansy na szkolenie.
    Więc dobrze prowadzony interes z kasami nie jest według mnie najgorszym interesem
    Może by się przebranżowić...?

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia