Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 9 z 11 PierwszyPierwszy ... 7891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 107
    Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Lublin

Niby diesel bardziej oszczędny, ale naprawa, wymiana filtru cząstek stałych itd. to kosztowne rzeczy.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Gdańsk

Moim zdaniem dla oszczędnych i dużo jeżdżących diesel albo benzyna gaz. Dla tych co nie lubią klekotania i nie przeszkadza im wyższe lekko wyższe spalanie to benzyna. Trzeba pamiętać też o wyższych kosztach ekspolatacji diesla.

Nowy użytkownik

Teraz silniki diesla tak nie klekocą, są wyżyłowane do granic możliwości dla eco, oszczędności i cichej pracy. Do czegoś ten dwumas zakładają. Diesel owszem jak nowy.

Banned

Nowe silniki benzynowe spalają 5-6 litrów, czasem mniej niż diesel.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    Katowice

Nigdy nie jeździłem dieslem ale znam wielu fanów tego rozwiązania i generalnie jedne i drugie (benzyniaki) są bardzo dobre. Wszystko zależy od zamiłowania do charakterystyki silnika i wykorzystania pojazdu.

W większości przypadków benzyna wystarcza. Dodatkowo wydaje mi się że liczba zalet przemawia na jej korzyść. Do tego dochodzą kwestie ekonomiczne. Żaden diesel nie będzie tak oszczędny jak Pb + LPG. Dodatkowo założenie instalacji LPG jest ekonomiczne. Nie grozi nam zatem sytuacja, w której centra większych miast staną się nieosiągalne. Warto o tym pomyśleć, ponieważ ekolodzy i wszechobecny ostatnio smog oraz podwyższone normy zanieczyszczenia prędzej czy później spowodują że taki przepis wejdzie w życie. Prosty przykład Krakowa. Choć nie zdziwię sie jak Katowice również coś takiego wprowadzą. Ostatnio miasto dorobiło się prawdziwego "centrum", więc są pomysły z wyłączenia ruchu kołowego...

Banned

mam diesla i jestem zadowolony

Nowy użytkownik

ja sie nie znam ale wiem że ja mam samochód na benzyne a sąsiad ma diesla
    dziś rano ja odpaliłam na dotyk i pojechalam do pracy a sisiad musial kombinować

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

@anna - uzupełnij profil to łatwiej będzie sie dogadac, bo raczej ciężko aby rano na południu kraju były problemy z autami. Nie było dużego mrozu, teraz jest około 0*C.. Czyli spoko.. Nie wykluczam też awarii świec żarowych ..

Cytat Napisał danielprze Zobacz post
    preferuje silniki benzynowe powyżej 3 litrów
    Przypominam, że wątek był założony by porównać naukę jazdy na różnych autkach - 3 litrowe silniki raczej nie wchodza w grę.. Proszę trzymać się tematu..
    Ostatnio edytowane przez silvox ; 06-01-2016 o 10:32

Użytkownik
    Mieszka w
    dolnośląskie

@Silvox - to Anny "dziś rano" było wczoraj, u mnie wczoraj rano na południowym-zachodzie było -13. Kto wie, co wtedy robiły niektóre diesle.
    Uczyłam się na benzynie z gazem, pod koniec nauki dodatki na dieslu. Po prostu jest trochę inaczej, ani łatwiej ani trudniej.

Od dawna na forum Avatar silvox
    Mieszka w
    malopolskie

Cytat Napisał arnica Zobacz post
    "dziś rano" było wczoraj
    Tak, masz rację, nie spojrzałem dokładnie na datę.. Wczoraj faktycznie było duzo zimniej..
    Co nie zmienia faktu braków w profilu..
    Cytat Napisał arnica Zobacz post
    Uczyłam się na benzynie z gazem, pod koniec nauki dodatki na dieslu
    Dokładnie tak robimy w naszej szkole.. Mamy dwa rózne autka i staramy się szkolić na obu, aby na egzaminie nie było szoku..
    Pozdro...
    Ostatnio edytowane przez silvox ; 06-01-2016 o 12:03

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia