Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
    Od dawna na forum Avatar bonifacy

Cytat Napisał benek Zobacz post
    ... Bonifacy nadjeżdżając z przeciwka, widzi swój znak (początek strefy), z której wyjeżdża '1' co rozwiewa Jego wszelkie wątpliwości co do pierwszeństwa, dla tych dwóch pojazdów.
    Znak po przeciwnej stronie drogi nie jest "mój". Dla mnie ważne jest jaką drogą się poruszam i czy nie jestem w równorzędnej pozycji ze skręcającym z naprzeciwka w prawo.
    @ksu zadał sobie trud i opłaciło się. Me wątpliwości rozwiane. Wyjeżdżając z parkingu spod CH mijam znak "Koniec strefy ruchu" i od tej pory jadę drogą publiczną.
    Właśnie czegoś takiego mi tutaj brakowało.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Czyli niejasności i wątpliwości rozwiane, mam nadzieję
    Powiem Wam, że uczę w Łomży około 15 lat, ale nigdy nie byłem w tym miejscu. Dopiero dzisiaj tam zajechałem
    Co do tematu, to dodam jeszcze, że droga za znakiem "koniec strefy ruchu" ma długość około 30 m. Także na pewno jest to droga twarda.

Użytkownik

Cytat Napisał bonifacy Zobacz post
    Znak po przeciwnej stronie drogi nie jest "mój". Dla mnie ważne jest jaką drogą się poruszam i czy nie jestem w równorzędnej pozycji ze skręcającym z naprzeciwka w prawo.
    @ksu zadał sobie trud i opłaciło się. Me wątpliwości rozwiane. Wyjeżdżając z parkingu spod CH mijam znak "Koniec strefy ruchu" i od tej pory jadę drogą publiczną.
    Właśnie czegoś takiego mi tutaj brakowało.
    Rozumiem, że jeżdżąc po mieście, na skrzyżowaniach, ZAWSZE ustępujesz tym jadącym drogą z prawej, bo widoczny od tyłu, stojący tamże, znak A-7, nie jest TWÓJ.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał benek Zobacz post
    Rozumiem, że jeżdżąc po mieście, na skrzyżowaniach, ZAWSZE ustępujesz tym jadącym drogą z prawej, bo widoczny od tyłu, stojący tamże, znak A-7, nie jest TWÓJ.
    Tak, ustępuje się pierwszeństwa zawsze.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia