Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    Od dawna na forum

przejscie dla pieszych, jedno czy dwa??

Ostatnio kursant opowiedział mi przypadek jak jego znajomy nie zdał ponieważ nie ustąpił pierwszeństwa pieszemu na przejściu dla pieszych. niby wszystko ok ale sprawa była trochę dziwna, otóż pieszy wszedł na przejście z lewej strony a na środku drogi była wysepka, i to oblanie powinno byc niesłuszne bo to są wtedy dwa odrębne przejścia. ale co jesli psay są namalowane ciągiem?? czy wtedy można traktowac przejście jako jedno?? jedyne wytłumaczenia tego fenomenu jakie mi przychodzi do głowy to właśnie taka interpretacja egzaminatora.
    niby wysepka ale nie ma przerwy w malowanych pasach.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Wiesz w to co mówią kursanci, ja bym do końca nie wierzył, bo to różnie bywa z tym ich tłumaczeniem się. Często odwalą jakiś numer, a winę zrzucają na egzaminatora.
    Co do takiego przejścia, to jak najbardziej są to dwa odrębne przejścia. Nie ma znaczenia, że to nie przejście jest rozdzielone wysepką i jak napisałeś "pasy są namalowane ciągiem". Ważne jest to, że to ruch pojazdów jest rozdzielony wysepką lub za pomocą innego urządzenia.
    Raczej nie chce mi się wierzyć, że egzaminator mógłby tego nie wiedzieć i zinterpretować to w inny sposób.

Od dawna na forum

też mi to nie pasuje, wiem jak kursanci potrafią się wybielić możliwe, że pieszy szedł dosyć szybko o juz był na środku i był zdecydowany wejść a kursant nie reagował chociażby zdjęciem nogi z gazu??

Użytkownik

Po tym co przeczytałem o egzaminach w Kielcach to już raczej nic mnie nie jest w stanie zdziwić...
    Zresztą Panowie (i Panie rzecz jasna) jak macie możliwość to zerknijcie do ostatnich testów (tych niby takich samych jak miały być na nowym egzaminie), tam też nieźle pojechali z sytuacją z przejściem dla pieszych...
    I żeby tylko tam - a przepisy aż tak to się nie zmieniły

Od dawna na forum

a skąd masz nowe testy skoro nie miały być jawne??

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

pisarmen napisał:
    ...możliwe, że pieszy szedł dosyć szybko o juz był na środku i był zdecydowany wejść a kursant nie reagował chociażby zdjęciem nogi z gazu??
    Mogła być i taka sytuacja i wiele innych.

Od dawna na forum

wiem dokładnie o tym, kursant jest pod takim wrażeniem na egzaminie, że to czego nie zobaczy to dopowie i wtedy zawsze egzaminator jest winny

Użytkownik

Cytat Napisał pisarmen Zobacz post
    a skąd masz nowe testy skoro nie miały być jawne??
    Z tego samego źródła co szkoła w tym artykule:
    http://www.prawojazdy.com.pl/aktualnosci/single/id/1103

Od dawna na forum

te pytania tam zamieszczone to raczej wytwór czyjeś inwencji twórczej. ponieważ nigdzie ich oficjalnie nie było z racji ich niejawności. Po prostu jakiś ośrodek stworzył je na własne potrzeby na podstawie projektu rozporządzenia którego oficjalnie nie było.

Użytkownik

no to żem to napisał przecież

zerknijcie do ostatnich testów (tych niby takich samych jak miały być na nowym egzaminie)

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia