Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 3 z 33 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 329

Temat: Portal OSK

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Też dzisiaj uzyskałem dostęp do "Portalu OSK".
    M.S. napisał:
    Egzamin wewnętrzny z tego co wiem 8 zł od kursanta
    8 zł + podatek vat- miesięcznie. Nie od jednego kursanta. Przynajmniej ja mam taki zapis w piśmie z PWPW, które dostałem za pośrednictwem starostwa.
    slowdzerson napisał:
    Czyli tam gdzie mamy opcje zmień, edytuj, możemy SAMI aktualizować swoje dane np. odnośnie infrastruktury itp.?
    Prawdopodobnie tak. Pod warunkiem, że zdecydujemy się na funkcjonalność fakultatywną- płatną 40 zł + vat.

Użytkownik Avatar ckalpel

Należy nanosić poszczególnych kursantów i ich zajecia od 19stycznia obligatoryjnie czy np. szkolenia z dnia dzisiejszego również muszą zostać tam dodane?

Od dawna na forum

Cytat Napisał slowdzerson Zobacz post
    Czyli tam gdzie mamy opcje zmień, edytuj, możemy SAMI aktualizować swoje dane np. odnośnie infrastruktury itp.?
    Możemy sami "wpisać" nasze dane odnośnie infrastruktury, instruktorów i pojazdów, bo po uruchomieniu wszystko mamy puste (mimo, że Starostwo to uzupełniło) i jak uzupełnimy to wysyłamy "paczkę ETD" (elektroniczna transmisja danych) do Starostwa i tam weryfikują to czy jest OK i akceptują, albo odrzucają i piszą co trzeba zmienić.
    Ostatnio edytowane przez M.S. ; 17-01-2013 o 22:31

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    DZG

Zaopatrzyłam się w zestaw do podpisu elektronicznego certum ale pojawia się pytanie... czy do podpisywania dok do Starostwa wystarczy certyfikat uniwersalny (z nr pesel) czy to ma być certyfikat rozszerzony w dodatkowymi danymi (NIP, REGON itp)?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Jeśli można wiedzieć ile kosztuje taki podpis i na jaki czas on jest? Czy żeby zakupić podpis elektroniczny trzeba gdzieś się udać osobiście, czy można to załatwić np przez internet?

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    DZG

Zestaw do podpisu kosztuje ok 300 zł (karta+ czytnik+oprogramowanie) taki zestaw musisz sobie kupić np. https://sklep.unizeto.pl/produkty/of...-kierowcow,85/ , potem wszytko zainstalować itp. Ja na razie tego nie robiłam, bo nie wiem czy ma być wersja uproszczona czy rozszerzona?! Przy rejestracji generowana jest umowa i inne formularze, które trzeba podpisać w obecności np. notariusza, dokumenty odsyłasz i certyfikat będzie aktywny. Niby tak to wszytko działa.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał asia85z Zobacz post
    Zaopatrzyłam się w zestaw do podpisu elektronicznego certum ale pojawia się pytanie... czy do podpisywania dok do Starostwa wystarczy certyfikat uniwersalny (z nr pesel) czy to ma być certyfikat rozszerzony w dodatkowymi danymi (NIP, REGON itp)?
    wystarczy uniwersalny

Nowy użytkownik

Uzupełniłem sobie już wszystko i stwierdzam że ten program jest po prostu słaby. Studenckie projekty sa bardziej rozbudowane. Mam nadzieje że ktoś kto to tworzył będzie czytał/szukał przynajmniej podpowiedzi postów bo oczywiście nie ma nigdzie takiej opcji na stronie pwpw osk
    Jak już wcześniej pisali teoria jest liczona jako 60 min a nie 45 ciekawe kiedy to poprawią i czy poprawią bo program sugeruje tworząc kurs 20h teori :/
    O co chodzi z badaniami lekarskimi instruktora i badaniami psychologicznymi i ważnością -coś dla nowych legitymacji które dopiero wejdą?
    Ale po co to -mogli by chociaż dać ważność legitymacji i umowy.
    Dodać Ratownika/Obsługę biura i także ważność umowy.

Zakupiłem podpis z cer tum za około 280zł promocja dla osk - można podpis kupić w sklepie komputerowym typu v..bis ale lepiej na stronce znaleźć kontakt bezpośredni do firmy bo i tak trzeba sie spotkać w celu podpisania umowy przy pracowniku.
    W każdym razie nie widzę jak to połączyć z tym portalem np w opcjach czy cokolwiek?. Jak uzupełni się w infrastrukturze to sam program sie pyta czy wysłać ETD czyli informacja leci do starostwa i co dalej?
    Jest informacja o akceptacji ?
    Doszedł już ktoś do momentu w którym jest wymagany w ogóle podpis? Można by zrobić symulacje wydania wniosku zanim wszyscy kupimy podpisy a okaże się ze są nie potrzebne.

Nie można by porostu wysłać pdf. z podpisem z informacja o kursie początku końcu i egzaminie zamiast cudować z jakimś słabym portalem.

Nie rozumiem za co mam tutaj płacić?

Od początku pracuje na kalendarzu g oogla i chociaż by nie wiem co robili to goo gla nie przebija
    Edytować kalendarz można ze wszystkiego telefonu tableta komputera telewizora czegokolwiek -w portalu też ale powiadomienia można ustawić na maila dla każdego instruktora- sms nawet jest darmowy -testowałem działa!! i najważniejsze jest go ogle za darmo
    To za co mamy tutaj płacić?

Testowałem wszystkie możliwe programy do obsługi osk i nikt nie wprowadził tak prostej sprawy -a mianowicie
    kalendarz na którym instruktor rezerwuje swój czas na to kursant rezerwuje lekcje i tylko w wymiarze takim jaki sobie opłacił jak skończyły mu się kredyty to musi wpłacić kasę proste -samo się kręci. Nie ważne - na zwykłym kalendarzu papierowym tez się da pracować.

Naprawdę nie wiem czy śmiać czy płakać ale to jest żałosne np. opcja tworzenia karty do drukowania po czym program odsyła do stronki ze wzorem karty jeszcze w takiej jakości że nie wiem z kąd oni ja wzięli - darmowe programy generują kartę z wypełnionymi danymi kursanta.

Także płacić 40 zł musimy za to żeby starosta po przesłaniu od nas informacji miał wygodniej i widział w systemie że otwierasz kurs kończysz i wyznaczasz egzamin bo reszta tego portalu jest niepotrzebnym zawracaniem gitary hmm jak to nazwać ale chyba najbardziej adekwatnie to oszustwo. Bo dlaczego ja mam płacić a nie starostwo czy nie wiem rząd. To ma być jakaś opcja? Płacisz za dziadostwo albo musisz się posłusznie meldować?
    Brakuje tylko żeby opcje wpłat kalendarzy i wszystkiego były wymagane i żeby góra miała do tego dostęp z odpowiedzialnością karną.-inwigilacja na maxa

W każdym razie ktoś sie śmieje nam w twarz bo dali nam jakąś ściemę niedopracowaną (czy ktoś miał też problem się zalogować :/ widział ktoś kryteria hasla .,.,..*^**^*!! hahahaha uwazaj!! no
    i niech się wypchają tymi 40 zł bo przyjdzie jeszcze czas na ocene

Użytkownik Avatar faziasty
    Mieszka w
    Kielce

Cytat Napisał mdx Zobacz post
    Doszedł już ktoś do momentu w którym jest wymagany w ogóle podpis? Można by zrobić symulacje wydania wniosku zanim wszyscy kupimy podpisy a okaże się ze są nie potrzebne.
    Z tego co pamiętam to podpis będziesz potrzebował dopiero do pobrania (albo wysłania po skończeniu kursu?) PKK. Pewnie przeglądarka sama zapyta o podpis kiedy będzie potrzebowała.

Nie rozumiem za co mam tutaj płacić?
    Ja w ogóle nie rozumiem co to wszystko ma na celu i komu to 'zrobi dobrze'. Bo OSK nie, kursantom chyba też nie, starostwa i tak będą miały to w d., a przy kontroli i tak będą wymagały papierowych dokumentów. PWPW sobie trochę zarobi.

Rozumiem idee ujednoliconego profilu każdego kierowcy. Spoko, to może ma jakiś sens. Baza wiedzy dla urzędów o infrastrukturze, pracownikach OSK, okej, niech będzie. Ale jeżeli oni chcą nas bardziej kontrolować, w tym zbędne pierdoły, zmuszając nas do dodatkowej pracy w tym celu, to czemu jeszcze my za to mamy komuś płacić?

Naprawdę nie wiem czy śmiać czy płakać ale to jest żałosne np. opcja tworzenia karty do drukowania po czym program odsyła do stronki ze wzorem karty jeszcze w takiej jakości że nie wiem z kąd oni ja wzięli - darmowe programy generują kartę z wypełnionymi danymi kursanta.
    Jakie to programy?

Użytkownik Avatar faziasty
    Mieszka w
    Kielce

Zobaczcie to
    http://www.spsadmi.pl/
    SPS/Winfor chyba przygotował jakąś alternatywę dla aplikacji PWPW. Darmową. Tylko nie wiem jak to się ma do komunikacji ze starostwem.

Ciekawostki:
    Obowiązki informacyjne OSK wobec starostw.
    http://www.youtube.com/watch?v=2HKZU9PTKtA
    Uzyskanie Profilu Kandydata na Kierowcę za pośrednictwem OSK.
    http://www.youtube.com/watch?v=8ZNYFp6Px9Y
    Przeprowadzenie egzaminu wewnętrznego 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=LnoM_3lHB-s

"Forma egzaminu wewnętrznego musi być zgodna z formą egzaminu państwowego".
    A to w jaki sposób mam spełnić? Rozumiem, że program trzeba będzie kupić? Skąd? Gdzie? Jaki?
    Bo ten egzamin wewnętrzny w PWPW to chyba tylko możliwość wysłania wyniku. Ale z tego co rozumiem to nie ma być wg starego wzoru 18 pytań tylko ten nowy. Jak go przeprowadzić w szkole?

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia