Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 23 z 33 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 329

Temat: Portal OSK

Nowy użytkownik

Cytat Napisał dami Zobacz post
    po egzaminie. Ja mam pytanie. Jestem na programie podstawowym i właśnie skończyłem kurs, egzamin wewnętrzny był. Muszeaktualizować profil, i co dalej? Zaświadczenie wypisuje? I to zaświadczenie daje kursantowi? A co on musi mieć zapisując się na egzamin? Bo u nas tryb awaryjny w wordzie czyli ze papierowo wszystko. Dziękuję i pozdrawiam
    ja właśnie dzwoniłam do swojego starostwa i historia wygląda tak - po zdanym egzaminie wewnętrznym i aktualizacji profilu kursanta należy odesłać aktualizacje do starowstwa a ręcznie wypisać zaświadczenie o ukończeniu kursu na starym druku i oryginał przekazać kursantowi.w celu ustalenia egzaminu państwowego kursant zawozi do WORD opłate egzaminu i zaświadczenie o ukończeniu kursu - tyle mi przekazano:/ dodam tylko że mam rozszerzoną wersje portalu i nie działa mi podpis elektroniczny i wszystko robie ręcznie

Nowy użytkownik

Cytat Napisał dami Zobacz post
    po egzaminie. Ja mam pytanie. Jestem na programie podstawowym i właśnie skończyłem kurs, egzamin wewnętrzny był. Muszeaktualizować profil, i co dalej? Zaświadczenie wypisuje? I to zaświadczenie daje kursantowi? A co on musi mieć zapisując się na egzamin? Bo u nas tryb awaryjny w wordzie czyli ze papierowo wszystko. Dziękuję i pozdrawiam
    ja właśnie dzwoniłam do swojego starostwa i historia wygląda tak - po zdanym egzaminie wewnętrznym i aktualizacji profilu kursanta należy odesłać aktualizacje do starowstwa a ręcznie wypisać zaświadczenie o ukończeniu kursu na starym druku i oryginał przekazać kursantowi.w celu ustalenia egzaminu państwowego kursant zawozi do WORD opłate egzaminu i zaświadczenie o ukończeniu kursu - tyle mi przekazano:/ dodam tylko że mam rozszerzoną wersje portalu i nie działa mi podpis elektroniczny i wszystko robie ręcznie

Nowy użytkownik

a jeszcze mi sie jedno pytanie nasunęło - jak wysłać aktualizacje nie mając podpisu elektronicznego - podpis chyba jest wymagany w celu wysłania takich danych??

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

kasienka82 napisał:
    Mam takie pytanie...
    czy aktualizacje robie przed czy po egzaminie wewnętrznym?
    Po egzaminie wewnętrznym.
    dami napisał:
    Muszeaktualizować profil, i co dalej?
    Wypełniasz oświadczenie składane w przypadku awarii systemu teleinformatycznego i składasz je do word-u. Word odsyła je do właściwego Starostwa celem potwierdzenia danych i zablokowania PKK. Natępnie Starostwo przesyła ponownie dokumenty do word-u i można wtedy zarejestrować osobę na egzamin.
    dami napisał:
    Zaświadczenie wypisuje? I to zaświadczenie daje kursantowi?
    To już zależy od Starostwa. Jedno masz na pewno mieć w dokumentacji kursu. Czy dla osoby szkolonej dawać zaświadczenie? U mnie w Starostwie każą dawać, a w innym nie. Jak dasz na pewno nie będzie to błędem. Najlepiej zapytaj w swoim Starostwie.
    dami napisał:
    A co on musi mieć zapisując się na egzamin? Bo u nas tryb awaryjny w wordzie czyli ze papierowo wszystko.
    Tak jak wyżej opisałem.
    Oświadczenie, opłatę za egzamin, w niektórych word-ach wymagają zaświadczenia u ukończeniu szkolenia.

Mieszka w
    Podlasie

kasienka82 napisała:
    a jeszcze mi sie jedno pytanie nasunęło - jak wysłać aktualizacje nie mając podpisu elektronicznego - podpis chyba jest wymagany w celu wysłania takich danych??
    Jest wymagany. Bez podpisu nie zaktualizujesz PKK.
    kasienka82 napisała:
    dodam tylko że mam rozszerzoną wersje portalu i nie działa mi podpis elektroniczny i wszystko robie ręcznie
    Dlaczego nie działa Ci podpis?

Nowy użytkownik

a tego najstarsi górale nie wiedzą - podpis kupiony początkiem lutego...wszystkie komponenty zainstalowane prawidłowo, pin zgodny, wszystkie niezbędne elementy typu java itp świecą na zielono a mimo to chcąc wysłać cokolwiek do starostwa po dłuższym oczekiwaniu pojawia się komunikat na czerwono - Nie odczytano certyfikatów do podpisywania:/

Mieszka w
    Podlasie

A z jakiej przeglądarki internetowej korzystasz?

Nowy użytkownik

Cytat Napisał ksu Zobacz post
    A z jakiej przeglądarki internetowej korzystasz?
    mozilla firefox....oraz z windows internet explorer

Mieszka w
    Podlasie

Przez mozillę firefox u mnie też nie działa, a przez internet explorer działa. Próbowałaś przez internet explorer?

Nowy użytkownik

Cytat Napisał ksu Zobacz post
    Przez mozillę firefox u mnie też nie działa, a przez internet explorer działa. Próbowałaś przez internet explorer?
    tak i nadal ten sam komunikat....

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia