Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 28 z 33 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 329

Temat: Portal OSK

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Mazi napisała:
    A ja dla odmiany miałam bardzo złe doświadczenia z pracy z tym Portalem...
    slowdzerson napisał:
    Wiecie co? Chyba za szybko pochwaliłem ten Portal hehe....
    Dzięki za opinie , a tych pozytywnych jest chyba bardzo mało...

Nowy użytkownik

Doszły mnie słuchy, że w Portalu OSK można używać zamiast cyfrowego podpisu Profilu zaufania, prawda?
    Jeśli nie to w jaki sposób można zaktualizować PKK bez podpisu? W formie papierowe? Co trzeba dostarczyć do starostwa?

Użytkownik
    Mieszka w
    slask

Cytat Napisał Mazi Zobacz post
    Mi w starostwie w rubryce nr zaświadczenia kazali wpisywać nr PKK. I tak właśnie robię Nie wystawiam już żadnych papierowych zaświadczeń. Ani dla kursanta ani do dokumentacji - bo według mojej wiedzy i informacji ze Starostwa - nie trzeba...
    Mnie własnie też kazali w starostwie kserowac nr pkk zamiast zaświadczenia ale jak będzie to kontrola pokaże.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Ja też zostawiam sobie kopię numeru PKK, gdyż w KEOS nie ma gdzie go wpisać, choć przepisy tego wymagają.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Moze mi ktoś powiedzieć, czy jak zwróciłam profil, po zaktualizowaniu, można go pobrać jeszcze raz? Powiedzmy, że przez pomyłkę, dwa podobne nazwiska, zaktualizowałam nie te osobę co trzeba. Mogą pobrać profil jeszcze raz? Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?

Nowy użytkownik

Cytat Napisał roco60 Zobacz post
    Doszły mnie słuchy, że w Portalu OSK można używać zamiast cyfrowego podpisu Profilu zaufania, prawda?
    Jeśli nie to w jaki sposób można zaktualizować PKK bez podpisu? W formie papierowe? Co trzeba dostarczyć do starostwa?
    Nie da się zaktualizować w formie papierowej... I zgodnie z Ustawą i Rozporządzeniem musi być podpis elektroniczny kwalifikowany... Z tego co wiem, to Profilu zaufania można używać, ale do wysyłania dokumentów do starostwa (tylko nie przez Portal OSK a przez EPUAP), ale nie do aktualizacji PKK.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał reeds Zobacz post
    Moze mi ktoś powiedzieć, czy jak zwróciłam profil, po zaktualizowaniu, można go pobrać jeszcze raz? Powiedzmy, że przez pomyłkę, dwa podobne nazwiska, zaktualizowałam nie te osobę co trzeba. Mogą pobrać profil jeszcze raz? Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
    Widziałam w aktualizacjach Portalu OSK, że dodali taką funkcję, że można poprawiać błędnie zaktualizowany PKK, ale nie wiem jak to działa, bo nie miałam potrzeby testować Chyba najlepiej tam zadzwonić to podpowiedzą jak to zrobić...

Nowy użytkownik

witam koledzy czy coś wiecie co się dzieje z portalem SPSADAMI, że niemożna się zalogować od kilku dni

Nowy użytkownik

podczas zapisów wziąłem od kursanta dowód i PKK, sprawdziłem czy się zgadza i pobrałem go dzień później, bo nie zepsuł mi się internet, czy może być z tego jakiś problem?Data pobrania na str. jest dzień późniejsza niż data rozpoczęcia kursu.
    Druga sprawa, zapomniałem osobie na kursie uzupełniającym pobrać PKK, a wpisałem ją do książki i wydrukowałem paragon, nie mam kontaktu do tej osoby. Czy będzie problem podczas kontroli?

Nowy użytkownik

Cytat Napisał Snajper85 Zobacz post
    zapomniałem osobie na kursie uzupełniającym pobrać PKK, a wpisałem ją do książki i wydrukowałem paragon, nie mam kontaktu do tej osoby. Czy będzie problem podczas kontroli?
    Pisząc kurs uzupełniający masz na myśli jazdy dodatkowe, tak? Bo właśnie takie jazdy nazywa się kursem uzupełniającym... W starostwie powiedziano mi, że kursów uzupełniających im się nie zgłasza, więc pewnie nie pobiera się również PKK... I nie wiedziałam, że wówczas wogóle kursant posiada PKK...

Może ksu będzie lepiej zorientowany odnośnie obu pytań.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia