Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71
    Od dawna na forum
    Mieszka w
    kujawy

Cytat Napisał ks-rider

Autostrada to jezdnia czy droga ?
    Już Ci to napisałem wcześniej. Jest to DROGA dwujezdniowa dwukierunkowa. Składa się z dwóch JEZDNI jednokierunkowych.
    Rozumiesz, ze jezdnia to część drogi czy nie?
    Skoro na jezdni jednokierunkowej mozna wyprzedzać z prawej to na autostradzie też bo z takich właśnie jezdni się składa. Jadąc autostradą ZAWSZE jedziesz JEZDNIĄ jednokierunkową ale już DROGĄ dwukierunkową.

Czego z tego tekstu nie rozumiesz i o co Ci chodzi w ogóle?

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał jaszczomb
    Cytat Napisał ks-rider

Widziales juz autostrade w terenie zabudowanym ? Ja NIE ! O ile przebiega przez miasto to prawnie lezy poza jego granicami a o tym informuja znaki drogowe.

Na jezdni jednokierunkowej dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony.
    Nieważne czy to teren zabudowany czy nie. Autostrady w terenie zabudowanym nie widziałem ale inne drogi dwujezdniowe juz tak. Można więc na nich wyprzedzać w ten sposób. Warunkiem jest, żeby była to jezdnia jednokierunkowa.
    A ja autostrade w terenie zabudowanym widziałem np. w Libercu w Czechach... Biegnie przez środek miasta Liberec to chyba jest w terenie zabudowanym, czy się mylę?

Od dawna na forum

Cytat Napisał slowdzerson
    A ja autostrade w terenie zabudowanym widziałem np. w Libercu w Czechach... Biegnie przez środek miasta Liberec to chyba jest w terenie zabudowanym, czy się mylę?
    Wiesz, nie bede zarzucal Ci, ze podajesz nieprawde, zapytam wiec jaka predkosc obowiazywala na tej autostradzie ?

Pozatym z regoly ( aby nie powiedziec zawsze ) autostrada wyjeta jest z terenu zabudowanego. Przed wjazdem na nia masz ustawione tablice informujace o opuszczeniu terenu zabudowanego ( miasto / wies ), przy wjezdzie ustawione masz tablice informujace o wjezdzaniu do miasta / wsi ).

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał ks-rider
    Wiesz, nie bede zarzucal Ci, ze podajesz nieprawde, zapytam wiec jaka predkosc obowiazywala na tej autostradzie ?

Pozatym z regoly ( aby nie powiedziec zawsze ) autostrada wyjeta jest z terenu zabudowanego. Przed wjazdem na nia masz ustawione tablice informujace o opuszczeniu terenu zabudowanego ( miasto / wies ), przy wjezdzie ustawione masz tablice informujace o wjezdzaniu do miasta / wsi ).

Ja już wcześniej w jednym z postów pytałem jaka jest prędkość na takiej autostradzie ale nikt nie odpowiedział bo sam nie wiem a chciałbym się dowiedzieć...
    A co do tego czy piszę prawde, łatwo to sprawdzić, wejść w Google Maps, wpisać Liberec, dać zdjęcie z satelity i powinno być widać tą autostrade...
    A co do tablic może takowe są nie wiem.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    Program do czegośtama

Ludzie, skupta się. Nie może być autostrady czy ekspresówki w obszarze zabudowanym. Są następujące rodzaje miejsc do poruszania się:
    * droga niepubliczna/wewnętrzna
    * strefa zamieszkania
    * obszar zabudowany
    * droga zwykła, niesklasyfikowana inaczej, tzw. droga poza obszarem zabudowanym
    * droga ekspresowa
    * autostrada

Żadne z tych rodzajów się nie zazębiają. Historycznie pierwotna i jedyna była droga zwykła. Później jednak zaczęto do niej dokładać znaki zmieniające nieco jej znaczenie z uwagi na specyfikę terenu. Ale te rodzaje są wzajemnie wykluczające się.
    Zarządca Przypraw 6.6 / 2010
    Biologiczny System Odpowiadania na forumie.

Pierwszy stworzony przez teoretyków inteligentny odpowiadacz forumowy.
    Stoisz nad przepaścią? Nie daj się, zrób krok naprzód.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał tristan
    Ludzie, skupta się. Nie może być autostrady czy ekspresówki w obszarze zabudowanym. Są następujące rodzaje miejsc do poruszania się:
    * droga niepubliczna/wewnętrzna
    * strefa zamieszkania
    * obszar zabudowany
    * droga zwykła, niesklasyfikowana inaczej, tzw. droga poza obszarem zabudowanym
    * droga ekspresowa
    * autostrada

Żadne z tych rodzajów się nie zazębiają. Historycznie pierwotna i jedyna była droga zwykła. Później jednak zaczęto do niej dokładać znaki zmieniające nieco jej znaczenie z uwagi na specyfikę terenu. Ale te rodzaje są wzajemnie wykluczające się.
    Prawnie może ta autostrada jest wyłączona z miasta jakimiś znakami czy cos, nie wiem bo nie widziałem takich znaków ale leci ona normalnie przez miasto Liberec... Po co miałbym kłamać?

Od dawna na forum

Prawnie może ta autostrada jest wyłączona z miasta jakimiś znakami czy cos, nie wiem bo nie widziałem takich znaków ale leci ona normalnie przez miasto Liberec... Po co miałbym kłamać?
    Nikt raczej nie zarzuci Ci klamstwa, co najwyzej, nie zwrocenie uwagi na oznakowania.

Ja już wcześniej w jednym z postów pytałem jaka jest prędkość na takiej autostradzie.
    Aby wjechac na autostrade pojazd musi rozwijac ponad 60 km/h.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

[quote="ks-rider"]
    Nikt raczej nie zarzuci Ci klamstwa, co najwyzej, nie zwrocenie uwagi na oznakowania.

Ja już wcześniej w jednym z postów pytałem jaka jest prędkość na takiej autostradzie.
    Aby wjechac na autostrade pojazd musi rozwijac ponad 60 km/h.

Ks-rider, a nie ponad 40km/h?

Użytkownik

ks-rider
    czy to w ogóle miałeś kiedyś w ręku ustawę "prawo o ruchu drogowym"?

wszystko, co napiszesz to jakaś totalna bzdura!

na początek polecam przestudiować podstawowe pojęcia z ustawy (na samym początku)

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Ja bym proponował zamknąć temat.
    Na autostradzie można wyprzedać z prawej strony.
    Wyraźnie można wywnioskować to po przeczytaniu kodeksu.
    Tyle na ten temat.

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia