Naukajazdy.pl - Serwis dla kursantów i ośrodków szkolenia kierowców.

Strona 11 z 33 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 329

Temat: Portal OSK

Nowy użytkownik

ePUAP to ePUAP a portal OSK to portal OSK Informacje takie jak napisalem tzn.o rozpoczęciu kursu,terminie i miejscu o terminie przeprowadzenia egzaminu itd. Dlaczego maja nie pozwalać ?? To fakt starostwa o tym nie mówia bo im łatwiej jest jak korzystacie z portalu osk bo jak przez ePUAP to maja więcej roboty ale jakim prawem moga zabraniać,przeciez w rozporządzeniu jest wyraznie napisane że można korzystać z ePUAPU

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Tak, ksu, nie moge wyslac zawiadomienia o rozpoczeciu kursu, dlatego musialem pofatygowac sie i dostarczyc im to na papierze. Tzn., musialem, nie musialem ale pewnie jak bym tego nie zrobil to poniósł bym konsekwencje.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

krzyku napisał:
    ...ale jakim prawem moga zabraniać,przeciez w rozporządzeniu jest wyraznie napisane że można korzystać z ePUAPU
    Tylko PKK można aktualizować, potwierdzając profilem zaufanym ePUAP.
    krzyku napisał:
    ePUAP to ePUAP a portal OSK to portal OSK Informacje takie jak napisalem tzn.o rozpoczęciu kursu,terminie i miejscu o terminie przeprowadzenia egzaminu itd.
    Informacje takie mogą być przekazywane do starostwa, tylko z wykorzystaniem bezpiecznego podpisu elektronicznego- Art.27 ust.6. UoKP.
    slowdzerson napisał:
    Tak, ksu, nie moge wyslac zawiadomienia o rozpoczeciu kursu, dlatego musialem pofatygowac sie i dostarczyc im to na papierze. Tzn., musialem, nie musialem ale pewnie jak bym tego nie zrobil to poniósł bym konsekwencje.
    U mnie jak na razie wszystkie osk składają informacje o rozpoczęciu kursu w formie papierowej.

Nowy użytkownik

ksu nie pisał bym o epuap gdybym nie miał pojęcia.W ePUAP tez jest podpis elektroniczny który przychodzi mi na maila w postaci kodu którego to właśnie trzeba użyć jako podpisu i zaznaczam że bezpłatnie.Ja wysyłam informacje i problemu nie ma.

Od dawna na forum Avatar ksu
    Mieszka w
    Podlasie

Dobrze, ale to nie jest to samo, co podpis elektroniczny.

Nowy użytkownik

Cytat Napisał Krzyku Zobacz post
    ksu nie pisał bym o epuap gdybym nie miał pojęcia.W ePUAP tez jest podpis elektroniczny który przychodzi mi na maila w postaci kodu którego to właśnie trzeba użyć jako podpisu i zaznaczam że bezpłatnie.Ja wysyłam informacje i problemu nie ma.
    Ale w jakis sposob to robisz ? bo ja zastanawiam sie nad kupnem calego zestawu do podpisu elek. i nie wiem w koncu czy mozna przez epuap czy nie. Chlopaki z innego starostwa mowili ze oni póki co nosza zaswiadczenia o ukonczeniu kursu na papierze i babeczka w starostwie recznie im tam to przyjmuje, Ja tak zrobilem i niestety kobitka przy mnie probowala i nie ma takiej mozliwosci bo program nie daje jej mozliwosci wejscia do edycji i wpisania konkretnej osobie ze juz zakonczyla kurs.... Zalogowalem sie na epuapie ale nie wiem co dalej....

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

Hej, wiecie jak przeniesc lub wykasowac nieobsluzone powiadomienie elektroniczne w Portalu OSK PWPW???
    Bo przed rozpoczeciem kursu nie moglem wyslac zawiadomienia o rozpoczeciu ale zawiozlem im na popierze. Teraz w Portalu napisane mam na czerwono, ze mam nie obsłużone powiadomienie elektroniczne (fakt, teraz wszystko dziala i moglbym je wyslac do starostwa ale po co jak juz im wczesniej na papierze dostarczylem) tak wiec chcialbym to wykasowac jakos ew. przeniesc do dostarczonych albo cuś...
    Pozdrawiam.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    kuj-pom

Cytat Napisał asia85z Zobacz post
    Najpierw trzeba stworzyć KEOS w ustawieniach SPSAdmi - też miałam z tym zagadkę ale metodą prób i błędów się udało)

Co do Portalu OSK - też jest dość prosty w obsłudze, zresztą bardzo podobny. Ja dalej jednak pracuje na SPS ciekawa jestem tylko czy bez problemów uda mi się aktualizować profil jak ktoś skończy kurs

Asiu a można prosić o pomoc z tym utworzeniem KEOS? Wchodzę w ustawienia i ...i nie mogę tego ogarnać niestety.
    I mam jeszcze pytanko z generowaniem dokumentów. Kiedyś znalazłam taką opcje a teraz nie mogę tego odszukać. Chodzi konkretnie o to, że np.planuje sobie w kalendarzu kurs, teorie, praktykę i chciałbym to wydrukować. Jest taka opcja? Albo spis kursantów na danym kursie? Żeby otworzyć sobie kurs i wysłać do starostwa. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam.

Od dawna na forum
    Mieszka w
    DZG

reeds, wchodzisz w ustawienia potem w dokumenty, nastepnie w Ew. osób szkolonych i tam klikasz kwadracik obok pozycji nr 1 i edytujesz i wtedy zakladasz KEOS.
    Co do dalszych Twoich pytań to nie wiem ale postaram sie to ogarnac
    Pozdro.

Nowy użytkownik
    Mieszka w
    DZG

Cytat Napisał reeds Zobacz post
    I mam jeszcze pytanko z generowaniem dokumentów.
    Dokument zgłoszeniowy generujesz wchodząc w kurs (edycję) i na samym dole okna "drukuj dokumenty kursu" - to jest zgłoszenie. Oczywiście tak jak napisałaś będzie ono prawidłowe jeśli ustalisz w grafiku teorię i pierwszą jazdę na każdego kursanta na kusie.

W SPSAdmi pojawiła się funkcja pobierania PKK - tylko wiem że trzeba ręcznie wprowadzić kursanta, dodać go na kurs a dopiero później można pobrać PKK

Użytkownicy, którzy czytali ten wątek: 0

Brak wyników.

Bookmarks

Uprawnienia